1. Novice in dogodki Toyota
  2. Hilux 2020
Izberite

Novi HILUX – še bolj zmogljiv in atraktiven

• Novi oblikovni poudarki ustvarjajo še bolj prestižno cestno podobo.
• Novi 2,8-litrski pogonski sklop izboljšuje terenske zmogljivosti.
• Izboljšani instrumenti v kabini in sodobna multimedijska tehnologija.
• Paket opreme Invincible omogoča raznoliko uporabo.

Novi Hilux je ponuja kombinacijo osvežene oblike, novega 2,8-litrskega motorja in številnih izboljšav, ki omogočajo boljšo zmogljivost na asfaltu in na neurejenih podlagah, poleg tega pa zagotavljajo izdatno mero udobja in bogate opreme.

Nov paket opreme Invincible avtomobilu zagotavlja pridih prestiža, ki je ukrojen po meri najbolj zahtevnih uporabnikov. Vsi paketi opreme pa ponujajo bogato opremo, ob tem pa tudi izdatno mero premišljenosti, robustnosti, trpežnosti, funkcionalnosti ter seveda legendarni pristop QDR (Quality, Durability, Reliability - kakovost, trpežnost, zanesljivost), s katerim Toyota že vrsto desetletij snuje svoja terenska vozila. Vse to so razlogi, zaradi katerih je Hilux najbolj priljubljen pick-up na svetu.

Hilux je bil prvič predstavljen leta 1968. In od takrat vedno znova dokazuje svojo nepremagljivost in neustrašnost. Osvojil je severni tečaj, islandske vulkane in Antarktiko, poleg tega pa je leta 2019 slavil na legendarnem reliju Dakar.

Nosilnost, ki znaša 1 tono, poleg tega pa lahko vleče še 3,5 tone težak tovor, je po novem aplicirana na vse karoserijske različice s štirikolesnim pogonom (enojna, ekstra in dvojna kabina).

Oblika in tehnologija

Hilux se predstavlja z novim obrazom, saj je opremljen z drznim tridimenzionalnim zračnikom motorja in osveženim odbijačem, ki dramatično poudarja mogočno cestno podobo. Ta je po novem še bolj robustna.

Novo zunanjo podobo ustvarjajo tudi nove sprednje in zadnje luči LED, nova 18-palčna strojno obdelana črna platišča in tri nove barve - Emotional Red II, Dark Blue in Oxide Bronze.

Posodobljena notranjost vozniku ponuja nov 8-palčni osrednji zaslon, preko katerega je možno upravljati vse funkcije multimedijskega sistema, ki je opremljen tudi s povezavama Apple CarPlay® in Android Auto™.

Na seznamu opreme so tudi pametni vstop, gumb za zagon motorja, satelitska navigacija, samodejna klimatska naprava, sprednji in zadnji parkirni senzorji, premijski avdio sistem JBL z 9 zvočniki in 800-wattnim 8-kanalnim ojačevalcem ter tehnologijo CLARi-Fi.

Poleg tega pa bo na voljo tudi bogat seznam dodatne opreme, ki je bila zasnovana posebej za Hilux. Izbirati bo možno med različnimi športnimi dodatki, aluminijastim pokrovom, zaklepanjem zadnjega dela, trdim pokrovom prtljažnega prostora, vtičnico 12V ...

Pogonski sklopi

Hilux je na voljo tudi z novim 2,8-litrskim dizelskim pogonskim sklopom, ki zmore 204 konjskih moči* in je med najbolj energijsko učinkovitimi v svojem razredu. Novi motor generira 500 Nm* navora, od 0 do 100 km/h pospeši v 10 sekundah, povprečna poraba znaša 7,8 l/100 km*, emisije CO2 pa 204 g/km*.

Novi 2,8-litrski pogonski sklop bo na voljo v karoserijskih različicah z ekstra in dvojno kabino. Izbirati bo možno med 6-stopenjskim ročnim in 6-stopenjskim avtomatskim menjalnikom.

Vozna dinamika

Inženirji so tudi pri novem Hiluxu želeli zagotoviti kombinacijo vrhunskih terenskih zmogljivosti in udobja. Hilux se odlično znajde na najbolj zahtevnih terenih, saj njegova karoserija in podvozje še bolje prenašata različne torzijske obremenitve in sta še bolj trpežna.

Osveženo podvozje, vzmetenje in krmilni mehanizem pa izboljšujejo udobje in užitek v vožnji. Vzmetenje je opremljeno z novimi blažilniki, ki še bolje absorbirajo luknje in druge ovire na vozni podlagi.

Paket opreme Invincible

Paket opreme Invincible je na voljo pri karoserijskih različicah z ekstra in dvojno kabino. Ponuja številne dodatke, zaradi katerih bo uporabnost novega Hiluxa še večja. Sofisticiran slog pa mu zagotavlja še bolj atraktiven izgled.

Paket opreme Invincible vključuje: poseben zračnik motorja in sprednji odbijač, podložno ploščo, posebna kolesa, kljuke in zadnja vrata.

Notranjost pa je opremljena s črno-kromiranimi dekorativnimi elementi in sistemom pametnega vstopa brez ključa. Različica z dvojno kabino pa ponuja posebno osvetlitev vrat ter oblazinjenjem iz perforiranega usnja.

Prodaja novega Hiluxa je na vzhodno-evropskih trgih predvidena v mesecu juliju, na zahodno-evropskih trgih pa oktobra. V Sloveniji ga pričakujemo v začetku novega leta.

*cikel NEDC - predmet finalne homologacije.