Brezplačno preizkusite
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto
Poiščite Toyota partnerja

Prihodnost je prispela

v Evropo

Evropa pozdravlja novo Toyoto Mirai, prvo serijsko limuzino na svetu s pogonom na gorivne celice.

  • Evropa pozdravlja novo Toyoto Mirai, prvo serijsko limuzino na svetu s pogonom na gorivne celice.
  • Prva serijska vozila Toyota Mirai so uradno prispela na evropski trg prejšnji vikend, in sicer v britanski Bristol in belgijski Zeebrugge.
  • Toyota še naprej prinaša inovacije v avtomobilski industriji: 15 let deli prihod prvega serijskega hibrida na evropski trg, prve generacije Priusa leta 2000, od prihoda nove Toyote Mirai danes, leta 2015.
Bilo je poletje leta 2000. Svet je preživel "tisočletnega hrošča" brez posledic, pesem Kylie Minogue "Spinning Around” je zasedla vrh britanskih glasbenih lestvic in Google je ravno objavil svojo prvo različico brskalnika Google.com v desetih jezikih, in sicer v francoščini, nemščini, italijanščini, švedščini, finščini, španščini, portugalščini, nizozemščini, norveščini in danščini.
V Rotterdam pa je prispela prva pošiljka Toyotinih hibridnih vozil Prius, namenjenih prodaji na Stari celini.
Prius pomeni "biti spredaj", kar odlično opisuje znanilca nove dobe električne mobilnosti. Danes pa so prvi primerki Toyote Mirai – kar v japonščini pomeni "prihodnost" – prispeli na evropski trg. Tako kot njegov tehnološki predhodnik je tu kot pionir razvoja čiste mobilnosti z uporabo vodika kot goriva, ki ne oddaja ničesar drugega kot vodno paro.
/
Prvih pet vozil Mirai je prispelo v Bristol (Združeno kraljestvo) in Zeebrugge (Belgija), in sicer 8. oziroma 10. avgusta.
"S tem se je začelo novo obdobje v čisti mobilnosti – prava prelomnica v zgodovini avtomobilske industrije. Zahvaljujoč tehnologiji gorivnih celic prinaša Toyota z novim modelom Mirai čistejšo, varnejšo in udobnejšo mobilnost za naslednjih 100 let. Izredno se veselimo prvih dostav nove Toyote Mirai od septembra, da bi videli, kako se na evropskih cestah oblikuje prihodnost. Kot s Priusom pred petnajstimi leti smo tudi zdaj ponosni na predstavitev nove revolucionarne inovacije na evropskih tleh," je povedal g. Karl Schlicht, izvršni podpredsednik Toyota Motor Europe.
/
/
Toyota Mirai je prvi serijski avtomobil na gorivne celice na svetu. Po prvi evropski predstavitvi marca na avtomobilskem sejmu v Ženevi danes na evropski trg prihajajo prva serijska vozila na evropski trg. Na japonskem trgu je na voljo že od decembra lani, od septembra pa bo uradno na prodaj tudi v Evropi, in sicer v Združenem kraljestvu, Nemčiji in na Danskem1
Z novim modelom Mirai je Toyota v vrhu razvoja tehnologije gorivnih celic, predvsem zahvaljujoč izjemnim inženirskim zmožnostim ter ogromnim izkušnjam in znanju iz hibridne tehnologije.
Mirai bo v veliki meri prispeval k ozaveščanju, povečanju znanja in sprejemanju tehnologije gorivnih celic kakor tudi k nadaljnjemu razvoju infrastrukture za oskrbo z vodikom. Pomagal nam bo tudi razumeti izkušnje uporabnikov te napredne tehnologije, pravih pionirjev, ki želijo biti pobudniki novega "vodikovega" gibanja.
/
Mirai uporablja sistem Toyotinih gorivnih celic (TFCS), ki zajema tako tehnologijo gorivnih celic kot tudi hibridno tehnologijo in vključuje Toyotin novi sklad gorivnih celic ter vodikovi jeklenki pod visokim pritiskom.
Z uporabo vodika kot goriva za ustvarjanje električne energije je Mirai izjemno okoljevarstveno učinkovit, saj med vožnjo ne proizvaja CO2 ali onesnaževalcev, nudi enako raven priročnosti in avtonomije kot vozila z bencinskim motorjem, omogoča daljšo vožnjo z enim polnjenjem, čas napajanja z vodikom pa traja okrog tri do pet minut.
Prodaja v Evropi
Začetek: september 2015
Trgi: Združeno kraljestvo, Danska, Nemčija v letu 2015, število trgov se bo večalo od leta 2017 z razvojem  infrastrukture za oskrbo z vodikom
Letna proizvodnja: 50–100 vozil/leto v letih 2015 in 2016
Cena: 66.000 € + DDV (Nemčija)
Opomba: 1 Prodaja Toyote Mirai se bo začela na območjih, kjer obstajajo vodikove črpalke, najprej v Nemčiji, Združenem kraljestvu in na Danskem.

Preberite več

Toyota kot olimpijski in paraolimpijski partner Toyota kot olimpijski in paraolimpijski partner Ponosno oznanjamo, da smo z Mednarodnim olimpijskim komitejem in Mednarodnim paraolimpijskim komitejem sklenili partnerstvo do leta 2024. Organizacija WWF in družba Toyota Motor Corporation sta podpisali dogovor Organizacija WWF in družba Toyota Motor Corporation sta podpisali dogovor Organizacija WWF in družba Toyota Motor Corporation sta podpisali dogovor o petletnem sodelovanju na področju pospeševanja globalnega prehoda k trajnosti. En hibrid. Eno drevo. En hibrid. Eno drevo. Za vsak prodan Toyotin hibrid bomo posadili novo drevo v okolju, kjer je to najbolj potrebno. Projekt Eko vozni park 2015 Projekt Eko vozni park 2015 Včeraj se je s slavnostno podelitvijo v Smledniku zaključil projekt EKO vozni park 2015 v organizaciji časnika Finance in pod pokroviteljstvom Toyote Adria d.o.o.
Uporaba piškotkov spletnega mesta
Piškotki služijo zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje na naši spletni strani, zagotavljanju storitev in orodij tretjih oseb, zagotavljanju lažjega razumevanja in izboljšanja delovanja spletne strani ter oglaševanju. Priporočamo, da potrdite vse piškotke. Če pa se z njimi ne strinjate, jih lahko enostavno spremenite na spodnji povezavi nastavitve piškotkov.