Brezplačno preizkusite
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto
Poiščite Toyota partnerja

Toyota C-HR prejela pet zvezdic

na preizkusu varnosti Euro NCAP

Toyota C-HR je prejela visoko oceno za zaščito potnikov in aktivno varnost. Platforma, ki temelji na zasnovi Toyota New Global Architecture, in uporaba jekla visoke trdnosti za karoserijo vozila zagotavljata trdnost konstrukcije.

Popolnoma nova Toyota C-HR je v okviru neodvisnega preizkusa varnosti Euro NCAP prejela najvišjo oceno pet zvezdic. Poleg tega, da ob trku zagotavlja odlično zaščito potnikov, je ta model dosegel zelo dobre rezultate pri aktivni varnosti.
C-HR je dosegel odličnih 95 odstotkov za celotno zaščito odraslih potnikov, 77 odstotkov za zaščito otrok v vozilu, 76 odstotkov za zaščito pešcev in 78 odstotkov za funkcije pomožne zaščite.
Euro NCAP je v poročilu pohvalil C-HR za rezultat pri čelnem trku s premikom in za doseženo največje število točk pri bočnem trku z oviro ter hujšem bočnem trku s stebrom.
Zmogljivosti Toyote C-HR pri preizkusu s trkom so rezultat osnovne moči njene platforme, ki temelji na zasnovi Toyota New Global Architecture, in karoserije, ki dobro izrablja skrbno razporejene ojačitve in uporabo jekla visoke trdnosti za vsrkavanje ter usmerjanje moči trka stran od potniške kabine.
Toyota Safety Sense se v okviru Toyotine predanosti širitvi dostopa do napredne varnostne opreme vgrajuje kot standardna oprema v celotno ponudbo modelov C-HR. Ta varnostni paket vključuje sistem za predhodno zaznavanje trka (PCS) s funkcijo zaznavanja pešcev, prilagodljivi tempomat (ACC), sistem opozarjanja ob menjavi voznega pasu (LDA) z nadzorom krmiljenja, samodejno uravnavanje dolžine svetlobnega snopa (AHB) in asistent za prepoznavanje prometnih znakov ( RSA).
Sistem Toyote C-HR za predhodno zaznavanje trka je prejel največje število točk pri preizkusu pri majhnih, mestnih hitrostih, pri čemer se je vozilo izognilo trkom pri vseh hitrostih. Toyota Safety Sense kaže dobre rezultate tudi pri večjih hitrostih na avtocesti. Vozilo se je pri približevanju počasnemu avtomobilu pri vseh preizkusnih hitrostih izognilo trku. Pri približevanju avtomobilu v mirovanju ali takemu, ki je upočasnjeval, se je vozilo v večini primerov izognilo trku, v drugih primerih pa so bile posledice omiljene.
Tudi funkcija zaznavanja pešcev, ki je del tega sistema, je pokazala dobre rezultate, saj se je vozilo pri vseh manjših hitrostih izognilo trku s pešcem, pri večjih hitrostih pa se je izognilo trku ali so bile posledice omiljene.
»Ti zelo dobri rezultati varnosti, zlasti glede aktivne varnosti, kažejo, da Toyota C-HR ponuja veliko več kot le izjemen videz. Naš cilj je bil, da Toyoto C-HR naredimo dinamično zabavno in varno za vožnjo,« je povedal Karl Schlicht, izvršni podpredsednik družbe Toyota Motor Europe za področje prodaje. »Varnost bo še naprej zelo pomembna pri našem razvoju izdelkov. Sistem Toyota Safety Sense prinaša velik napredek pri razvoju varnih avtomobilov. Zdaj smo ga uvedli v vse naše modele, tudi kot standardno opremo v novi Toyoti Yaris za leto 2017,« je sklenil Karl.

Preberite več

Toyota C-HR – The Night That Flows Toyota C-HR – The Night That Flows Da bi proslavili začetek prodaje novega modela Toyota C-HR, so Milla Jovovich in igralska zasedba znanih evropskih obrazov zaigrali v edinstvenem interdisciplinarnem gledališču v gibanju – prvim te vrste!