Toyota Gazoo Racing

z Andrejem Jerebom tudi v Sloveniji

Toyota Gazoo Racing Slovenija združuje težnjo Toyote po izdelavi vse boljših avtomobilov, izpostavlja njihovo vozno dinamiko in dopolnjuje serijske športne avtomobile tudi s tekmovalnim programom.

Toyota Gazoo Racing Slovenija združuje težnjo Toyote po izdelavi vse boljših avtomobilov, izpostavlja njihovo vozno dinamiko in dopolnjuje serijske športne avtomobile tudi s tekmovalnim programom. Njihov ambasador in vrhunski voznik relija Andrej Jereb bo z dirkalno Toyoto GT-86 R3 nastopil na reliju v Novi Gorici.

Toyota ima kot eden največjih avtomobilskih proizvajalcev na svetu tudi bogato zgodovino v avtomobilskem športu. Poleg aktivnosti v vztrajnostnih dirkah so se lani po 18 letih vrnili v svetovno prvenstvo v reliju, kjer so v preteklosti osvojili že skupno sedem naslovov svetovnega prvaka.

Nadaljevanje vizije o izdelavi vse boljšega avtomobila

Te aktivnosti je Toyota združila pod imenom Gazoo Racing, ki uteleša vizijo ustanovitelja družbe Kiičira Toyode, da prek skrajnega preizkušanja vozil na dirkah izdelujejo vse boljše avtomobile za vsakodnevne uporabnike po celem svetu. Ta zagon pri Toyoti velja tudi danes. Želja izdelovati vse boljše avtomobile, ki bodo imeli izpostavljeno tudi vozniško dinamiko, je eno osnovnih načel današnjega predsednika podjetja in Kiičirovega vnuka Akia Toyode.

/
Andrej Jereb kot uspešen trgovec in ambasador Toyote

Podjetje Toyota Adria bo to usmeritev zdaj aktivneje predstavila tudi v Sloveniji. Pod imenom Toyota Gazoo Racing Slovenija bo njihov glavni ambasador postal nekdanji vrhunski voznik relija Andrej Jereb, ki je sicer prek svojega podjetja Center Jereb iz Izole tudi desetkratni zaporedni dobitnik prestižne nagrade Ičiban za slovenskega Toyotinega trgovca z največjim zadovoljstvom strank. Jerebova športna pot se je začela že leta 1993 in od takrat je osvojil več naslovov državnega prvaka in se uspešno podal tudi na pot dokazovanja v svetovnem prvenstvu.

V Slovenijo prispela Toyota GT-86 R3

Toyota Gazoo Racing Slovenija je v ta namen pripeljala nov dirkalnik. To je Toyota GT-86 R3, ki izhaja iz priljubljenega športnega avtomobila in je namenjena preizkusom na pravih športnih tekmovanjih v reliju. Glasen dvolitrski atmosferski motor, odlična vodljivost in pogon na zadnji par koles se bo slovenski javnosti prvič predstavil na bližajočem reliju državnega prvenstva in FIA evropskega pokala v Novi Gorici. Tam bo Jereb nastopil kot predvoznik in na slovenskih cestah prvič predstavil to dirkalno Toyoto.

/
Tečaji dinamične vožnje s serijsko športno Toyoto

Dirkalnik GT-86 R3 je sicer le del načrtovanih aktivnosti Toyota Gazoo Racing Slovenija. Andrej Jereb bo s serijskim športnim avtomobilom GT-86 še naprej izvajal tečaje dinamične vožnje avtomobila na AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, kjer je do danes svoje bogate izkušnje, znanje in nasvete že posredoval številnim Slovencem in Slovenkam. Tekmovalni program z dirkaško GT-86 R3 bo prav tako dopolnjeval Toyotino ponudbo avtomobilov s športnim karakterjem, kakršnega ima poleg GT-86 tudi novi Yaris v različici GRMN.

/

Več o tej temi

Fernando Alonso se pridružuje ekipi TOYOTA GAZOO Racing Fernando Alonso se pridružuje ekipi TOYOTA GAZOO Racing Pri ekipi TOYOTA GAZOO Racing so potrdili, da se njihovi ekipi v vzdržljivostni seriji FIA World Endurance Championship (WEC) za sezono 2018-19 pridružuje legendarni španski dirkač Fernando Alonso. TOYOTA GAZOO Racing se posveča vzdržljivostnim dirkam TOYOTA GAZOO Racing se posveča vzdržljivostnim dirkam Tudi v sezoni 2018–2019 bo ekipa Toyota Gazoo Racing sodelovala na dirkah svetovnega vzdržljivostnega prvenstva WEC, ki poteka pod okriljem svetovne avtomobilistične organizacije FIA. Toyota je za olimpijske igre v Tokiu 2020 izdelala posebno vozilo APM Toyota je za olimpijske igre v Tokiu 2020 izdelala posebno vozilo APM Vozilo bo obiskovalcem in funkcionarjem služilo kot prevozno sredstvo za tako imenovano zadnjo miljo do olimpijskih prizorišč. Tesnejše sodelovanje na področju razvoja rehabilitacijske robotike Tesnejše sodelovanje na področju razvoja rehabilitacijske robotike Velik potencial za sodelovanje je na področju najsodobnejših robotskih terapevtskih naprav, ki jih razvijajo v Službi za raziskave in razvoj URI - Soča in skupaj Toyota ter Zdravstvena univerza Fujita na Japonskem
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.