Brezplačno preizkusite Toyoto
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto

Sedem milijonov

prodanih Toyotinih hibridov po vsem svetu

Toyota je objavila, da je skupna globalna prodaja njihovih hibridnih vozil 30. septembra presegla sedem milijonov vozil.

Družba Toyota Motor Corporation je objavila, da je skupna globalna prodaja njihovih hibridnih vozil 30. septembra presegla sedem milijonov vozil in se ustavila pri številki 7,053 milijona vozil*. Zadnji milijonski mejnik so pri Toyoti dosegli v najkrajšem času doslej, saj so zanj potrebovali samo devet mesecev.
Zmanjševanje vplivov avtomobilov na okolje je za Toyoto prednostnega pomena. Po njihovem mnenju imajo okolju prijazna vozila opazen pozitiven učinek, samo če jih uporablja veliko ljudi, zato si pri Toyoti prizadevajo spodbujati množično uporabo hibridnih vozil.
Od tega meseca naprej Toyota ponuja 27 različnih hibridnih osebnih avtomobilov in en model priključnega hibrida v več kot 90 državah in regijah. Poleg tega pri Toyoti od začetka letošnjega leta do zaključka leta 2015 načrtujejo začetek prodaje 15 novih hibridnih vozil, vključno z modeloma "Voxy Hybrid" in "Noah Hybrid" (samo na Japonskem), ki so ju na trg ponudili januarja, Lexusom NX 300h, ki so ga začeli prodajati julija, in Lexusom RC 300h, s prodajo katerega bodo začeli v drugi polovici oktobra.

<div>Pri Toyoti bodo še naprej širili svoj izbor hibridnih vozil in večali število držav ter regij, kjer bodo ta vozila naprodaj.

Pri Toyoti so izračunali, da so bila do 30. septembra Toyotina hibridna vozila odgovorna za 49 milijonov ton** manj izpuščenega CO2 v ozračju (vzrok katerega naj bi bilo globalno segrevanje), kot bi ga v enakem času proizvedla podobno velika in zmogljiva vozila z bencinskim motorjem. Pri Toyoti tudi ocenjujejo, da so hibridna vozila prihranila približno 18 milijonov kilolitrov bencina v primerjavi s porabo podobno velikih vozil z bencinskim motorjem.
Toyota je avgusta 1997 začela prodajo modela "Coaster Hybrid EV", decembra istega leta pa je na trg vstopil še "Prius" – prvi hibridni osebni avtomobil serijske proizvodnje na svetu. Odtlej so Toyotina hibridna vozila deležna neznanske podpore potrošnikov po vsem svetu.
Hibridne tehnologije, ki zajemajo vse sestavne tehnologije, nujne za razvoj okolju prijaznih avtomobilov, in omogočajo uporabo različnih kombinacij goriv, so pri Toyoti izpostavili kot ključne okoljevarstvene tehnologije 21. stoletja, zato bodo nadaljevali izboljšave zmogljivosti, zmanjševanje stroškov in širitev ponudbe izdelkov, vključno z okolju prijaznimi nehibridnimi vozili, da bi ustvarili vozila, ki jih bodo potrošniki vzljubili.
 
* Vključno s priključnimi hibridnimi vozili; Toyotini podatki.
** Število registriranih vozil × število prevoženih kilometrov × poraba goriva (dejanska poraba v vsaki državi) × pretvorbeni faktor CO2.

Preberite več

Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.