Brezplačno preizkusite Toyoto
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto

Prius+

2015

Prius+ 2015, znatna posodobitev edinega evropskega polnega hibrida s sedmimi sedeži.

  • Bolj dinamična zunanjost, bolj prefinjeno dodelana notranjost.
  • Širši izbor visokotehnološke opreme.
  • Za svoj denar dobite več.
  • Motor izpolnjuje zahteve standarda Euro 6.
Leta 2012 predstavljeni Prius+ je bil prvi avtomobil s polnim hibridnim pogonom in sedmimi sedeži, ki je bil naprodaj v Evropi.
 
Na novo oblikovan sprednji del sledi razvoju Toyotinih oblikovnih smernic "Keen Look" in "Under Priority", s čimer močno spominja na druge Toyotine modele.
 
Nov zgornji del maske krasi Toyotina značka, ki je vstavljena v tridimenzionalno podaljšan del pokrova motorja.
Nova žarometa Keen Look s svetlečimi diodami se ponašata z enim samim reflektorjem za kratek in dolg snop. Kontrast med črno barvo in kromano površino da avtomobilu videz pozornosti. Žarometa sta dodatno začinjena s prefinjenimi bočnimi smerniki in svetlobnimi vodili.
 
Oblikovne poteze Under Priority vključujejo veliko spodnjo mrežo trapezoidne oblike v sijajni črni kovinski barvi, ki poudarja širok kolotek avtomobila. Vtis širine poudarjata tudi vogala odbijačev, ki tridimenzionalno prehajata od žarometov do prenovljenih rež za zajemanje zraka in na novo zasnovanih dnevnih luči s svetlečimi diodami (DRL).
Nova zasnova zadnjih luči vsebuje tehnologijo svetlobnih vodil in rdečih notranjih leč, zaradi katerih je avtomobil takoj prepoznaven. Skladno z novim sprednjim delom je tudi zadek prenovljen, in sicer sta na novo oblikovana obroba registrske tablice in odbijač z vgrajenim difuzorjem.
 
Prius+ z letnico 2015 bo na voljo v dveh barvnih različicah: V kovinski temnordeči barvi in v drzni črni barvi.
/
Prenovljena notranjost Priusa+ 2015 je osvežena z novo kovinsko temnosivo barvo na vrtljivem gumbu klimatske naprave in drugih stikalih ter s kromano površino notranjih kljuk.
 
Sredinska konzola se po novem ponaša s tankima zračnima režama s kromano površino prefinjenega videza. 
 
Merilniki so postavljeni tako, da ima voznik boljši pregled nad njimi. V notranjosti najdemo nov 4,2-palčni večfunkcijski barvni informacijski zaslon TFT, ki ga je mogoče upravljati z gumbi na volanskem obroču.
Poleg običajnih podatkov o času, prevoženih kilometrih in porabi goriva sta na zaslonu TFT prikazana tudi indikator delovanja hibridnega sistema in prikazovalnik pretoka električne energije, ki sta prisotna v vseh Toyotinih vozilih s polnim hibridnim pogonom. Nova funkcija 'Eco Judge' pomaga vozniku kar najbolje izkoristiti polni hibridni pogon in njegov način vožnje oceni s točkami glede na stopnjo prijaznosti okolju.
 
Na zaslonu lahko najdete tudi nastavitve radarskega tempomata (ACC), klimatske naprave in avdiosistema, tako da so med vožnjo vedno v voznikovem vidnem polju.
Prius+ 2015 je opremljen z najnovejšo paleto večpredstavnostnih sistemov Toyota Touch® 2. Nov dizajn vključuje plosk okvir zaslona z na dotik občutljivimi gumbi, ki nudijo hitro in natančno odzivnost, elegantnejši videz in enak občutek kot pri uporabi tabličnega računalnika. 
 
