Brezplačno preizkusite Toyoto
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto

Toyota predstavi izboljšane sisteme za

pomoč pri parkiranju

Družba Toyota Motor Corporation je izboljšala svojo tehnologijo inteligentnega sonarja za merjenje oddaljenosti (ICS), ki pomaga preprečiti ali ublažiti trke, do katerih pride pri parkiranju ali speljevanju.

Poleg tega so Toyotinemu prikazovalniku panoramskega pogleda dodali nov način ogleda, ki pomaga vozniku preveriti okolico pred speljevanjem. Pri Toyoti nameravajo posodobljene sisteme uporabiti v modelih, ki bodo na tržišče zapeljali v letu 2015.
Inteligentni sonar za merjenje oddaljenosti

Toyotina trenutna funkcija ICS zazna ovire in pomaga preprečiti ali ublažiti trke, do katerih pride zaradi naglega pospeševanja ob uporabi napačne stopalke. Nova funkcija ICS vključuje več tipal in lahko zazna predmete, ki so bolj oddaljeni, kar pripomore k večji globini in širini skeniranja. Poleg tega so izboljšali krmilno elektroniko, ki pomaga preprečiti ali ublažiti trke z vozili ali ovirami, tudi ko uporaba napačne stopalke ni vzrok, na primer med počasno vožnjo po parkirišču ali med speljevanjem s parkirnega prostora.

/

Toyotin inteligentni sistem za pomoč pri parkiranju zdaj s sistemom ICS preprečuje in blaži trke s pomočjo samodejnega zaviranja. Poleg tega nova funkcija pomoči pri večtočkovnem obračanju samodejno nadzira delovanje volanskega obroča.2 na ozkih parkirnih prostorih, kar zahteva večkratno pomikanje vozila nazaj in naprej. Še ena delno samodejna2 funkcija pomaga pri speljevanju s parkirnega prostora, na katerem pred in za vozilom ni veliko prostora.

Prikazovalnik panoramskega pogleda

Prikazovalnik panoramskega pogleda – trenutno na zaslonu navigacijskega sistema prikazuje pogled na vozilo od zgoraj – so izpopolnili z novim prozornim pogledom. S pritiskom na gumb lahko voznik preklaplja med premičnim pogledom, ki prikazuje videoposnetek vozila od zgoraj, in prozornim pogledom, ki omogoča pogled na okolico iz voznikove perspektive, kot bi bilo vozilo prozorno. V primerjavi s premičnim pogledom so ovire v prozornem pogledu večje, zaradi česar jih je lažje prepoznati.

/
S temi izboljšavami Toyotinih sistemov za pomoč pri parkiranju naj bi izboljšali varnost na parkiriščih, kjer pride do približno 30 % nezgod z materialno škodo. 
 
Pri Toyoti verjamejo, da je glavni cilj družbe, ki ceni mobilnost, izničenje prometnih nezgod s smrtnim izidom ali telesnimi poškodbami. Toyotin koncept upravljanja integrirane varnosti postavlja smernice za razvoj varnostne tehnologije in razvoj vozil ter zajema vse vidike vožnje z vključevanjem posameznih tehnologij in sistemov za varnost vozil. Ne obravnava jih kot neodvisno funkcionalne enote. Ta pristop izražajo v oddelku za raziskave in razvoj, ki se posveča varnostnim napravam in sistemom.
Pri Toyoti so odločno predani mnogim različnim pobudam za prometno varnost, od razvoja vedno varnejših vozil in tehnologij do pomoči pri ustvarjanju varnega prometnega okolja in vključevanja izobraževalnih dejavnosti.
 
1Vir: Japonska zveza za splošno zavarovanje (statistični podatki o nezgodah na parkiriščih v japonski regiji Tohoku).
2Voznik upravlja prestavno ročico, zavore in stopalko za plin.

Video

Preberite več

Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.