Nova Corolla

Touring Sports

Kombilimuzini, ki je bila predstavljena na letošnjem Avtosalonu v Ženevi, se pridružuje tudi nova Toyota Corolla Touring Sports, ki bo premierno predstavljena na letošnjem Avtosalonu v Parizu.

Kombilimuzini, ki je bila predstavljena na letošnjem Avtosalonu v Ženevi, se pridružuje tudi nova Toyota Corolla Touring Sports, ki bo premierno predstavljena na letošnjem Avtosalonu v Parizu. Corolla Touring Sports je razvita in ustvarjena v Evropi. Namenjena je ljudem, ki niso pripravljeni sprejemati kompromisov med praktičnostjo in slogom.

Nova Corolla z novim 2,0-litrskim hibridnim pogonskim sklopom najavlja začetek tako imenovane dvojne hibridne strategije.

/

Kot odsev Toyotine osredotočenosti na hibridno tehnologijo bo nova Corolla Touring Sports na voljo z le enim konvencionalnim pogonskim sklopom – 1,2-litrskim bencinskim motorjem s 116 konjskimi močmi. Poleg tega pa bo seveda na voljo tudi z dvema hibridnima pogonskima sklopoma – 1,8-litrskim s 122 konjskimi močmi in 2,0-litrskim s 180 konjskimi močmi, ki omogočata izjemne vozne zmogljivosti in nizke emisije.

Izboljšani 1,8-litrski hibridni pogonski sklop omogoča tiho, intuitivno, odzivno in samopolnilno hibridno tehnologijo z nizkimi stroški lastništva. 2,0-litrski pogonski sklop pa zagotavlja še več udobja, stabilnosti, odzivnosti in užitka pri vožnji. Tega vsem modelom zagotavlja tudi platforma TNGA (Toyota New Global Architecture), ki jo povzema tudi model Corolla.

Nova Corolla se ponaša z MacPhersonovim sistemom prednjega vzmetenja in povsem novim zadnjim vzmetenjem, ki je prvič na voljo tudi s sistemom AVS (Adaptive Variable Suspension). Avtomobil odlikujejo odlične vozne lastnosti, predvsem zaradi nizkega težišča.

/

Višje ravni opreme že standardno ponujajo premijsko udobje in številne sodobne tehnologije. Corolla je prvič opremljena s 3D voznikovim merilnikom, premijskim projekcijskim zaslonom, avdiosistemom JBL GreenEdge Premium Sound System, brezžičnim polnjenjem mobilnega telefona in s sistemom Toyota Touch Multimedia. Vse to bo potnike razvajalo z visoko stopnjo udobja.

OBLIKA
Zunanjost

Nova Corolla Touring Sports je bila zasnovana v nedavno odprtem oblikovalskem centru v Zavetemu v Belgiji. Zaradi platforme TNGA karavanska različica ni samo podaljšana verzija kombilimuzine, temveč je povsem samostojni model.

Nova Corolla Touring Sports se ponaša z medosno razdaljo 2700 milimetrov, kar ji zagotavlja največ prostora na zadnjih sedežih v svojem razredu.

Karavanska različica ponuja prefinjeno obliko z elegantno strešno linijo, ki spominja na karoserijske izvedbe »shooting brake«. Športni profil določajo široki in veliki blatniki, ki poudarjajo samozavestno cestno pojavo in nizko težišče.

Zadnji del odlikujejo mišičasti blatniki, široke luči LED in ukrivljeno zadnje steklo. Zadnji blatniki pa odsevajo oblikovalsko zasnovo Under Priority Catamaran.

Ekskluzivno v tem segmentu Corolla Touring Sports ponuja štiri dvobarvne kombinacije zunanjosti, pri katerih se črna barva strehe in stranskih stebričkov prepleta z različnimi barvami karoserije.

Notranjost

Nova Corolla Touring Sports ima prostorno notranjost, ki je sodobno zasnovana. Odlikujejo jo nove teksture, barve in materiali, ki skupaj zagotavljajo izjemno kakovost.

Posebna pozornost je bila namenjena različici, ki je zasnovana za evropski trg in zagotavlja najvišjo stopnjo udobja in kakovosti.

Glavna prednost platforme GA-C je možnost nizke namestitve sprednjih sedežev, to pa zagotavlja nizko težišče in aktiven položaj za volanom.

Nova Corolla Touring Sports ima 928-milimetrski razmah med sprednjimi in zadnjimi sedeži ter 598-litrski prtljažni prostor, ki zagotavlja izjemno praktičnost in funkcionalnost.

/

Več o tej temi

Ott Tänak je s Toyoto Yaris WRC osvojil zgodovinski naslov svetovnega prvaka v prestižni seriji FIA WRC Ott Tänak je s Toyoto Yaris WRC osvojil zgodovinski naslov svetovnega prvaka v prestižni seriji FIA WRC Ott Tänak in Martin Järveoja, voznik in sovoznik ekipe TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team, sta z drugim mestom na reliju v Španiji osvojila zgodovinski naslov svetovnih prvakov v vozniški klasifikaciji serije FIA World Rally Championship. Toyota tudi v Evropi širi raziskave na področju robotike Toyota tudi v Evropi širi raziskave na področju robotike Toyota Human Support Robot (HSR) znanstvenikom omogoča odprto inovativno platformo v resničnem okolju. Dramatična zmaga za ekipo Toyota Gazoo Racing v Le Mansu Dramatična zmaga za ekipo Toyota Gazoo Racing v Le Mansu Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je osvojila 87. izvedbo legendarne vzdržljivostne dirke 24 ur Le Mansa. Na Circuit de la Sarthe sta njihova dirkalnika v dramatičnem zaključku osvojila prvi dve mesti. Nova Corolla in RAV4 sta na varnostnem preizkusu Euro NCAP dobila pet zvezdic Nova Corolla in RAV4 sta na varnostnem preizkusu Euro NCAP dobila pet zvezdic Nova Toyota Corolla in RAV4, ki sta bila predstavljena na začetku tega leta, sta na varnostnem testu Euro NCAP dosegla maksimalno oceno. Oba modela sta bila na novem, še bolj zahtevnem in kompleksnem testu ocenjena s petimi zvezdicami.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.