Brezplačno preizkusite Toyoto
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto

Japonska vlada donirala hibridna vozila

v Republiki Srbiji

Japonska vlada donirala hibridna vozila Toyota in Lexus vladi v Republiki Srbiji.

Veleposlanik Japonske, njegova ekscelenca Masafumi Kuroki, je včeraj v stavbi srbske vlade uradno predal ključe za 33 vozil Toyota in Lexus, ki jih je japonska vlada donirala vladi Republike Srbije. Japonska vlada je donirala ekološka vozila s hibridnim pogonom – 22 vozil Lexus GS300h in 11 vozil Toyota Prius.
/
S to donacijo želijo spodbuditi zanimanje za varstvo okolja in uporabo okolju prijaznih ter ekoloških vozil.
/
Lexus GS300h je polni hibrid, ki v kombiniranem ciklu vožnje izpusti 109 g/km CO2 ter ima  povprečno porabo goriva 4,7l/100 km. Toyota Prius je pionir hibridne tehnologije, z izpusti 89 g/km, ki v povprečju porabi le 3,8 litra bencina na 100 km.
/
Z lansiranjem prve generacije vozila Prius leta 1997 je Toyota sprožila moderno revolucijo v avtomobilski elektrifikaciji. V tistem času je premierna predstavitev povzročila mnogo dvignjenih obrvi in skeptičnih komentarjev. Vendar so bili inženirji in vodilni strokovnjaki prepričani, da bo njihova vizija potrjena. Danes Toyota praznuje uspeh svoje inovativne tehnologije, s prodajo, ki presega 7,3 milijona hibridnih vozil ter osvojitvijo naslovov prvakov med vozniki in proizvajalci na svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu FIA v sezoni 2014.
/

Preberite več

Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.