Brezplačno preizkusite Toyoto
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto

GAZOO

Racing

Toyota bo 11. aprila združila vse svoje motošportne dejavnosti pod skupnim imenom GAZOO Racing. S to potezo bodo razjasnili vlogo motošportnega oddelka Toyote in njegovih prizadevanj za vedno boljše avtomobile ter vzgojo novih generacij avtomobilskih navdušencev.

Doslej je Toyota sodelovala na tekmovanjih po vsem svetu – vključno s svetovnim prvenstvom vzdržljivostnih dirk (WEC), seriji Super GT na Japonskem in vzdržljivostni dirki 24 ur Nürburgringa – z ločenimi moštvi z imeni Toyota Racing, Lexus Racing in GAZOO Racing.
Med temi je bil predvsem GAZOO Racing ustanovljen z namenom promoviranja motošporta, ki presega okvire tradicionalnih avtomobilskih znamk, in z namenom izvajanja osnovnih dejavnosti, s katerimi naj bi ustvarili nove in rastoče generacije avtomobilskih navdušencev.
/
Akio Toyoda, predsednik Toyote, je glede današnje najave izjavil: »Naš ustanovitelj Kiičiro Toyoda je nekoč dejal, da je motošport ključnega pomena za razvoj celotne avtomobilske industrije. Pri GAZOO Racing so s svojim udejstvovanjem vzgajali naše osebje, razvijali naše avtomobile in navdihovali nove avtomobilske navdušence, saj verjamejo v to, da cesta naredi človeka, človek pa ustvari avtomobile.«
Toyota bo na dirkah in relijih sodelovala pod moštvenim imenom Toyota GAZOO Racing. Prvi dogodek, na katerem bo sodelovalo moštvo Toyota GAZOO Racing, bo festival Motor Sport Japan 2015 v Odaibi, ki ga bo med 11. in 12. aprilom v Tokiu organizirala Organizacija za promocijo japonskega motošporta.
/
Na zasebnih dirkah, kot so dirke serije Super GT, na katerih dirkajo vozila znamke Lexus, bo prikazan logotip Lexus GAZOO Racing.
Na enak način, kot so uporabili vzdržljivostno dirko 24 ur Nürburgringa za izpopolnitev Lexusa LFA, nameravajo pri Toyoti promovirati praktične metode izobraževanja svojih mehanikov in inženirjev. Znanje, ki so ga pridobili med razvojem bolida TS040 Hybrid za prvenstvo WEC, že uporabljajo pri razvoju hibridnih vozil prihodnosti.
Prek tovrstnih pobud bodo lahko znanje, nabrano med udejstvovanjem v motošportu, uporabili za podporo napredku na vseh področjih avtomobilske industrije.
/
Toyota bo svoje trženje, razvoj vozil in tehnično podporo, ki so povezani z motošportom in za katere so doslej skrbeli različni oddelki, združila v novo skupino Motor Sports Group, ki je bila ustanovljena 1. aprila 2015.

Preberite več

Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.