Toyota Hilux

'Invincible 50'

Legendarni poltovornjak Toyota Hilux praznuje letos 50-letnico svoje prevlade na svetovnem trgu. Prav zato so na nedavnem avtosalonu v Frankfurtu razstavili posebno različico modela Hilux in jo poimenovali "Invincible 50".

  • Toyota s posebno različico modela Hilux »Invincible 50« praznuje 50-letnico svetovne prevlade.
  • Odsev naraščajočega trga večnamenskih vozil
  • Posebna izbira zunanjosti in notranjosti

Legendarni poltovornjak Toyota Hilux praznuje letos 50-letnico svoje prevlade na svetovnem trgu. Prav zato so na nedavnem avtosalonu v Frankfurtu razstavili posebno različico modela Hilux in jo poimenovali "Invincible 50".

Model Hilux je bil predstavljen leta 1968, čez leto dni pa je pripeljal na evropske ceste. To je najbolj priljubljen poltovornjak na svetu, ki je na voljo v kar 180 državah sveta. Do zdaj so jih prodali že več kot 18 milijonov.

/

Za ta model je značilna tudi kratica QDR (quality, durability, reliability), ki označuje kakovost, trajnost in zanesljivost. Hilux je na svojem svetovnem pohodu osvojil severni tečaj, vozil po vulkanih na Islandiji, premagoval težke arktične razmere in nekajkrat zapeljal na oder za zmagovalce znamenitega relija Dakar.

Hilux "Invincible 50" je tudi odraz rastočega trga večnamenskih vozil v segmentu poltovornjakov. Ta predstavitvena različica še utrjuje Hiluxov sloves neustavljivega in neuničljivega vozila in mu dodaja dogatno paleto izbranih dodatkov, ki že na prvi pogled kažejo, da gre za omejeno serijo. To je avtomobil, ki je kot ustvarjen za profesionalne in uživaške aktivnosti.

Zunanjost odlikujejo nesvetleči črni dodatki iz kakovostne plastike in nesvetleča črna 18-palčna platišča s terenskimi pnevmatikami BFGoodrich. S takšnimi sta opremljena tudi Toyotina modela Hilux in Land Cruiser Dakar.

/

V notranjosti pa navdušujejo številni praktični dodatki in odlagalne površine, posebne preproge, plošče na pragovih in v usnje oblečena ročica ročne zavore.

Hilux je tudi del rastočega trga vozil za prostočasne aktivnosti in večnamenskih vozil. Pričakovana prodaja modela Hilux na evropskem trgu naj bi v letu dosegla 40.600 enot, s čimer bi bil izboljšan rekord izpred desetih let, ko so v Evropi prodali 40.104 primerke modela Hilux.

Več o tej temi

Fedor Konjukov začel svojo pot okoli sveta Fedor Konjukov začel svojo pot okoli sveta 12. julija ob 7. uri po avstralskem času je Fedor Konjukov začel svoj poskus postavitve novega svetovnega rekorda za neprekinjen solo polet s toplozračnim balonom okoli sveta.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.