Pogosto zastavljena vprašanja

Toyota hibrid

Poiščite odgovore na pogosto zastavljena vprašanja o hibridih.

Kako pogosto je treba menjati hibridne baterije?

Baterije v naših hibridih so zasnovane za celotno življenjsko dobo avtomobila. Za vse hibridne komponente novega vozila velja petletna garancija/garancija na 100.000 prevoženih kilometrov*. Ko opravite servisni pregled hibrida, se lahko odločite za podaljšano varstvo na hibridno baterijo, ki velja eno leto oz. 15.000 km*.  * Kar nastopi prej.

Ali je mogoče hibridno baterijo reciklirati?

Da. Vaš najbližji pooblaščeni serviser Toyotinih vozil vam lahko pomaga odstraniti in odložiti hibridno baterijo. Od sprejetja direktive EU 2006/66/ES leta 2006 morajo podjetja, ki se ukvarjajo s končnim recikliranjem nikelj-kovinsko hidridnih baterij, ki se npr. uporabljajo v našem hibridnem Yarisu, reciklirati 50 % materialov glede na težo baterije.

Kaj se zgodi, če se baterija izprazni?

Ni vam treba skrbeti, da bi se Toyotin hibrid izpraznil, saj se samodejno polni med vožnjo. Napreden sistem stalno nadzira bencinski motor in baterijo ter po potrebi neopazno preklaplja med njima.

Ali je servisiranje hibrida drago?

Servisiranje hibrida stane približno enako kot servisiranje običajnega vozila Toyota, izvede pa ga lahko vsak pooblaščeni serviser Toyotinih vozil. Poleg tega se lahko nekateri deli, kot so zavorne ploščice, zaradi prednosti regenerativnega zaviranja pri hibridu obrabijo manj.

Ali hibrid lahko deluje zgolj na električno energijo, ko mu zmanjka goriva?

Ne. Čeprav so naši polni hibridi zasnovani za delovanje v izključno električnih načinih, ne morejo delovati brez bencina. V nasprotnem primeru se lahko hibridni sistem resno poškoduje.

Nazaj na domačo stran o hibridih

Preberite več

Nova Toyota C-HR Neon Lime. Powered by JBL. Nova Toyota C-HR Neon Lime. Powered by JBL. Nova Toyota C-HR Neon Lime ponuja unikatno kombinacijo privlačnih linij in vrhunskega avdiosistema JBL. S svojimi odličnimi voznimi lastnostmi pa razvaja vaša čutila. Ott Tänak je s Toyoto Yaris WRC zmagal na krstni izvedbi relija v Čilu. Ott Tänak je s Toyoto Yaris WRC zmagal na krstni izvedbi relija v Čilu. Ott Tänak in TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team sta na sploh prvi izvedbi relija v Čilu dosegla svojo drugo zmago v letošnji sezoni. Konstruktorski naslov svetovnih prvakov FIA WEC za TOYOTA GAZOO Racing Konstruktorski naslov svetovnih prvakov FIA WEC za TOYOTA GAZOO Racing Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je na dramatični dirki 6 ur Spa Francorchampsa osvojila konstruktorski naslov svetovnih prvakov na vzdržljivostni seriji FIA World Endurance Championship (WEC) za sezono 2018/19. Izjava Akia Tojode ob osvojitvi konstruktorskega naslova v seriji FIA WEC Izjava Akia Tojode ob osvojitvi konstruktorskega naslova v seriji FIA WEC Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je po letu 2014 že drugič osvojila konstruktorski naslov svetovnega prvaka v vzdržljivostni seriji FIA WEC.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.