Brezplačno preizkusite Toyoto
Sestavite svojo Toyoto
Ceniki in katalogi
Poiščite partnerja Toyota

Hibridni izziv

Kako sodelovati v hibridnem izzivu?

V sodelovanju z medijem Volan pripravljamo nadaljevanje hibridnega izziva.

Letošnji izbor bo potekal nekoliko drugače. Ob sobotah ob 10. uri se bomo zbrali v različnih mestih po Sloveniji pri Toyotinih pooblaščenih partnerjih, se ob tekmovanju zabavali in vsakič dobili dva finalista, ki bosta postavila najboljši porabi na v naprej začrtani trasi, s čimer si bosta prislužila udeležbo na finalnem dogodku.
Tekmovali bomo s Toyoto Auris Hybrid, in kdor bo znal kar najbolje izkoristiti pomoč električnega motorja, se bo z majhno porabo gotovo uspešno prebil v zaključni del.
Pogoji za tekmovanje so, da imaš vsaj 21 let in vsaj dve leti vozniških izkušenj, da te veselijo avtomobili in da obvladaš 'zeleno' vožnjo. Tudi če je ne, se boš pa kaj naučil na dogodkih! Med vsemi prijavljenimi na to nagradno tekmovanje bomo za vsak kraj izžrebali kandidate, ki se bodo pomerili v predizboru, po 5 pa jih bomo izžrebali še na dogodku, tako da le pridi tja, možnosti bo veliko!
Predizbor bo trajal 5 krogov, prijaviš pa se lahko na vse dogodke! Finalni dogodek bo v Ljubljani v začetku decembra. Zmagovalca izziva bomo nagradili z  enomesečno uporabo Toyote Auris Hybrid.
Predtekmovanje »Zeleni volan« v Novem mestu
Prvi Zeleni volan je potekal v soboto, 10. oktobra, v Novem mestu. Predtekmovanje se je pričelo pred poslopjem TPV Centra Toyota v Novem mestu, kjer sta dve toyoti auris hybrid že čakali na vseh dvanajst tekmovalcev.
Vreme tokrat ni prizanašalo, saj sta obiskovalce pričakala dež in mraz, kar pa jih ni odvrnilo od zastavljenega cilja: prevoziti traso s Toyoto Auris Hybrid s čim manjšo porabo goriva. Trasa okoli Novega mesta je bila začrtana:  potekala je do gradu Otočec, kjer so tekmovalci prečkali reko Krko in se nato po precej vijugasti in tudi gozdni cesti napotili nazaj proti centru Novega mesta.
“Nekaj semaforjev in klancev, sicer pa je večinoma regionalna cesta z omejitvijo 90 kilometrov na uro poskrbela za pravi test desnega stopala. Trasa je bila dolga nekaj več kot 17 kilometrov.”
/
Tekmovalci so morali voziti premišljeno, saj so se potegovali za dve mesti v finalnem izboru, ki bo 5. decembra v Ljubljani. Poleg povprečne porabe na trasi smo merili tudi povprečno hitrost, ki je bila pomembna v primeru, da sta imela dva tekmovalca enaki porabi. Vsi tekmovalci so traso prevozili z okoli štirimi litri, zmagovalca pa sta bila še boljša:
Luka Kastelec – 3,3 litra
Zvone Hočevar – 3,5 litra

Čestitamo zmagovalcema prvega predtekmovanja. Zmagovalec »Zelenega volana« bo prejel hibridni Auris za cel mesec!
 
/
Predtekmovanje »Zeleni volan« v Mariboru
Drugi Zeleni volan je potekal v soboto, 17. oktobra. Predtekmovanje se je pričelo pred poslopjem Štajerskega avto doma v Mariboru.
Hibridni Toyoti Auris sta čakali na tekmovalce, ki so se med tekmovanjem vrstili na pol ure. 13-kilometrsko urbano traso so morali tekmovalci prevoziti brez ustavljanja. Potrpežljiva vožnja, upoštevanje semaforjev in pravilno predvidevanje so ključni pri vožnji v električnem načinu pri Toyoti Auris Hibrid. Premočan pritisk na stopalko za plin hitro poveča porabo goriva in cilj, uvrstitev v finale, se kaj hitro izmuzne.
/
Trasa je bila tokrat bolj urbana kakor v prejšnjem predtekmovanju, idealno pospeševanje in nežno zaviranje sta najbolj uspela Luki Vodušku in Janu Šerbinku, ki sta se s porabo pod štirimi litri goriva uvrstila v finalni dogodek.
Čestitamo! Zmagovalec »zelenega volana« bo prejel hibridni auris za cel mesec!
 
/
Predtekmovanje »Zeleni volan« v Kranju
14. novembra smo izpeljali predtekmovanje v Kranju. Predtekmovanje se je pričelo pred poslopjem AC Lovše d.o.o. v Kranju. Trasa je bila tokrat ravninska in pričakovali smo dobre rezultate navkljub mrzlemu vremenu.
/
Hibridni Toyoti Auris sta čakali na tekmovalce, ki so se med tekmovanjem vrstili na pol ure. Tekmovalci so se s hibridnima Toyotama Auris podali do Šenčurja in Voklega ter zaokrožili po regionalni cesti nazaj v Kranj do industrijske cone. Med finaliste sta se uvrstila Mladen Čalič in Natalija Pernuš.
 
/
Predtekmovanje »Zeleni volan« v Celju
Tretji Zeleni volan je potekal v soboto, 7. novembra.  Predtekmovanje se je pričelo pred poslopjem AC FRI Mobil d. o. o. v Celju.
Hibridni Toyoti Auris sta čakali na tekmovalce, ki so se med tekmovanjem vrstili na pol ure. Vožnja je najbolje uspela Dejanu Mokotarju in Jerneju Gračnerju, ki sta dosegla porabo pod 3,0 l/100 km.
/
Čestitamo! Zmagovalec »zelenega volana« bo prejel hibridni auris za cel mesec!
 
/

Preberite več

Organizacija WWF in družba Toyota Motor Corporation sta podpisali dogovor Organizacija WWF in družba Toyota Motor Corporation sta podpisali dogovor Organizacija WWF in družba Toyota Motor Corporation sta podpisali dogovor o petletnem sodelovanju na področju pospeševanja globalnega prehoda k trajnosti. En hibrid. Eno drevo. En hibrid. Eno drevo. Za vsak prodan Toyotin hibrid bomo posadili novo drevo v okolju, kjer je to najbolj potrebno. Projekt Eko vozni park 2015 Projekt Eko vozni park 2015 Včeraj se je s slavnostno podelitvijo v Smledniku zaključil projekt EKO vozni park 2015 v organizaciji časnika Finance in pod pokroviteljstvom Toyote Adria d.o.o. Prihodnost je prispela v Evropo Prihodnost je prispela v Evropo Evropa pozdravlja novo Toyoto Mirai, prvo serijsko limuzino na svetu s pogonom na gorivne celice.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.