Brezplačno preizkusite Toyoto
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto

Hilux doma ali

pot na jug

Manjša skupina novinarjev iz Slovenije se je podala na pot v avanturo, na prvo vožnjo nove generacije Hiluxa, v Afriko.

KRAJ: nekje na poti do Namibije; DATUM: 19. 5. 2016
Prvi Hilux je bil narejen davnega leta 1968 in od takrat križari po poteh širnega sveta. V vseh teh letih se je predstavil v sedmih različnih serijah in tako dosegel prodajo kar 18 milijonov vozil.
Nova, osma generacija je v prodaji že od preteklega leta, vendar lahko evropski kupci pričakujejo lansiranje novega modela v tem letu. Močnejši in udobnejši kot kadarkoli prej, Hilux načrtuje utrditev svoje vodilne pozicije v razredu na evropskem tržišču.
Manjša skupina novinarjev iz Slovenije se je podala na pot v avanturo, na prvo vožnjo nove generacije Hiluxa, v Afriko, ki je dom tega modela. Hiluxova proizvodnja je namreč locirana v Južnoafriški Republiki, v Durbanu.
Toyota je za to predstavitev izbrala Namibijo, drugo najredkeje naseljeno državo na svetu, v kateri prevladuje prostrana puščava, ki se razteza vse do Atlantskega oceana.
V naslednjih nekaj dneh vam bomo tako prenesli vse vtise z vožnje po namibijskih poteh in zunaj njih, kajti Hilux dominira po nepredvidljivih poteh.
/
Dan 2: Lokacija: Windhoek; Datum: 21. 5. 2016
Naša mala ekspedicija Hilux v Namibijo trenutno nima dostopa do interneta, zato se javljamo s krajšim SMS-sporočilom.
Jutri bomo z vami delili tudi nove fotografije.
Ekipa je včeraj srečno prispela v Windhoek, glavno mesto Namibije. Po včerajšnji prezentaciji je današnji dan rezerviran za vožnjo po hribovitem in gorskem delu vse do meje s puščavo. Na tem delu poti udeleženci testiramo udobje in terenske sposobnosti Hiluxa. Jutri sledi vožnja po puščavskih divjinah, ki se spušča vse do oceana.
Na slišanje kmalu!
/
Dan 3 in 4
Prešli smo skozi točko južnega povratnika. Med potjo smo lahko opazovali pavijane in antilope, ki svobodno tekajo po namibijski prostrani pokrajini, skupaj z mnogimi vrstami ptic. Že od našega odhoda na pot nas je Hilux prijazno presenetil s svojo udobnostjo, lahkim opravljanjem in stabilnostjo, ki je prišla do izraza ravno na zahtevnih namibijskih poteh, in to v prav vsakem trenutku vožnje.
/
Terenske sposobnosti je pokazal na izredno zahtevnih in grobih terenih planote Namibgerns. Skupine novinarjev so bile nameščene v štorskih kampih, ki so ustvarili pravo avanturistično doživetje.
Drugi dan nas je pot vodila proti puščavi Namib, skozi predele redke vegetacije, preko planot z veličastno pokrajino. Na robu puščave Namib nas je pričakala organizirana vožnja po sipinah, ki je predstavljala vrhunec in prvovrstno uživanje za vse udeležence, čeprav je bila vožnja izredno zahtevna. Piko na i je naredilo tudi fotografiranje na več kot 40 stopinjah Celzija, kolikor smo jih tam tudi izmerili.
/
Naši gostitelji so se potrudili in nas presenetili s prav posebnim gostom – v nekem trenutku se je s sipine spustil prav poseben Hilux, in sicer udeleženec letošnje dirke Dakar 2016. Ekipa Toyota Gazoo Racing iz Južnoafriške republike, ki je osvojila tretje mesto, nam je na tak način zaželela spektakularno dobrodošlico.
/

Preberite več

Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.