Brezplačno preizkusite Toyoto
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto

Taksist Toyote Prius prevozil 1.000.000 km brez okvare

Tudi v Sloveniji 12-krat okrog sveta s hibridnim Priusom

Toyotini hibridi spadajo med okolju najprijaznejša vozila, saj proizvajalec okolju posveča posebno pozornost na vsakem koraku – od proizvodnje do razgradnje ter recikliranja baterije in vseh drugih delov vozila.

Zanesljivost Toyotinih hibridnih vozil je dokazana s številnimi raziskavami in priznanji, ki jih je Toyota osvojila v preteklih letih. Številne raziskave potrjuje dejstvo, da je hibrid prava izbira na pravem mestu tudi za taksiste, ki letno prevozijo več kot 50.000 km. Taksisti kot razlog za lastništvo hibridov izpostavljajo predvsem nizke stroške vzdrževanja in lastništva.
/
Hibridna vozila so pri Slovencih še vedno tabu, čeprav se je s pričetkom prodaje Toyote Auris Hibrid to vsekakor spremenilo. Prodanih je že več kot 7 milijonov hibridnih vozil po vsem svetu.
Voznik taksija Toyota Prius druge generacije, g. Igor Medved, je s svojim vozilom prevozil že okoli 500.000 km. G. Medved pravi: “Ljubljana ima posluh za hibridne taksije. Vožnjo hibrida bi priporočal tudi starejšim ljudem. Prius vozim, ker ima majhno porabo, majhen obračalni krog, prostorno notranjost in tudi prtljažnik. Odlikuje ga uglajena in tiha vožnja. Tudi servisi so povsem običajni.”
Rekorder po prevoženih kilometrih brez kakršnekoli okvare je voznik taksija Toyota Prius druge generacije iz Avstrije, g. Manfred Dvorak, ki pravi, da je svoje hibridno vozilo vozil neverjetnih 1.000.000 kilometrov brez kakršnekoli okvare s še originalno baterijo, kar je resnično impresiven rezultat.

Video

Toyotini Hibridi lahko enakomerno in naglo pospešijo. V mestni in primestni vožnji lahko do 60% poti prevozimo brezšumno, z izklopljenim bencinskim motorjem.
Prav tako so kot že omenjeno cenejši za vzdrževanje in se manj kvarijo. Delov, ki se pri običajnem vozilu najbolj obrabljajo in kvarijo, preprosto nima (jermeni, alternator, zaganjač, sklopka itd.) ali pa se obrabljajo manj (npr. zavore – ker hibrid zavira s pomočjo generatorja). Številni zaupajo v hibridno tehnologijo in v vožnjo brez emisij. Toyota že več kot 20 let piše zgodovino

Preberite več

Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.