1. Novice in dogodki Toyota
  2. Corolla GR sport
Izberite

Toyota Corolla Sedan Je V Izvedbi Gr Sport

Še bolj športna in bolj ostra

• Kombilimuzini in karavanu Touring Sports se v različici GR SPORT pridružuje tudi limuzina Corolla Sedan.
• Zunanjost zaznamujejo atraktivni dekorativni elementi in dirkaški pridih ekipe TOYOTA GAZOO Racing.
• Zunanjost je ekskluzivno na voljo v dvobarvni različici.
• Prvi model GR SPORT, ki bo na voljo na vzhodnoevropskih trgih.

 

Toyota Corolla Sedan se predstavlja v izvedbi GR SPORT, ki ji zagotavlja še dodatno mero športnosti in dinamične ostrine. Na ta način se pridružuje kombilimuzini in različici Touring Sports, ki sta že na voljo v izvedbi GR SPORT. Tudi limuzino odlikujejo atraktivni dekorativni elementi tako na zunanjosti kot v notranjosti vozila, poleg tega pa še posebne obloge, športna platišča in sedeži. Vse to ustvarja športno celoto, ki je značilna za družino GR SPORT.

Modeli GR so navdahnjeni z živimi barvami ekipe TOYOTA GAZOO Racing in na ta način tudi elegantni štirivratni limuzini dodajo pridih mladostne dinamike. Športna limuzina bo sploh prvi model GR SPORT, ki bo na voljo na trgih vzhodne Evrope.

Corolla Sedan GR SPORT bo s svojo svežino in s tem posledično bolj atraktivno zunanjostjo privlačna za mlajše kupce. Kromirane dekorativne elemente so nadomestili detajli v izvedbi "piano black". V tej obdelavi so izvedeni zračnik motorja, pokrovi ogledal, srednji stebrički in pragovi, ki poudarjajo nizko težišče avtomobila.

Črna so tudi platišča, ki so okrašena z rdečim zaščitnim znakom GR. Na voljo so v 17 in 18-palčni izvedbi, obe pa ponujata deset krakov.

Dinamični značaj diskretno poudarja zadnji spojler, ki je obarvan v barvo karoserije. V črno barvo je odet tudi del, na katerem je nameščena registrska tablica. Zaščitni znak GR SPORT pa razkriva, da gre za športno različico Corolle Sedan.

Na voljo je tudi nova barva Dynamic Grey. Sicer pa je možno izbirati med osmimi barvami, izmed katerih jih je sedem (tudi Dynamic Grey) možno kombinirati s črno streho. To je sploh prvič, da je Corolla Sedan na voljo v dvobarvni različici.

Dinamična zasnova avtomobila se kaže tudi v njegovi notranjosti. Stropna obloga je odeta v črno tkanino. Volan je oblečen v perforirano usnje, opremljen je z aluminijastimi dekorativnimi elementi in zaščitnim znakom GR SPORT. Sprednji sedeži so atraktivnega videza in zagotavljajo odlično oporo pri dinamični vožnji skozi ovinke. Oblečeni so v atraktivno kombinacijo črne tkanine in visoko-kakovostnega sintetičnega usnja. Za kontrast pa skrbijo rdeči in beli šivi, ki ustvarjajo dirkaški vtis TOYOTA GAZOO Racing. Enaka barvna kombinacija je uporabljena tudi na zadnjih sedežih.

Opcijsko so na voljo ambientalna osvetlitev notranjosti, zunanje luči LED in dvo-barvna zunanjost.

Novi model bo na voljo z 1,8-litrskim hibridnim pogonskim sklopom in 1,6-litrskim bencinskim motorjem. Proizvodnja se začne novembra 2020, kar pomeni, da bo Corolla Sedan GR SPORT na voljo od januarja 2021 naprej. V Sloveniji samo v hibridni različici.