Tednik Newsweek je Toyoto razglasil

za najbolj okoljsko ozaveščenega avtomobilskega proizvajalca na svetu

Svetovno priznani ameriški poslovno-politični tednik Newsweek je Toyoto spet uvrstil med okoljsko najbolj ozaveščene znamke na svetu.

Svetovno priznani ameriški poslovno-politični tednik Newsweek je Toyoto spet uvrstil med okoljsko najbolj ozaveščene znamke na svetu. Toyota je uvrščena v zgornjih pet odstotkov vseh podjetij. Razglašena je za best in industry global v kategoriji avtomobilskih proizvajalcev, skupno pa je med 500 najbolj zelenimi podjetji na svetu zasedla izjemno 16. mesto.

Nagrada je priznanje za Toyotine dosežke na področju trajnostnega razvoja, predvsem pa navdušuje njena pionirska vloga na področjih hibridnega pogona, prijaznega do okolja, ki prav letos praznuje dvajsetletnico, in razvoja vozil na gorivne celice.

S temi dosežki se je Toyota kot največji avtomobilski proizvajalec na svetu uvrstila pred svetovno zelo cenjena, spoštovana in priznana podjetja, kot so Apple, Nike in Starbucks. Toyota letos zaseda še višji položaj na lestvici kot lani. To je nedvomno tudi odraz številnih trajnostnih pobud, s katerimi želi še dodatno povečati svoj prispevek k okoljski ozaveščenosti in varovanju planeta.

"Okoljska ozaveščenost je že od začetkov vedno v osrčju vsega, kar počnemo pri Toyoti. Že leta 2015 smo predstavili projekt Environmental Challenge 2050 (Okoljski izziv 2050), s katerim bi radi na ključnih področjih našega udejstvovanja zmanjšali negativni vpliv na okolje. Priznanje Newsweeka je dokaz našega razumevanja trajnostnega razvoja, ki smo se mu zavezali že pred desetletji in že prinaša sadove," je povedal Dr. Johan van Zyl, predsednik uprave Toyote Motor Europe.

Vsakoletno ocenjevanje Newsweek Green Rankings razvršča podjetja po osmih kriterijih, s katerimi ocenjujejo njihovo okoljsko učinkovitost. Med najpomembnejšimi kriteriji je treba omeniti varčevanje z energijo in vodo ter odgovorno ravnanje z odpadki. Ocenjevanje organizira tednik Newsweek v partnerstvu z organizacijama Corporate Knights in HIP Investor.

Celotno razvrstitev Newsweek Green Rankings si lahko ogledate na spodnji povezavi: www.newsweek.com

Več o tej temi

Toyota Motor Europe v svoji tovarni v Franciji začenja s proizvodnjo nove generacije modela Yaris Toyota Motor Europe v svoji tovarni v Franciji začenja s proizvodnjo nove generacije modela Yaris Toyota je 06. julija 2020 v svoji produkcijski enoti v Velenciennsu v severni Franciji (TMMF) začela s proizvodnjo nove generacije modela Yaris. Toyota predstavlja povsem novega kompaktnega terenca Yaris Cross Toyota predstavlja povsem novega kompaktnega terenca Yaris Cross Urbano življenje pri vožnji prinaša prav posebne izzive. To je okolje, v katerem vozniki cenijo nekoliko višji položaj za volanom, saj jim ta zagotavlja boljši pregled nad dogajanjem na cesti. Nova Toyota GR Yaris:  Skovana v vročici reli serije WRC Nova Toyota GR Yaris: Skovana v vročici reli serije WRC Novi GR Yaris je pravi dirkalni avtomobil, ki je nastal iz izkušenj, pridobljenih z zmagami na reli seriji WRC. Nova Toyota Yaris – ustvarjena za urbano življenje Nova Toyota Yaris – ustvarjena za urbano življenje Povsem nova Toyota Yaris je bila zasnovana za čedalje večje izzive, ki jih prinaša uporaba avtomobilov v urbanih okoljih.