Toyota Yaris 2017 dosegel varnostno

oceno 5 zvezdic organizacije Euro NCAP

Toyota Yaris 2017, ki je bil predstavljen v letošnjem letu, je dosegel najvišjo varnostno oceno 5 zvezdic na najnovejšem testiranju organizacije Euro NCAP za leto 2017. Ta uspeh jasno dokazuje, da Toyota na prvo mesto postavlja varnost vozil.

• Sistemi aktivne varnosti Toyota Safety Sense so del serijske opreme vseh modelov novega Yarisa
• Paket vključuje sistem za predhodno zaznavanje trka s samodejnim zaviranjem v sili,
samodejno uravnavanje dolžine svetlobnega snopa, sistem opozarjanja ob menjavi
voznega pasu in asistent za prepoznavanje prometnih znakov*
• Varnostni pasovi na zadnjih sedežih z omejevalniki natezne sile in napenjalniki

Toyota Yaris 2017, ki je bil predstavljen v letošnjem letu, je dosegel najvišjo varnostno oceno 5 zvezdic na najnovejšem testiranju organizacije Euro NCAP za leto 2017. Ta uspeh jasno dokazuje, da Toyota na prvo mesto postavlja varnost vozil.

Toyota v nenehnem postopku izdelovanja še boljših avtomobilov na prvo mesto postavlja varnost, pri čemer zagotavlja, da rezultati naprednih tehnologij ne bi bili na voljo samo v prestižnih modelih z bogato opremo, ampak v vseh modelih. V skladu s tem duhom je sistem Toyota Safety Sense serijsko vgrajen v vseh modelih Yaris 2017.

/

S tem smo zagotovili, da so vsi naši modeli v ponudbi opremljeni s sistemom, ki preprečuje nastanek nezgod oz. zmanjša posledice, če do trka vendarle pride. Paket vključuje sistem za predhodno zaznavanje trka s samodejnim zaviranjem v sili, samodejno uravnavanje dolžine svetlobnega snopa, sistem opozarjanja ob menjavi voznega pasu in, razen pri modelih s paketom opreme Entry, tudi asistent za prepoznavanje prometnih znakov.

Toyoto Yaris 2017 poleg tega odlikujejo številne dodatne funkcije, ki povečajo varnost potnikov. Varnostni pasovi na zadnjih sedežih imajo omejevalnike natezne sile in napenjalnike; vzglavniki zagotavljajo boljšo zaščito pred nihajnimi poškodbami vratu; prav tako so bile na novo zasnovane zračne zavese. Izboljšan sistem pritrdišč Isofix in dodatne označbe olajšajo nameščanje otroškega sedeža.

»V družbi Toyota verjamemo, da moramo za povečanje varnosti na cesti standardizirati funkcije, ki lahko vozniku pomagajo preprečiti nezgodo ali vsaj zmanjšati njene posledice,« je dejal podpredsednik za prodajo in trženje pri Toyoti Matt Harrison. »Zato je danes skoraj vsak prodani Toyotin avtomobil v Evropi opremljen s sistemom Toyota Safety Sense.«

Več o tej temi

Tednik Newsweek je Toyoto razglasil za najbolj okoljsko ozaveščenega avtomobilskega proizvajalca na svetu Tednik Newsweek je Toyoto razglasil za najbolj okoljsko ozaveščenega avtomobilskega proizvajalca na svetu Svetovno priznani ameriški poslovno-politični tednik Newsweek je Toyoto spet uvrstil med okoljsko najbolj ozaveščene znamke na svetu. Toyota Yaris GRMN Toyota Yaris GRMN Po premieri na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi se intenziven razvoj na modelu Toyota Yaris GRMN nadaljuje v sklopu priprav na začetek proizvodne visokozmogljivega modela ob koncu letošnjega leta. Zgodovinski rezultati za Toyoto Yaris WRC na domačem terenu Zgodovinski rezultati za Toyoto Yaris WRC na domačem terenu Z Esapekko Lappijem, ki je slavil svojo prvo zmago, in Juho Hanninenom na tretjem mestu je imela ekipa prvič dva dirkalnika na zmagovalnih stopničkah. Toyota na avtomobilskem salonu v Ženevi 2017 Toyota na avtomobilskem salonu v Ženevi 2017 Kot se spodobi za eno izmed najdražjih evropskih mest, Toyota v Ženevi predstavlja svojo bogato ponudbo. Od dinamičnega novega modela Yaris, njegove privlačne izvedbe GRMN in radikalnega urbanega konceptnega vozila i-TRIL do najnovejšega energičnega stroja TOYOTA GAZOO Racing – letošnjega mednarodnega avtomobilskega salona v Ženevi oboževalci Toyote ne smejo zamuditi.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.