Brezplačno preizkusite
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto
Poiščite Toyota partnerja

Nova Toyota Prius

prejela 5 zvezdic na preizkusu varnosti Euro NCAP

Popolnoma nova Toyota Prius si je na preizkusu varnosti neodvisne organizacije Euro NCAP zagotovila oceno pet zvezdic. S tem rezultatom je Prius potrdil sloves enega najvarnejših avtomobilov v svojem razredu, saj sta tudi modela druge in tretje generacije prejela najvišji oceni varnosti.

  • Novi Prius ubranil sloves hibridnega modela po odlični ravni varnosti na preizkusu Euro NCAP.
  • Tretja zaporedna generacija Priusa je od neodvisne preizkusne organizacije prejela pet zvezdic.
  • Toyota Safety Sense, ki je serijsko vgrajen v vse modele, nudi dodatno zaščito, ki pomaga vozniku tako, da se ta lažje izogne nezgodi oziroma ublaži posledice trčenja.
  • Platforma na osnovi Toyotine nove globalne arhitekture in uporaba jeklenih karoserijskih elementov pripomoreta k večji čvrstosti.
Toyotine nenehne izboljšave varnostnih tehnologij so pomagale Priusu – najbolje prodajanemu polnemu hibridu na svetu – izpolniti strožje širše kriterije Euro NCAP, ki ne zajemajo samo tega, kako so potniki v vozilu in pešci zaščiteni v resničnih nezgodah, pač pa tudi kakovost in obseg priložene varnostne opreme.
Novi Prius je dosegel odličnih 92 odstotkov pri skupni oceni zaščite odraslih potnikov, 82 odstotkov pri oceni varnosti otrok, 77 odstotkov pri oceni varnosti pešcev in 85 odstotkov pri oceni pomožnih varnostnih sistemov.
/
V svojem poročilu so pri Euro NCAP pohvalili novi Prius za osvojeno največje možno število točk na preizkusu bočnega trčenja, kjer se ponaša z »dobro zaščito na vseh kritičnih točkah karoserije«, in za največje možno število točk za delovanje sistema avtonomnega zaviranja v sili.
Ta varnostna funkcija je del sistema za zaznavanje nevarnosti trčenja ter lahko zazna pešce in vozila na poti vožnje ter se odzove nanje.
/
Sistem za zaznavanje nevarnosti trčenja je del paketa aktivnih varnostnih tehnologij Toyota Safety Sense in je skupaj z radarskim tempomatom s funkcijo sledenja pri polni hitrosti, sistemom opozarjanja na zapustitev voznega pasu s funkcijo pomoči pri krmiljenju, samodejnim vklopom/izklopom žarometov z dolgim snopom in sistemom za zaznavanje prometnih znakov serijsko vgrajen v vse nove modele Priusa.
Na voljo so tudi dodatni radarsko nadzorovani sistemi, vključno s sistemom za nadzor mrtvih kotov in sistemom opozarjanja na prečkanje prometa za vozilom.
Rezultati preizkusnih trčenj novega Priusa odražajo osnovno moč platforme in karoserije na osnovi Toyotine nove globalne arhitekture, pri kateri so dobro izkoristili strateško postavljene ojačitve in jeklene elemente, s katerimi so ublažili in preusmerili sile, ki delujejo ob trčenju, stran od potniškega prostora.
Novi Prius, ki so ga predstavili v začetku leta, je največji napredek naredil na področju porabe goriva in oddajanja izpustov, kljub temu da Toyotina polna hibridna tehnologija nudi znatno prijetnejšo in bolj dinamično vozno izkušnjo.

Preberite več

Povsem novi Toyota Prius Plug-in hibrid Povsem novi Toyota Prius Plug-in hibrid Skoraj pet let po predstavitvi prvega Toyotinega inovativnega modela je nastopil čas, da povsem novi Prius Plug-in na novo opredeli doživetje v vožnji s priključnimi hibridnimi vozili. Odkrijte, zakaj je doživetje polne električne vožnje z našim novim hibridom tako posebno. Pri Toyoti bodo začeli prodajati »Kirobo Mini« Pri Toyoti bodo začeli prodajati »Kirobo Mini« Predprodaja kompaktnega komunikacijskega partnerja se začne pozimi pri prodajalcih avtomobilov v Tokiu in v prefekturi Aiči. Nova priključna hibridna Toyota Prius Nova priključna hibridna Toyota Prius Druga generacija Toyotinega revolucionarnega priključnega hibridnega električnega vozila (PHEV) bo svojo svetovno premiero doživela na letošnjem mednarodnem avtomobilskem salonu v New Yorku. Avtomobilski salon v Frankfurtu Avtomobilski salon v Frankfurtu Frankfurt velja za enega najbolj prestižnih avtomobilskih salonov na svetu, zato je pravi kraj za predstavitev vznemirljivih novosti. Za leto 2015 je Toyota pripravila številne, ki vas bodo privabile in navdušile.