Brezplačno preizkusite
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto
Poiščite Toyota partnerja

Toyota predstavlja

novi hibridni RAV4

Pred 20 leti smo pri Toyoti spremenili avtomobilski svet s prvo generacijo modela RAV4, ki je bil pionir avtomobilskega razreda C-SUV. Danes smo znova pionirji inovativnosti, saj smo evropskemu trgu ponudili novost v razredu C-SUV.

Novi hibridni RAV4 s štirikolesnim pogonom (AWD) predstavlja naslednjo dimenzijo Toyotinega koncepta prijetne vožnje s hibridno tehnologijo. S kombinacijo 2,5-litrskega bencinskega motorja, hibridne enote in dodatnega elektromotorja, ki poganja zadnji par koles, prinaša novi model hibridno moč v paleto modelov RAV4.
Elektronski štirikolesni pogon nudi večjo varnost in stabilnost na spolzkih podlagah ter omogoča vlečno zmogljivost 1650 kg. Sistem uravnavanja nagiba prikolice zagotavlja preprosto in varno vleko. Razkritje hibridne različice sovpada s predstavitvijo novega RAV4, ki se ponaša s prenovljeno zunanjostjo, izboljšano notranjostjo ter višjo ravnjo tehnološke in varnostne opreme.
S prenovljenim sprednjim delom novi RAV4 bolj izstopa na cesti, opremljen pa je tudi z žarometoma s svetlečimi diodami (LED). Z novima pragovoma sta bočni liniji vozila videti bolj gladko tekoči.
Prenovljen sklop zadnjih luči daje vtis prefinjenosti, nova oblika odbijača pa poudarja stabilno lego vozila. Čutna kakovost kabine je znatno izboljšana z novimi kombiniranimi merilniki z barvnim zaslonom TFT in mehkimi materiali.
Raven tehnološke opreme so dodatno zvišali z novim prikazovalnikom 360-stopinjskega panoramskega pogleda. Ta sistem lahko prikaže ovire, ki bi bile v mrtvih kotih pri tradicionalni zadnji ali sprednji kameri, in pomaga vozniku pri manevriranju prek 360-stopinjskega prikaza okolice vozila v živo.
/
Tudi varnostni paket novega RAV4 je deležen precejšnje nadgradnje po zaslugi sistema Toyota Safety Sense. Poleg sistema za zaznavanje nevarnosti trčenja (PCS), sistema opozarjanja na zapustitev voznega pasu (LDA), sistema samodejnega izklopa/vklopa žarometov z dolgim snopom (AHB) in sistema za zaznavanje prometnih znakov (RSA), ki bodo naslednji mesec predstavljeni z novima Aurisom in Avensisom, je novi RAV4 opremljen tudi z radarskim tempomatom (ACC) in sistemom za zaznavanje nevarnosti trčenja (PCS) z dvema pomembnima izboljšavama.
Potencialnim trčenjem z vozili se poskuša sistem PCS izogniti tako, da deluje pri večjem razponu relativne hitrosti med 10 km/h in največjo hitrostjo vozila, hitrost pa lahko zmanjša za približno 40 km/h1. Sistem lahko zazna tudi potencialna trčenja s pešci, v primeru katerih samodejno zavira pri relativnih hitrostih med 10 in 80 km/h, hitrost vozila pa lahko zmanjša za približno 30 km/h2.
Novi RAV4 bo na voljo od decembra, medtem ko bo novi hibridni RAV4 s štirikolesnim pogonom v evropske avtosalone zapeljal v začetku leta 2016.
Novi hibridni pogonski sklop, ki združuje moč, prefinjenost, preprosto vožnjo ter skromen izpust, predstavlja novo dimenzijo prijetne vožnje Toyotinih hibridov in z njegovo pomočjo se bo RAV4 vrnil na vrh svojega avtomobilskega razreda.
1 Rezultati testiranj z vozilom pri hitrosti 40 km/h in z mirujočim vozilom; delovanje sistema je odvisno od voznih okoliščin (vključno s cestnimi in vremenskimi razmerami) in stanja vozila.
2 Rezultati testiranj z vozilom pri hitrosti 30 km/h in z mirujočim pešcem; delovanje sistema je odvisno od voznih okoliščin (vključno s cestnimi in vremenskimi razmerami) in stanja vozila.

Preberite več

Toyota Motor Europe v svoji tovarni v Franciji začenja s proizvodnjo nove generacije modela Yaris Toyota Motor Europe v svoji tovarni v Franciji začenja s proizvodnjo nove generacije modela Yaris Toyota je 06. julija 2020 v svoji produkcijski enoti v Velenciennsu v severni Franciji (TMMF) začela s proizvodnjo nove generacije modela Yaris. POJDI KAMORKOLI POJDI KAMORKOLI RAV4, utemeljitelj razreda športnih terencev. Globalna prodaja hibridov Toyota je presegla magično mejo 15 milijonov Globalna prodaja hibridov Toyota je presegla magično mejo 15 milijonov Toyota je kot pionir in postavljalec standardov hibridne tehnologije dosegla simbolični mejnik 15 milijonov prodanih hibridnih vozil. Globalna prodaja originalnega športnega terenca  Toyota RAV4 je dosegla 10 milijonov. Globalna prodaja originalnega športnega terenca Toyota RAV4 je dosegla 10 milijonov. RAV4 je eden izmed globalnih modelov znamke Toyota in že od svoje predstavitve leta 1994 izjemno uspešen. Gre za avtomobil, ki je utemeljil razred kompaktnih, agilnih, rekreacijskih športnih terencev.
Uporaba piškotkov spletnega mesta
Piškotki služijo zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje na naši spletni strani, zagotavljanju storitev in orodij tretjih oseb, zagotavljanju lažjega razumevanja in izboljšanja delovanja spletne strani ter oglaševanju. Priporočamo, da potrdite vse piškotke. Če pa se z njimi ne strinjate, jih lahko enostavno spremenite na spodnji povezavi nastavitve piškotkov.