1. Novice in dogodki Toyota
  2. Sopotniki brezice prejeli v uporabo vozilo Toyota Camry
Izberite

Sopotniki Brežice prejeli v uporabo vozilo Toyota Camry

Ljubljana, Brežice, 10. november – Pred sedežem Toyota Slovenija in Mladinskim centrom Brežice je potekala uradna predaja vozila Toyota Camry Hybrid, ki so ga v dvomesečno uporabo prejeli Sopotniki Brežice. Prostovoljci vozniki bodo z dodatnim vozilom dostavljali zdravila in ostale nujne življenjske potrebščine tistim starejšim občanom, ki sami ne morejo ponje. Gesta pomoči podjetja Toyota Slovenija Občini Brežice in Zavodu Sopotniki je še ena v nizu tistih, s katerimi skupaj soustvarjajo vedno boljšo družbo.

Predsednik podjetja Toyota Adria d.o.o. Kensuke Tsuchiya je poudaril, da je zelo vesel nadgraditve sodelovanja z Zavodom Sopotniki, in sicer z izpostavo v Brežicah, kjer ima zavod več kot 300 uporabnikov, kar pomeni 300 starejših občanov, ki so odvisni od teh prevozov. Ker imajo v Brežicah Sopotniki na voljo samo eno vozilo, to pa ni dovolj za pokrivanje vseh potreb starejših, sta se z direktorjem Zavoda Sopotniki Markom Zevnikom dogovorila, da bo podjetje Toyota pomagalo z dodatnim vozilom za dostavo zdravil starejšim v občini Brežice.

Zavod Sopotniki in podjetje Toyota si delita enako vizijo o tem, kakšna naj bo družba – družba, kjer si ljudje pomagamo, saj smo le tako močnejši in skupaj prispevamo k vedno boljši družbi.

Podžupanja Občine Brežice Mila Levec je dejala: »Danes je za našo občino Brežice izjemno pomemben dan, saj smo prejeli v uporabo avtomobil znamke Toyota, ki ga bomo v teh zahtevnih časih uporabljali za dostavo zdravil našim občanom, ki sami ne morejo do njih. Hvala podjetju Toyota Adria, Toyota Slovenija ter Zavodu Sopotniki, ker ste prepoznali naše potrebe in ponudili pomoč našim občanom.«

Anu Kahuna, vodja programa Zavod Sopotniki o sodelovanju s podjetjem Toyota: »Najpomembnejša stvar za Sopotnike v času epidemije je nuditi varno in kakovostno mobilnostno rešitev za najbolj ranljivo skupino - starejše. V tem trenutku so pomembni hitra odzivnost na novo zaznane potrebe na terenu ter s tem povezano iskanje pravih rešitev. Pri tem v ospredje prihaja sodelovanje z zaupanja vrednimi partnerji. Iskreno hvaležni smo Toyoti Slovenija za posluh in razumevanje glede stisk starejših in na pripravljenost, da skupaj pomagamo.

S pomočjo Toyote Slovenija smo v občini Brežice omogočili, da bodo starejši in drugi najranljivejši občani prejemali zdravila in ostale nujne potrebščine na dom. To pomeni, da bodo lahko ostali na varnem - doma, še vedno pa bodo preskrbljeni z vsem, kar potrebujejo za zdravo in dostojno življenje. Na ta način tudi Sopotniki prispevamo k Toyotinemu poslanstvu ustvarjanja vedno boljše družbe. Pri tem pa ostajamo - Človek Človeku Sopotnik.«

Zavod Sopotniki, zavod za medgeneracijsko solidarnost, je nastal z namenom pomagati starostnikom pri vključevanju v aktivno družbeno življenje. Z brezplačnimi prevozi starostnikom omogočajo, da se udeležujejo kulturnih dogodkov, obiskujejo svoje prijatelje, gredo k zdravniku, v trgovino ipd. V času epidemije prostovoljci omogočajo predvsem prevoz starejših do zdravnikov, ter omogočajo dostavo zdravil in ostalih nujnih življenjskih potrebščin za tiste starejše, ki druge možnosti nimajo. Več o partnerstvu si preberite tukaj.