Brezplačno preizkusite Toyoto
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto

Priznanje »ičiban« že osmo leto zapored osvojil

Center Jereb iz Izole

Družba Toyota Motor Europe (TME) je na dogodku v Rimu objavila seznam dobitnikov priznanj »ičiban«, ki jih podeljujejo po priporočilih evropskih kupcev.

»Ičiban« je japonska beseda, ki smo si jo izposodili iz besedne zveze »okyakusama ičiban«, kar pomeni: »kupec je na prvem mestu«. »Ičiban« v tem primeru pomeni »prvi« ali »številka ena«. 
Filozofija, po kateri je kupec na prvem mestu, je od nekdaj del Toyotinega DNK-ja.
Letos so priznanja »ičiban« podelili že desetič in tokrat niso upoštevali zadovoljstva kupcev, pač pa priporočila kupcev, kar pomeni, da glavni cilj ni več zadovoljiti kupce, temveč jim ponuditi izjemno izkušnjo ob nakupu. 
Za to je potreben način razmišljanja, ki je kombinacija sočutja in neomajne odločnosti, da se za stranko naredi vse, kar je treba. Ocenili so poslovanje približno 2300 evropskih prodajalcev in pri tem upoštevali tako priporočila kupcev kot tudi poslovni uspeh.
Andrej Jereb, direktor Centra Jereb iz Izole, je ob prevzemu nagrade dejal:
»Zelo ponosni smo, da smo v našem podjetju že osmo leto zapored osvojili prestižno nagrado in postali absolutni evropski rekorder. To dokazuje, da sta bila naša usmeritev  in poslovanje pravilna, saj so zadovoljne stranke temelj uspešnega poslovanja. Za nagrado je zaslužen celoten kolektiv našega podjetja in hkrati pomeni priznanje za minulo delo, pomeni pa tudi dodatno vzpodbudo za v bodoče.«
V svojem govoru na prireditvi je dr. van Zyl, predsednik in generalni direktor družbe TME, dejal: »Želimo biti številka ena v srcih in glavah naših kupcev, a hkrati želimo, da je kupec številka ena v srcih in glavah vsakega zaposlenega v vseh prodajnih salonih, od hostes in mehanikov do vas. Priporočila kupcev niso statistična kategorija. Tu ne gre za številke. Tu gre za vzpostavitev odnosa s strankami. Z vsako posebej.«

Preberite več

Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.