Brezplačno preizkusite Toyoto Ceniki in katalogi E-novice Sestavite svojo Toyoto

Toyota bo predstavila novi Avensis

na avtomobilskem salonu v Ženevi

Prestiž, udobje in učinkovitost.

Novi Avensis je s svojim slogom, novimi motorji in inovativno tehnologijo prava izbira za vsakogar. Ne glede na izvedenko ali paket opreme je vedno prestižen, zanesljiv, varen in udoben sopotnik.
Od predstavitve konec leta 1997 je po evropskih cestah vozilo že več kot 1.711.800 vozil Avensis iz štirih generacij. Avensis oblikujemo, snujemo in izdelujemo v Evropi.
/
Avensis že od nekdaj odlikujejo kakovost, vzdržljivost in zanesljivost. Trenutni model glede teh lastnosti stalno prejema odlične ocene v segmentu vozil D, leta 2014 pa je bil tudi najbolje ocenjen v raziskavi družbe J. D. Power o zadovoljstvu lastnikov vozil.
Čeprav je Avensis vedno privlačen tako za zasebne kot flotne stranke, pa slednje predstavljajo največji delež kupcev. Novi Avensis za leto 2015 smo zato prilagodili zahtevam zasebnih kupcev in dodali več prestiža, luksuza in elegance, željam flotnih strank pa smo ugodili z več športnosti, dinamike in stila.
/
Vsem strankam ponuja številne izboljšave na petih ključnih področjih:
1. Slog – nova, bolj prestižna in dinamična zunanja podoba z žarnicami v tehnologiji LED.
2. Čutna podoba in udobje – povsem nova, bolj elegantna in prefinjena notranjost, ki v ospredje postavlja občutno izboljšano čutno podobo, udobje, okrasne elemente, posebne površine in barvne sheme. Poleg tega je bila kabina deležna izboljšav na področju hrupa, vibracij in trdote.
/
3. Varnost – obsežna nadgradnja varnostnih sistemov za doseganje 5 zvezdic organizacije Euro NCAP. Z mislijo na tehnologijo za aktivno varnost smo uvedli nov sistem Toyota Safety Sense, ki je del standardne opreme v vseh modelih.
4. Odlična oprema in izjemne lastnosti za sprejemljivo ceno – novi, jasno določeni paketi z najboljšo standardno opremo med vozili tega razreda ter napredna tehnologija, npr. sistem Toyota Touch 2 in 8-palčni večpredstavnostni zaslon.
/
5. Užitek v vožnji in stroški uporabe – dva nova dizelska motorja, manjše emisije CO2 pri vseh modelih v paleti, daljši servisni intervali in manjši stroški servisiranja ter okrepljena šasija za izboljšano vožnjo in vodljivost.
Pri Toyoti pričakujemo, da obsežne izboljšave modela ne bodo zgolj okrepile zvestobe obstoječih strank, temveč privabile tudi nove stranke, ki bodo znale ceniti celovito in ugodno ponudbo novega vozila Avensis.
/
Dizelski motorji
Med skupno petimi motorji sta dva dizelska, oba nova: 1,6-litrska enota D-4D z močjo 112 KM/82 kW in 2,0-litrska enota D-4D z močjo 143 KM/105 kW, ki je prvič uporabljena v vozilu Toyota.
1,6-litrski motor D-4D proizvede zgolj 108 g/km* emisij CO2, kar je 11 g/km manj od dozdajšnje 2,0-litrske enote, ki jo je zamenjal. Novi 2,0-litrski motor pa ima s 119 g/km* za kar 24 g/km manjše izpuste kot predhodna 2,2-litrska enota.
Stroški uporabe modelov z dizelskim motorjem so manjši tudi zaradi daljšega servisnega intervala, ki je pri obeh enotah 20.000 km, in zaradi približno 20 % manjših stroškov servisiranja na 90.000 km/3 leta za obe enoti.
/
Bencinski motorji
Izboljšave na področju porabe goriva in izpustov CO2 smo uvedli tudi pri obstoječi paleti bencinskih motorjev 1,6 132 KM/97 kW, 1,8 147 KM/108 kW in 2,0 152 KM/112 kW.
Manjšo porabo goriva smo dosegli z večjimi kompresijskimi razmerji, optimizacijo kotov in časov vbrizga, uporabo prevlek iz teflona in umetne smole, uporabo materialov z nizkim trenjem ter samodejnim napenjanjem mikrojermena.
/
Naš pravilnik o zasebnosti na spletni strani

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev.  Če se z uporabo piškotkov strinjate, lahko nemoteno nadaljujete z uporabo spletne strani, lahko pa si ogledate tudi nastavitve piškotkov.