Brezplačno preizkusite
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto
Poiščite Toyota partnerja

WWF in Toyota združila moči v globalnem partnerstvu

v boju proti podnebnim spremembam in pri projektu Živi azijski gozd

Organizacija WWF in družba Toyota Motor Corporation sta podpisali dogovor o petletnem sodelovanju na področju pospeševanja globalnega prehoda k trajnosti. V okviru partnerstva bosta organizaciji sodelovali pri promociji ohranjanja biotske raznovrstnosti, osveščali o varovanju okolja in pospeševali prehod k »brezogljični« družbi.

Toyota in WWF
Toyota je prvi proizvajalec avtomobilov in prvo japonsko podjetje, ki je podpisalo dogovor o globalnem poslovnem partnerstvu z organizacijo WWF. Dogovor je začel veljati 1. julija 2016.
V okviru partnerstva bodo pri toyoti podprli projekt Živi azijski gozd, novo serijo obstoječih in načrtovanih dejavnosti WWF v boju za ohranitev tropskih gozdov in rastlinstva ter živalstva v Jugovzhodni Aziji. Projekta se bodo lotili na prednostnih območjih organizacije WWF, na Borneu (Kalimantanu), Sumatri in v Indoneziji. V prihodnosti bodo projekt razširili na širše porečje Mekonga.
/
Cilj projekta
Cilj projekta bo tudi povečanje trajnosti naravnih virov, kot so les, papir, celuloza, palmovo olje in naravni kavčuk. Netrajnostna proizvodnja in uporaba teh dobrin sta med glavnimi vzroki krčenja gozdov in vse večjega ogrožanja rastlinskih in živalskih vrst na teh območjih.
Toyota bo v projekt Živi azijski gozd v letu 2016 vložila milijon ameriških dolarjev, svojo podporo pa bo nudila naslednjih pet let. Podpora bo okrepila prizadevanja za izpolnitev ciljev Toyotinega okoljevarstvenega izziva 2050, v okviru katerega želijo izničiti Toyotin okoljski odtis in hkrati ustvariti prednosti za družbo v boju z okoljskimi težavami na globalni ravni. Projekt Živi azijski gozd bo pomagal izpolniti enega od šestih izzivov: vzpostaviti družbo prihodnosti v sožitju z naravo.
/
V pričakovanju naraščanja povpraševanja po naravnem kavčuku – glavni surovini avtomobilskih pnevmatik – se v partnerstvu zavedajo, da sta trajnostna proizvodnja in uporaba naravnega kavčuka potrebni za ohranjanje gozdnega ekosistema. Pri Toyoti se zavedajo okoljskih in družbenih izzivov, povezanih z naravnim kavčukom, zato v sodelovanju z industrijo in drugimi nosilci interesov pripomorejo k vzpostavitvi mednarodnih standardov in drugih dejavnosti, ki jih promovira WWF.
Partnerstvo med WWF in Toyoto vključuje tudi sodelovanje pri ustvarjanju brezogljične družbe. Da bi uspešno izničili izpust CO2, kar je eden od ciljev Toyotinega okoljevarstvenega izziva 2050, se je Toyota že pridružila pobudi partnerstva Science Based Targets, ki pomaga podjetjem pri spopadanju s podnebnimi spremembami.
/
Didier Leroy, podpredsednik družbe Toyota:
»Z organizacijo WWF imamo skupno vizijo: doseči resnično trajnostno družbo in prihodnjim generacijam zapustiti živ planet. Ko smo se lotili konkretnih dejanj, da bi uresničili svoj Okoljevarstveni izziv 2050, smo se odločili, da moramo združiti moči z nevladnimi organizacijami, ki so strokovnjaki na svojih področjih.
Naše partnerstvo in projekti, kot je Živi azijski gozd, spadajo med najučinkovitejše načine, na katere lahko podjetje, kot je naše, pozitivno vpliva na svoje zaposlene, dobavitelje in stranke ter jih osvešča o pomembnosti trajnostnega upravljanja virov.«
Marco Lambertini, generalni direktor organizacije WWF International:
»V organizaciji WWF smo z veseljem združili moči s Toyoto z namenom krepitve prizadevanj, ki so potrebna za preprečevanje nevarnega poslabšanja naravnih sistemov, na katere se vsi opiramo. Znanstveniki še nikoli niso bili bolj enotni in zavedanje težav in rešitev mnogih okoljskih izzivov, s katerimi se sooča svet, še nikoli ni bilo večje.
Več organizacij v zasebnem sektorju, kot je Toyota, bi moralo pomagati najti rešitve teh izzivov. Pri WWF želimo pohvaliti Toyotino vizijo, s katero želijo pomagati ustvariti varnejši, bolj zdrav in trajnostni svet za prihodnje generacije in naš živi planet.«
Arnold Sitompul, direktor za zaščito okolja pri organizaciji WWF Indonezija:
»Ena bolj navdušujočih posledic tega partnerstva bo krepitev naših prizadevanj za ohranitev tropskih gozdnih ekosistemov na Kalimantanu in Sumatri. Ti so pomemben dom kritično ogroženih vrst in nujen poligon za dokazovanje trajnostnega upravljanja naravnih virov.«

Preberite več

Toyota kot olimpijski in paraolimpijski partner Toyota kot olimpijski in paraolimpijski partner Ponosno oznanjamo, da smo z Mednarodnim olimpijskim komitejem in Mednarodnim paraolimpijskim komitejem sklenili partnerstvo do leta 2024. En hibrid. Eno drevo. En hibrid. Eno drevo. Za vsak prodan Toyotin hibrid bomo posadili novo drevo v okolju, kjer je to najbolj potrebno. Projekt Eko vozni park 2015 Projekt Eko vozni park 2015 Včeraj se je s slavnostno podelitvijo v Smledniku zaključil projekt EKO vozni park 2015 v organizaciji časnika Finance in pod pokroviteljstvom Toyote Adria d.o.o. Prihodnost je prispela v Evropo Prihodnost je prispela v Evropo Evropa pozdravlja novo Toyoto Mirai, prvo serijsko limuzino na svetu s pogonom na gorivne celice.
Uporaba piškotkov spletnega mesta
Piškotki služijo zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje na naši spletni strani, zagotavljanju storitev in orodij tretjih oseb, zagotavljanju lažjega razumevanja in izboljšanja delovanja spletne strani ter oglaševanju. Priporočamo, da potrdite vse piškotke. Če pa se z njimi ne strinjate, jih lahko enostavno spremenite na spodnji povezavi nastavitve piškotkov.