Brezplačno preizkusite
e-naročilo na servis
Poiščite partnerja Toyota
Ceniki in katalogi

Skupni stroški lastništva

Pri Toyoti smo predani zagotavljanju vedno transparentnih in visoko konkurenčnih skupnih stroškov uporabe službenih vozil.

Skupni stroški lastništva so seštevek vseh stroškov, ki nastanejo v obdobju lastništva vozila. Sestavlja jih 6 glavnih elementov.
Pri Toyoti smo predani zagotavljanju vedno transparentnih in visoko konkurenčnih skupnih stroškov lastništva službenih vozil. Z našimi orodji in strokovnim znanjem uspešno znižujemo nekatere od največjih sestavnih elementov skupnih stroškov lastništva vozil.
Z dokazano nizko stopnjo pokvarljivosti ter večkrat nagrajeno kakovostjo, zanesljivostjo in trpežnostjo naših vozil le-ta dosegajo eno najnižjih stopenj izgube vrednosti v panogi.
S stroškovno učinkovitostjo, ki je sestavni del naše ponudbe na vseh nivojih, ter s pomočjo naših strokovnjakov in odličnih servisnih storitev lahko zagotovimo konkurenčne stroške servisiranja in vzdrževanja.
S svojimi kupci vzpostavimo tesen partnerski odnos, ki nam omogoča natančno prilagoditev naše ponudbe ter posledično znižanje kupčevih skupnih stroškov uporabe voznega parka v največjem možnem obsegu.
Vse to je del naše resnične predanosti kakovosti tako pri produktih kot tudi pri ljudeh in storitvah, ki so potrebni za zadovoljitev potreb vsakega izmed naših poslovnih kupcev.
 
Vse to je del okrepitve vašega posla s Pozitivnim.
 
Vse to je del Toyote BusinessPlus!
6 glavnih elementov skupnih stroškov lastništva
1. Izguba vrednosti
Izguba vrednosti vozila skozi čas je največji element skupnih stroškov lastništva. Nekatera vozila izgubljajo svojo vrednost hitreje kot druga. Na višino izgube vrednosti v določenem časovnem obdobju vplivajo različni dejavniki, kot so obrabljenost vozila, število prevoženih kilometrov, zanesljivost, ponudba in povpraševanje po vozilu, stroški vzdrževanja, dolžina garancijske dobe, stroški zavarovanja, poraba goriva ...
2. Stroški goriva
Stroški za gorivo so odvisni od porabe vozila, povprečnega letnega števila prevoženih kilometrov in cen goriva. Stroški za gorivo so drugi največji element skupnih stroškov lastništva.
3. Stroški financiranja/obresti
Obresti so neposredno povezane s ceno vozila in višino obrestne mere. Višja kot je cena vozila pri določeni obrestni meri, višje bodo obresti oz. stroški financiranja.
4. Zavarovanje
Višina zavarovanja je odvisna od več različnih dejavnikov (npr. prostornina in moč motorja, vrednost vozila, vrsta vozila …) in je lahko relativno visoka pri nekaterih vozilih, ki se na prvi pogled zdijo ugoden nakup.
5. stroški vzdrževanja in popravil
Stroški rednega vzdrževanja se med različnimi vozili lahko zelo razlikujejo. Zanesljivost vozila močno vpliva na stroške popravil v določenem časovnem obdobju.
6. Stroški nakupa in menjave pnevmatik
Stroški nakupa in menjave pnevmatik so odvisni od dimenzije pnevmatik, vrste vozila, obremenitvenega in hitrostnega indeksa pnevmatik …

Relativna velikost posameznega sestavnega elementa skupnih stroškov lastništva se razlikuje glede na dolžino obdobja lastništva vozila. V spodnjem grafu je prikazana informativna sestava skupnih stroškov lastništva po 5 letih lastništva za vozilo iz segmenta C.

/
Uporaba piškotkov spletnega mesta
Piškotki služijo zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje na naši spletni strani, zagotavljanju storitev in orodij tretjih oseb, zagotavljanju lažjega razumevanja in izboljšanja delovanja spletne strani ter oglaševanju. Priporočamo, da potrdite vse piškotke. Če pa se z njimi ne strinjate, jih lahko enostavno spremenite na spodnji povezavi nastavitve piškotkov.