Brezplačno preizkusite
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto
Poiščite Toyota partnerja

Toyota Motor Europe

želi nazaj svoje baterije

Hibridne baterije imajo običajno daljšo življenjsko dobo kot vozila, zato njihovo zbiranje poteka le ob koncu življenjske dobe vozila ali v primeru nezgode.

  • Družba Toyota Motor Europe (TME) prek svoje maloprodajne mreže uspešno zbere 91 % svojih hibridnih baterij, zdaj pa želijo zbiranje baterij razširiti tudi na neodvisne delavnice za razgradnjo izrabljenih vozil (ELV).
  • V družbi TME želijo od voznikov Toyotinih in Lexusovih vozil zbrati 100 % rabljenih hibridnih baterij prek lastne mreže in pooblaščenih delavnic za razgradnjo izrabljenih vozil po vsej Evropi.
  • V okviru načrtov za uresničitev ambicioznega cilja je družba TME do 31. marca 2018 podaljšala dogovore o recikliranju s francosko družbo Société Nouvelle d’Affinage des Métaux (SNAM) in z belgijsko družbo Umicore N.V., ki sta odgovorni za vseevropsko zbiranje in trajnostno recikliranje nikelj-metalhidridnih (NiMh) in litij-ionskih (Li-ion) baterij.
Hibridne baterije imajo običajno daljšo življenjsko dobo kot vozila, zato njihovo zbiranje poteka le ob koncu življenjske dobe vozila ali v primeru nezgode. V družbi TME imajo večletne izkušnje z internim zbiranjem v sodelovanju s prodajalci/serviserji Toyotinih in Lexusovih vozil prek mehanizma obratne logistike.
Zdaj si družba TME prizadeva, da bi precej povečala količino zbranih rabljenih hibridnih baterij. Zadali so si težko dosegljiv cilj 100 % zbranih baterij, ki bi ga dosegli s pomočjo lastne mreže in pooblaščenih delavnic za razgradnjo izrabljenih vozil po vsej Evropi.
Zato so danes najavili podaljšanje trenutnih dogovorov o recikliranju baterij do 31. marca 2018.

  1. Od 1. julija 2011 francoska družba Société Nouvelle d’Affinage des Métaux (SNAM) zbira in reciklira nikelj-metal-hidridne (NiMh) baterije po Evropi (najdemo jih v modelih Prius, Auris Hybrid, Auris Hybrid Touring Sports, Yaris Hybrid in v vseh Lexusovih hibridnih vozilih)
  2. Od 20. avgusta 2012 belgijska družba Umicore N.V. zbira in reciklira litij-ionske (Liion) baterije po Evropi (najdemo jih v Toyotinih modelih Prius+ in Prius Plug-in)

/
Steve Hope, generalni direktor za okoljske zadeve pri družbi TME, pove: »Ko se naše stranke odločijo za nakup hibridnega avtomobila, že vedo, da lahko pričakujejo izjemno majhno porabo goriva, brezskrbno vozniško doživetje in zanesljiv avto. To je samo dodaten razlog za nakup hibrida. Kupcem zagotavljamo, da je njihov avto skozi celoten življenjski krog izjemno prijazen okolju, kar je le še eden od dobrih razlogov, da se kupci zaljubijo v hibridni avto.«
»Danes je večina rabljenih hibridnih baterij recikliranih,« doda Steve Hope. »Kljub temu so v družbi TME začeli raziskovati različne možnosti za recikliranje baterij NiMh.« Med rešitvami je tudi drugo življenje teh baterij v obliki vira energije pri kombinacijah vozilo-vozilo ali vozilo-stacionarni vir energije.
Od leta 2000 je bilo v Evropi prodanih približno 850.000 Toyotinih in Lexusovih vozi s polnim hibridnim pogonom. Bistvo Toyotinega okoljevarstvenega pristopa je zaščita naravnih virov, trajnostno recikliranje visokonapetostnih baterij pa je pri tem prednostna naloga.

Preberite več

Toyota kot olimpijski in paraolimpijski partner Toyota kot olimpijski in paraolimpijski partner Ponosno oznanjamo, da smo z Mednarodnim olimpijskim komitejem in Mednarodnim paraolimpijskim komitejem sklenili partnerstvo do leta 2024. Organizacija WWF in družba Toyota Motor Corporation sta podpisali dogovor Organizacija WWF in družba Toyota Motor Corporation sta podpisali dogovor Organizacija WWF in družba Toyota Motor Corporation sta podpisali dogovor o petletnem sodelovanju na področju pospeševanja globalnega prehoda k trajnosti. En hibrid. Eno drevo. En hibrid. Eno drevo. Za vsak prodan Toyotin hibrid bomo posadili novo drevo v okolju, kjer je to najbolj potrebno. Projekt Eko vozni park 2015 Projekt Eko vozni park 2015 Včeraj se je s slavnostno podelitvijo v Smledniku zaključil projekt EKO vozni park 2015 v organizaciji časnika Finance in pod pokroviteljstvom Toyote Adria d.o.o.