Brezplačno preizkusite Toyoto
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto

Zgodbe Auris

Naš bralec prvič za volanom hibrida

Naš bralec Tomaž Ovčak, ki smo ga izbrali v okviru natečaja Odpeljite se z družino na Toyotin eko izlet, je prvič sedel za volan hibrida. Njegov cilj je porabo spustiti na 2,5 litra na 100 kilometrov.

Spomnimo, da je konec maja Toyota Slovenija na tekmovanje v varčni vožnji Toyota hibridni izziv s svojimi hibridnimi modeli auris povabila slovenske avtomobilske novinarje. 
Na 70-kilometrsko pot iz Ljubljane proti Dolenjskim toplicam, ki je vključevala tako mestno vožnjo kot tudi avtocesto in podeželsko regionalko, se je podalo osem novinarskih posadk v obeh karoserijskih različicah – petvratna kombilimuzina in karavan – modela auris s hibridnim pogonom.
/
Novinarji smo vozili po načelih varčne vožnje in dobro uro dolgo pot končali s povprečno porabo goriva od 2,7 do 3,9 litra. Pri tem velja poudariti, da smo vozili v skladu s prometnimi predpisi, brez kakšnih taktičnih manevrov, kot je denimo zviševanje tlaka v gumah ali pa vožnja v zavetrju.
V okviru natečaja Odpeljite se z družino na Toyotin eko izlet je nas in Toyoto s svojo prijavo najbolj prepričal Tomaž Ovčak iz Ljubljane, ki je danes prevzel ključe Toyote Auris Touring Sports hybrid.
/
Prek najvišjega slovenskega gorskega prelaza na krilih učinkovite hibridne tehnologije
Novinarski energijski rekord bo Tomaž Ovčak najprej "napadel" na enaki trasi, kot smo jo v maju prevozili novinarji, le da bo k njej dodal še povratek skozi dolino reke Kolpe. »Najprej se bom sam podal v iskanje njegovih energijskih meja, da me pri tem ne bo nihče motil,« prizna Tomaž.
Pravo energijsko avanturo pa bo dan pozneje v štiričlanski potniški zasedbi iskal v avtomobilskem planinarjenju med serpentinami Vršiča: »Naredili bom krog prek zgornjega Posočja. Torej od Ljubljane čez Vršič do Tolmina, potem pa se bomo odločili, ali se bomo vračali prek Idrije ali pa prek Nove Gorice.«
/

Poizvedite več

Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.