Tednik Newsweek je Toyoto razglasil

za najbolj okoljsko ozaveščenega avtomobilskega proizvajalca na svetu

Svetovno priznani ameriški poslovno-politični tednik Newsweek je Toyoto spet uvrstil med okoljsko najbolj ozaveščene znamke na svetu.

Svetovno priznani ameriški poslovno-politični tednik Newsweek je Toyoto spet uvrstil med okoljsko najbolj ozaveščene znamke na svetu. Toyota je uvrščena v zgornjih pet odstotkov vseh podjetij. Razglašena je za best in industry global v kategoriji avtomobilskih proizvajalcev, skupno pa je med 500 najbolj zelenimi podjetji na svetu zasedla izjemno 16. mesto.

Nagrada je priznanje za Toyotine dosežke na področju trajnostnega razvoja, predvsem pa navdušuje njena pionirska vloga na področjih hibridnega pogona, prijaznega do okolja, ki prav letos praznuje dvajsetletnico, in razvoja vozil na gorivne celice.

S temi dosežki se je Toyota kot največji avtomobilski proizvajalec na svetu uvrstila pred svetovno zelo cenjena, spoštovana in priznana podjetja, kot so Apple, Nike in Starbucks. Toyota letos zaseda še višji položaj na lestvici kot lani. To je nedvomno tudi odraz številnih trajnostnih pobud, s katerimi želi še dodatno povečati svoj prispevek k okoljski ozaveščenosti in varovanju planeta.

"Okoljska ozaveščenost je že od začetkov vedno v osrčju vsega, kar počnemo pri Toyoti. Že leta 2015 smo predstavili projekt Environmental Challenge 2050 (Okoljski izziv 2050), s katerim bi radi na ključnih področjih našega udejstvovanja zmanjšali negativni vpliv na okolje. Priznanje Newsweeka je dokaz našega razumevanja trajnostnega razvoja, ki smo se mu zavezali že pred desetletji in že prinaša sadove," je povedal Dr. Johan van Zyl, predsednik uprave Toyote Motor Europe.

Vsakoletno ocenjevanje Newsweek Green Rankings razvršča podjetja po osmih kriterijih, s katerimi ocenjujejo njihovo okoljsko učinkovitost. Med najpomembnejšimi kriteriji je treba omeniti varčevanje z energijo in vodo ter odgovorno ravnanje z odpadki. Ocenjevanje organizira tednik Newsweek v partnerstvu z organizacijama Corporate Knights in HIP Investor.

Celotno razvrstitev Newsweek Green Rankings si lahko ogledate na spodnji povezavi: www.newsweek.com

Več o tej temi

Toyota Yaris 2017 dosegel varnostno oceno 5 zvezdic organizacije Euro NCAP Toyota Yaris 2017 dosegel varnostno oceno 5 zvezdic organizacije Euro NCAP Toyota Yaris 2017, ki je bil predstavljen v letošnjem letu, je dosegel najvišjo varnostno oceno 5 zvezdic na najnovejšem testiranju organizacije Euro NCAP za leto 2017. Ta uspeh jasno dokazuje, da Toyota na prvo mesto postavlja varnost vozil. Toyota Yaris GRMN Toyota Yaris GRMN Po premieri na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi se intenziven razvoj na modelu Toyota Yaris GRMN nadaljuje v sklopu priprav na začetek proizvodne visokozmogljivega modela ob koncu letošnjega leta. Zgodovinski rezultati za Toyoto Yaris WRC na domačem terenu Zgodovinski rezultati za Toyoto Yaris WRC na domačem terenu Z Esapekko Lappijem, ki je slavil svojo prvo zmago, in Juho Hanninenom na tretjem mestu je imela ekipa prvič dva dirkalnika na zmagovalnih stopničkah. Toyota na avtomobilskem salonu v Ženevi 2017 Toyota na avtomobilskem salonu v Ženevi 2017 Kot se spodobi za eno izmed najdražjih evropskih mest, Toyota v Ženevi predstavlja svojo bogato ponudbo. Od dinamičnega novega modela Yaris, njegove privlačne izvedbe GRMN in radikalnega urbanega konceptnega vozila i-TRIL do najnovejšega energičnega stroja TOYOTA GAZOO Racing – letošnjega mednarodnega avtomobilskega salona v Ženevi oboževalci Toyote ne smejo zamuditi.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.