Pogosto zastavljena vprašanja

Toyota hibrid

Poiščite odgovore na pogosto zastavljena vprašanja o hibridih.

Kako pogosto je treba menjati hibridne baterije?

Baterije v naših hibridih so zasnovane za celotno življenjsko dobo avtomobila. Za vse hibridne komponente novega vozila velja petletna garancija/garancija na 100.000 prevoženih kilometrov*. Ko opravite servisni pregled hibrida, se lahko odločite za podaljšano varstvo na hibridno baterijo, ki velja eno leto oz. 15.000 km*.  * Kar nastopi prej.

Ali je mogoče hibridno baterijo reciklirati?

Da. Vaš najbližji pooblaščeni serviser Toyotinih vozil vam lahko pomaga odstraniti in odložiti hibridno baterijo. Od sprejetja direktive EU 2006/66/ES leta 2006 morajo podjetja, ki se ukvarjajo s končnim recikliranjem nikelj-kovinsko hidridnih baterij, ki se npr. uporabljajo v našem hibridnem Yarisu, reciklirati 50 % materialov glede na težo baterije.

Kaj se zgodi, če se baterija izprazni?

Ni vam treba skrbeti, da bi se Toyotin hibrid izpraznil, saj se samodejno polni med vožnjo. Napreden sistem stalno nadzira bencinski motor in baterijo ter po potrebi neopazno preklaplja med njima.

Ali je servisiranje hibrida drago?

Servisiranje hibrida stane približno enako kot servisiranje običajnega vozila Toyota, izvede pa ga lahko vsak pooblaščeni serviser Toyotinih vozil. Poleg tega se lahko nekateri deli, kot so zavorne ploščice, zaradi prednosti regenerativnega zaviranja pri hibridu obrabijo manj.

Ali hibrid lahko deluje zgolj na električno energijo, ko mu zmanjka goriva?

Ne. Čeprav so naši polni hibridi zasnovani za delovanje v izključno električnih načinih, ne morejo delovati brez bencina. V nasprotnem primeru se lahko hibridni sistem resno poškoduje.

Nazaj na domačo stran o hibridih

Preberite več

Povsem nova Toyota Camry Povsem nova Toyota Camry Prefinjenost hibrida Povsem nova družina Toyota Corolla Hybrid. Izbira je vaša. Povsem nova družina Toyota Corolla Hybrid. Izbira je vaša. Za Corollo Hybrid se začenja nova vznemirljiva doba. Zgrajena je na osnovi revolucionarne Toyotine nove gobalne arhitekture TNGA. Limuzina, kombilimuzina in karavan Touring Sports so na voljo z novimi hibridnimi pogonskimi sklopi, ki ponujajo obilo užitka v vožnji. Povsem novi model Toyota RAV4. Povsem novi model Toyota RAV4. Vožnja v mestu ali po zahtevnih terenih – povsem novi RAV4 ponuja močan, a eleganten videz s prostorno in udobno kabino. Corollini družini se pridružuje tudi limuzina Corollini družini se pridružuje tudi limuzina Po predstavitvi kombilimuzine na Avtosalonu v Ženevi in karavanske različice Touring Sports, ki je bila predstavljena na Pariškem avtosalonu, je luč dneva ugledala še limuzinska različica 12. generacije Corolle.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.