Toyota Yaris 2017 dosegel varnostno

oceno 5 zvezdic organizacije Euro NCAP

Toyota Yaris 2017, ki je bil predstavljen v letošnjem letu, je dosegel najvišjo varnostno oceno 5 zvezdic na najnovejšem testiranju organizacije Euro NCAP za leto 2017. Ta uspeh jasno dokazuje, da Toyota na prvo mesto postavlja varnost vozil.

• Sistemi aktivne varnosti Toyota Safety Sense so del serijske opreme vseh modelov novega Yarisa
• Paket vključuje sistem za predhodno zaznavanje trka s samodejnim zaviranjem v sili,
samodejno uravnavanje dolžine svetlobnega snopa, sistem opozarjanja ob menjavi
voznega pasu in asistent za prepoznavanje prometnih znakov*
• Varnostni pasovi na zadnjih sedežih z omejevalniki natezne sile in napenjalniki

Toyota Yaris 2017, ki je bil predstavljen v letošnjem letu, je dosegel najvišjo varnostno oceno 5 zvezdic na najnovejšem testiranju organizacije Euro NCAP za leto 2017. Ta uspeh jasno dokazuje, da Toyota na prvo mesto postavlja varnost vozil.

Toyota v nenehnem postopku izdelovanja še boljših avtomobilov na prvo mesto postavlja varnost, pri čemer zagotavlja, da rezultati naprednih tehnologij ne bi bili na voljo samo v prestižnih modelih z bogato opremo, ampak v vseh modelih. V skladu s tem duhom je sistem Toyota Safety Sense serijsko vgrajen v vseh modelih Yaris 2017.

/

S tem smo zagotovili, da so vsi naši modeli v ponudbi opremljeni s sistemom, ki preprečuje nastanek nezgod oz. zmanjša posledice, če do trka vendarle pride. Paket vključuje sistem za predhodno zaznavanje trka s samodejnim zaviranjem v sili, samodejno uravnavanje dolžine svetlobnega snopa, sistem opozarjanja ob menjavi voznega pasu in, razen pri modelih s paketom opreme Entry, tudi asistent za prepoznavanje prometnih znakov.

Toyoto Yaris 2017 poleg tega odlikujejo številne dodatne funkcije, ki povečajo varnost potnikov. Varnostni pasovi na zadnjih sedežih imajo omejevalnike natezne sile in napenjalnike; vzglavniki zagotavljajo boljšo zaščito pred nihajnimi poškodbami vratu; prav tako so bile na novo zasnovane zračne zavese. Izboljšan sistem pritrdišč Isofix in dodatne označbe olajšajo nameščanje otroškega sedeža.

»V družbi Toyota verjamemo, da moramo za povečanje varnosti na cesti standardizirati funkcije, ki lahko vozniku pomagajo preprečiti nezgodo ali vsaj zmanjšati njene posledice,« je dejal podpredsednik za prodajo in trženje pri Toyoti Matt Harrison. »Zato je danes skoraj vsak prodani Toyotin avtomobil v Evropi opremljen s sistemom Toyota Safety Sense.«

Več o tej temi

Toyota Motor Europe v svoji tovarni v Franciji začenja s proizvodnjo nove generacije modela Yaris Toyota Motor Europe v svoji tovarni v Franciji začenja s proizvodnjo nove generacije modela Yaris Toyota je 06. julija 2020 v svoji produkcijski enoti v Velenciennsu v severni Franciji (TMMF) začela s proizvodnjo nove generacije modela Yaris. Toyota predstavlja povsem novega kompaktnega terenca Yaris Cross Toyota predstavlja povsem novega kompaktnega terenca Yaris Cross Urbano življenje pri vožnji prinaša prav posebne izzive. To je okolje, v katerem vozniki cenijo nekoliko višji položaj za volanom, saj jim ta zagotavlja boljši pregled nad dogajanjem na cesti. Nova Toyota GR Yaris:  Skovana v vročici reli serije WRC Nova Toyota GR Yaris: Skovana v vročici reli serije WRC Novi GR Yaris je pravi dirkalni avtomobil, ki je nastal iz izkušenj, pridobljenih z zmagami na reli seriji WRC. Nova Toyota Yaris – ustvarjena za urbano življenje Nova Toyota Yaris – ustvarjena za urbano življenje Povsem nova Toyota Yaris je bila zasnovana za čedalje večje izzive, ki jih prinaša uporaba avtomobilov v urbanih okoljih.