Toyota Gazoo Racing

z Andrejem Jerebom tudi v Sloveniji

Toyota Gazoo Racing Slovenija združuje težnjo Toyote po izdelavi vse boljših avtomobilov, izpostavlja njihovo vozno dinamiko in dopolnjuje serijske športne avtomobile tudi s tekmovalnim programom.

Toyota Gazoo Racing Slovenija združuje težnjo Toyote po izdelavi vse boljših avtomobilov, izpostavlja njihovo vozno dinamiko in dopolnjuje serijske športne avtomobile tudi s tekmovalnim programom. Njihov ambasador in vrhunski voznik relija Andrej Jereb bo z dirkalno Toyoto GT-86 R3 nastopil na reliju v Novi Gorici.

Toyota ima kot eden največjih avtomobilskih proizvajalcev na svetu tudi bogato zgodovino v avtomobilskem športu. Poleg aktivnosti v vztrajnostnih dirkah so se lani po 18 letih vrnili v svetovno prvenstvo v reliju, kjer so v preteklosti osvojili že skupno sedem naslovov svetovnega prvaka.

Nadaljevanje vizije o izdelavi vse boljšega avtomobila

Te aktivnosti je Toyota združila pod imenom Gazoo Racing, ki uteleša vizijo ustanovitelja družbe Kiičira Toyode, da prek skrajnega preizkušanja vozil na dirkah izdelujejo vse boljše avtomobile za vsakodnevne uporabnike po celem svetu. Ta zagon pri Toyoti velja tudi danes. Želja izdelovati vse boljše avtomobile, ki bodo imeli izpostavljeno tudi vozniško dinamiko, je eno osnovnih načel današnjega predsednika podjetja in Kiičirovega vnuka Akia Toyode.

/
Andrej Jereb kot uspešen trgovec in ambasador Toyote

Podjetje Toyota Adria bo to usmeritev zdaj aktivneje predstavila tudi v Sloveniji. Pod imenom Toyota Gazoo Racing Slovenija bo njihov glavni ambasador postal nekdanji vrhunski voznik relija Andrej Jereb, ki je sicer prek svojega podjetja Center Jereb iz Izole tudi desetkratni zaporedni dobitnik prestižne nagrade Ičiban za slovenskega Toyotinega trgovca z največjim zadovoljstvom strank. Jerebova športna pot se je začela že leta 1993 in od takrat je osvojil več naslovov državnega prvaka in se uspešno podal tudi na pot dokazovanja v svetovnem prvenstvu.

V Slovenijo prispela Toyota GT-86 R3

Toyota Gazoo Racing Slovenija je v ta namen pripeljala nov dirkalnik. To je Toyota GT-86 R3, ki izhaja iz priljubljenega športnega avtomobila in je namenjena preizkusom na pravih športnih tekmovanjih v reliju. Glasen dvolitrski atmosferski motor, odlična vodljivost in pogon na zadnji par koles se bo slovenski javnosti prvič predstavil na bližajočem reliju državnega prvenstva in FIA evropskega pokala v Novi Gorici. Tam bo Jereb nastopil kot predvoznik in na slovenskih cestah prvič predstavil to dirkalno Toyoto.

/
Tečaji dinamične vožnje s serijsko športno Toyoto

Dirkalnik GT-86 R3 je sicer le del načrtovanih aktivnosti Toyota Gazoo Racing Slovenija. Andrej Jereb bo s serijskim športnim avtomobilom GT-86 še naprej izvajal tečaje dinamične vožnje avtomobila na AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, kjer je do danes svoje bogate izkušnje, znanje in nasvete že posredoval številnim Slovencem in Slovenkam. Tekmovalni program z dirkaško GT-86 R3 bo prav tako dopolnjeval Toyotino ponudbo avtomobilov s športnim karakterjem, kakršnega ima poleg GT-86 tudi novi Yaris v različici GRMN.

/

Več o tej temi

Toyota na ženevskem avtosalonu 2020 Toyota na ženevskem avtosalonu 2020 Toyota bo na ženevskem salonu 2020 predstavila novi kompaktni športni terenec, pri snovanju katerega so združili svoje bogate izkušnje iz sveta malih mestnih avtomobilov in izjemno izročilo iz sveta športnih terencev. Ott Tänak je s Toyoto Yaris WRC osvojil zgodovinski naslov svetovnega prvaka v prestižni seriji FIA WRC Ott Tänak je s Toyoto Yaris WRC osvojil zgodovinski naslov svetovnega prvaka v prestižni seriji FIA WRC Ott Tänak in Martin Järveoja, voznik in sovoznik ekipe TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team, sta z drugim mestom na reliju v Španiji osvojila zgodovinski naslov svetovnih prvakov v vozniški klasifikaciji serije FIA World Rally Championship. Ott Tänak je s svojo Toyoto Yaris WRC slavil na reliju na Švedskem  Ott Tänak je s svojo Toyoto Yaris WRC slavil na reliju na Švedskem TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team je dosegel prvo zmago na reli seriji FIA WRC 2019. Ott Tänak je namreč s svojo Toyoto Yaris WRC suvereno zmagal na reliju na Švedskem. Pred dvema letoma je Toyota prav na tem reliju dosegla svojo prvo zmago po vrnitvi v serijo FIA WRC. Tänak pa je slavil tudi v zadnji etapi relija in si tako prislužil maksimalno število točk. Avtomobilski romantik, ki verjame v moč ekipe Avtomobilski romantik, ki verjame v moč ekipe Z Andrejem Jerebom se ob tem pogovoru seveda nisva srečala prvič. Na različnih prireditvah je bil on običajno za volanom kakšnega hitrega avtomobila, jaz pa na sovoznikovem sedežu, s širokim nasmehom.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.