Večji 6,1-palčni zaslon na dotik nudi več barv in ločljivost 800 x 480, kar zagotavlja svetlejšo in ostrejšo sliko. Podpira tudi kombinacije potez prstov, ki omogočajo preprosto in intuitivno uporabo.
Sistemi Toyota Touch® 2 so s kamero na zadnjem delu vozila del serijske opreme in podpirajo standard povezljivosti MirrorLink. To omogoča uporabnikom, da vzpostavijo povezavo z združljivimi pametnimi telefoni in jih upravljajo prek zaslona na dotik sistema Toyota Touch® 2.
Sistem Toyota Touch® 2 with Go ponuja nadgrajen navigacijski sistem s celovito kartografijo. V posebni vrstici na zemljevidu so dostopne napredne prometne informacije, ki voznika seznanijo s prometnimi zastoji na njegovi poti in s pričakovanim čakalnim časom. Na osnovi preteklih prometnih podatkov lahko sistem predlaga tudi alternativne poti, odvisno od dela dneva.
Prek funkcije Toyota Online vam večpredstavnostni sistem ponuja povezljivost z razširjenim izborom storitev, kot so Toyota Real Time Traffic powered by TomTom, Google Street View, Panoramio in Google Local Search – največja in najaktualnejša baza za iskanje podatkov na svetu.
 
Če se odločite za nadgrajeni sistem Toyota Touch® 2 with Go Plus, boste ob večpredstavnostnem sistemu z zaslonom na dotik prejeli še prikaz modelov mest v 3D, grafični prikaz znamenitosti in funkcijo branja sporočil (pretvorba besedila v govor).
Sistem bo prikazal e-poštna sporočila in koledarje, če to podpira mobilni telefon Bluetooth. Podpira tudi funkcijo 'Play More Like This', pametni sistem prepoznavanja glasbe, ki samodejno ustvari sezname skladb, ki ustrezajo vašemu razpoloženju; varen in preprost način upravljanja glasbe med vožnjo.

Touch 2 with Go Plus podpira povezljivost Wi-Fi. Uporabniki svoj pametni telefon nastavijo kot vstopno točko Wi-Fi za vzpostavitev povezave s spletnimi funkcijami sistema.
/
Prius+ 2015 je od srednjega paketa opreme navzgor serijsko opremljen z inteligentnim sistemom za pomoč pri parkiranju. Sistem s pomočjo kamere na zadnjem delu vozila in ultrazvočnih tipal v sprednjem odbijaču prepozna ustrezna parkirna mesta za vzvratno ali vzvratno bočno parkiranje. Nato samodejno upravlja volanski obroč in parkira avtomobil na želeno parkirno mesto, pri čemer mora voznik uravnavati samo hitrost vozila.
V notranjosti Priusa+ 2015 sta električno nastavljiva sprednja sedeža. Potniška kabina je na voljo v črni ali sivi barvi z možnostjo izbire med tremi tipi oblazinjenja: blago, blago s stranskimi deli iz usnja 'Toyota E-Tex' ali popolnoma usnjeni sedeži 'Toyota E-Tex'. 
 
Vsi paketi opreme vključujejo sredinski naslon za roko iz usnja 'Toyota E-Tex', izredno odpornega sintetičnega materiala, ki spominja na usnje, vendar je za 30 % lažji in ga je preprosto očistiti.
Prius+ z letnico 2015 bo deležen znatne nadgradnje na področju varnosti. V primeru nenadnega zaviranja sistem EBS vključi varnostne utripalke, s katerimi opozori vozila za vami ter zmanjša nevarnost pred naleti od zadaj.
 
Sistem za zaznavanje nevarnosti trčenja dopolnjuje učinkovitejši zavorni sistem in lahko zmanjša hitrost do 60 km/h. Poleg tega lahko zdaj voznik sam nastavi opozorilni čas ali pa ga kar izklopi.
Sistem pomoči pri speljevanju na strmini je zdaj še bolj praktičen, saj se samodejno vključi, ko zazna, da je avtomobil na strmini.

Tudi vozne lastnosti so izboljšane. Blaženje vzmetenja je izboljšano in nudi boljšo vodljivost ter večje udobje. Novi visokozmogljivi zvočnoizolativni materiali v prtljažnem delu nudijo boljšo absorpcijo zvoka, kar prinaša večje udobje v kabini.
Pogonski sklop Priusa+ 2015 zdaj izpolnjuje zahteve standarda Euro 6.

Prius+ 2015 bo po vsej Evropi na voljo od januarja 2015.

Preberite več

Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.