1. Novice in dogodki Toyota
  2. Sport Crossover Concept
Izberite

Konceptno vozilo toyota Sport Crossover napoveduje novi baterijsko-električni model

ki bo zasnovan za evrospki trg

  • Evropska premiera koncepta Toyota Sport Crossover predstavlja vpogled v novi serijski baterijsko-električni model.
  • Nova stilska ikona bo dopolnila linijo povsem električnih vozil
  • Z elegantno silhueto ponuja izdatno mero udobja in prostornosti.
  • Uvedba na evropskem trgu je načrtovana za leto 2025.

Toyota je v Evropi prvič predstavila svoje novo konceptno vozilo Sport Crossover, s katerim napoveduje novi baterijsko-električni model, ki se bo leta 2025 pridružil liniji elektrificiranih vozil.

Koncept je bil predstavljen na forumu Kenshiki, ki ga družba Toyota vsako leto organizira v Bruslju.  Vozilo odlikujejo elegantna silhueta in značilne linije, ki napovedujejo prihod nove oblikovalske ikone v baterijsko-električni različici.

Vozilo bo predstavljalo elegantno alternativo športnim terencem in bo hkrati zanimivo za kupce, ki se prvič odločajo za baterijsko-električni avtomobil. S svojo petvratno zasnovo, velikim prtljažnim prostorom in udobnim položajem za potnike na zadnjih sedežih pa ponuja maksimalno stopnjo udobja in funkcionalnosti.

Koncept Sport Crossover je bil prvič predstavljen letošnjega aprila na avtosalonu v Šanghaju. Za kitajski in evropski trg ga je razvilo podjetje BYD Toyota EV Technology Co. Ltd. (BTET), ki sta ga na Kitajskem ustanovili družbi Toyota in BYD.

Toyota si s svojo strategijo več tehnologij prizadeva za dosego ciljev ogljične nevtralnosti, ki jih namerava doseči s portfeljem izdelkov z naprednimi tehnologijami brezemisijskih pogonskih sklopov.

V Evropi namerava Toyota do leta 2026 uvesti šest namenskih baterijsko-električnih modelov. Raznovrsten portfelj elektrificiranih izdelkov bo družbi Toyota Motor Europe pomagal pri doseganju ciljev ekskluzivne ponudbe brezemisijskih vozil do leta 2035 in doseganja popolne ogljične nevtralnosti do leta 2040.