Brezplačno preizkusite Toyoto
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto
Poiščite Toyota partnerja

Prenovljeni Auris

na salonu v Ženevi

Toyotin predstavnik v segmentu vozil C se lahko pohvali z drugačnim slogom in novimi motorji.

Paleta modelov novega vozila Auris bo zadovoljila potrebe vseh strank v segmentu vozil C. Združuje obliko modelov s kompaktnim zadkom in modelov Touring Sports, stranke pa lahko izbirajo med dizelskim, bencinskim in hibridnim pogonskim sklopom. Posodobili smo tudi strategijo paketov opreme in jim dodali novo varnostno opremo.
Toyota je leta 2010 s predstavitvijo hibridnega vozila Auris postala prvi in edini proizvajalec, ki v segmentu vozil C ponuja izbiro med tremi pogonskimi sklopi. Danes širok izbor modelov Auris še vedno predstavlja nadvse mamljivo izbiro, saj je ponudba konkurenčnih proizvajalcev vozil omejena in cenovno neugodna.
Hibridno vozilo Auris se lahko pohvali z odličnimi lastnostmi za odlično ceno. Stranke plačajo občutno manj okoljskih dajatev in uživajo v izjemno majhnih stroških uporabe, saj izpusti CO2 znašajo pičlih 79 g/km*, poraba goriva pri kombinirani vožnji pa je samo 3,5 l/100 km*.
/
Toyotina tehnologija polnega hibrida se je uveljavila kot povsem običajna izbira za pogonski sklop, stranke segmenta vozil C pa znajo vedno bolj ceniti neverjetno tiho, uglajeno in sproščeno doživetje vožnje v hibridnem vozilu Auris.
Hibridni model trenutno predstavlja več kot 50 % vseh prodanih vozil Auris v Zahodni Evropi. Pričakujemo, da se bo ta delež v naslednjih letih še povečal. Odkar je za vozila Auris na voljo hibridni pogonski sklop, je bilo prodanih več kot 200.000 enot, s čimer je Auris danes najbolje prodajano hibridno vozilo v Evropi.
/
/
Z vozili Auris za leto 2015 se odzivamo na spremembe na izjemno konkurenčnem trgu in upoštevamo povratne informacije Toyotinih strank. Uvedli smo veliko izboljšav na petih ključnih področjih – oblikovanje, čutna podoba, hibridni model, varnost in pogonski sklopi. S slednjimi smo povečali pokritost modela v tem segmentu za približno 40 %.
Paleti bencinskih motorjev smo dodali povsem novi 1,2-litrski turbomotor z neposrednim vbrizgom. Obstoječi 2,0-litrski dizelski motor s turbopolnilnikom je nadomestila nova 1,6-litrska enota D-4D, 1,4-litrski motor D-4D pa smo znatno nadgradili, tako da ponuja najmanjši izpust CO2 v kategoriji motorjev z 90 KM v svojem razredu. Zdaj vsi motorji izpolnjujejo predpise o emisijah Euro 6.
/
Nov slog zunanjosti je mogoče takoj prepoznati po na novo zasnovanem sprednjem in zadnjem delu, ki podarita vozilu Auris bolj prestižen in prefinjen nastop na cesti. Čutno podobo kabine vozila smo izboljšali z novo armaturno ploščo, izjemno kakovostno površino in okrasnimi dodatki ter novim 4,2-palčnim barvnim večinformacijskim zaslonom TFT (od paketa opreme Mid dalje in kot serijska oprema za hibridni model).
Modeli Auris za leto 2015 s pridom izkoriščajo tudi izboljšano vzmetenje in krmiljenje, ki omogočata udobnejšo vožnjo in boljšo vodljivost ter se natančneje odzivata na voznikovo upravljanje. Poleg tega smo uvedli številne ukrepe za zmanjšanje prenosa hrupa, vibracij in trdote v kabino.
/

Preberite več

Projekt Eko vozni park 2015 Projekt Eko vozni park 2015 Včeraj se je s slavnostno podelitvijo v Smledniku zaključil projekt EKO vozni park 2015 v organizaciji časnika Finance in pod pokroviteljstvom Toyote Adria d.o.o. Dogodek Toyota Safety Sense na AMZS Vransko Dogodek Toyota Safety Sense na AMZS Vransko Na poligonu varne vožnje AMZS smo širši javnosti predstavili novi Auris in Avensis ter napredne sisteme aktivne varnosti Toyota Safety Sense. Toyota se s konceptom druge generacije modela Mirai še bolj približuje vzpostavitvi mobilnostne družbe, ki temelji na vodiku Toyota se s konceptom druge generacije modela Mirai še bolj približuje vzpostavitvi mobilnostne družbe, ki temelji na vodiku Toyota je bila leta 2014 prva, ki je z limuzino Mirai ponudila serijski avtomobil na gorivne celice. Zdaj je pripravljena, da brezemisijsko električno vozilo na gorivne celice dvigne na še višjo raven. Druga generacija Miraija bo deležna posebne predstavitve v sklopu letošnjega Tokyo Motor Showa. Toyota je za olimpijske igre v Tokiu 2020 izdelala posebno vozilo APM Toyota je za olimpijske igre v Tokiu 2020 izdelala posebno vozilo APM Vozilo bo obiskovalcem in funkcionarjem služilo kot prevozno sredstvo za tako imenovano zadnjo miljo do olimpijskih prizorišč.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.