Brezplačno preizkusite Toyoto
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto

Toyota je postala TOP-partner

Mednarodnega olimpijskega komiteja

Toyota Motor Corporation (Toyota) je danes objavila sodelovanje z Mednarodnim olimpijskim komitejem (MOK), kot del programa The Olympic Partner (TOP). Sporazum velja do konca leta 2024 v kategoriji mobilnosti.

Sodelovanje so slovesno objavili na slovesnosti v Tokiu, na kateri so bili prisotni tudi predsednik MOK, Thomas Bach, predsedujoči odboru za marketing MOK, Tsunekazu Takeda (predsednik japonskega olimpijskega komiteja), predsednik organizacijskega komiteja olimpijskih in paraolimpijskih iger v Tokiu, Joširo Mori, predsednik Toyote, Akio Toyoda, ter drugi uradniki pri Toyoti in MOK.
Sodelovanje Toyote z olimpijskimi igrami in olimpijskim gibanjem začne veljati nemudoma, Toyoti pa so zagotovljene pokroviteljske pravice na Japonskem v letu 2016. Od leta 2017 pa se bodo Toyotine pravice razširile tudi globalno.
Kategorije izdelkov, ki jih krije Toyotino pokroviteljstvo, so: vozila (vključno z osebnimi vozili, vozili za urbano mobilnost in komercialnimi vozili), storitve prevoza (vključno z vozili in sistemi za varnost na cestah ter podobne storitve) in določeni izdelki za podporo prevozu.
/
Akio Toyoda je komentiral pokroviteljstvo z naslednjimi besedami: »Storili bomo vse, kar je v naši moči, da izpolnimo našo novo vlogo v programu The Olympic Partner in upravičimo zaupanje MOK-a. Dodajanje kategorije mobilnosti v partnerski program TOP je priznanje za celotno našo industrijo. Dovolite nam, da pod olimpijsko zastavo povečamo moč športa, ki povezuje ljudi. Dovolite nam, da ustvarimo boljši svet s promoviranjem športa v olimpijskem duhu prijateljstva, solidarnosti in poštene igre.«
Thomas Bach»MOK želi dobrodošlico Toyoti kot ključnemu partnerju za vprašanja trajnostne mobilnosti na olimpijskih igrah, kot je poudarjeno v Olimpijski agendi 2020, naši strateški mapi za prihodnost olimpijskega gibanja. Na tem področju pa je Toyota vodilna na svetu in partnerstvo kaže, koliko sta MOK in Olimpijsko gibanje usmerjena v prihodnost. Ta sporazum je mejnik v implementaciji Olimpijske agende 2020, saj je bistvo našega sodelovanja trajnostna mobilnost, Toyota pa bo poskrbela za rešitve za celotno olimpijsko gibanje.«

Preberite več

Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.