TOYOTA AURIS

Auris Touring Sports Freestyle

Toyota predstavlja novi Auris Touring Sports Freestyle in Auris modelnega leta 2018

Toyota Auris je na trgu že pet let, njegovi prodajni rezultati pa se še vedno izboljšujejo. Čedalje večji delež prodaje ima tudi hibridna različica. Auris z omejeno serijo Touring Sports Wagon Freestyle še povečuje svojo privlačnost, z modelnim letom 2018 pa prihaja tudi nova paleta barv in notranje opreme.

Modelu Auris pripada že od predstavitve leta 2012 ključna vloga Toyotine prisotnosti na evropskem trgu. Toyota Auris je zasnovan, oblikovan in izdelan v Evropi in še vedno zadovoljuje najvišje zahteve kupcev avtomobilov segmenta C. Nenehne izboljšave kakovosti, sloga in zmogljivosti pa vedno znova utrjujejo njegovo zanimivost in priljubljenost.

Na nedavnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu je Toyota predstavila tudi omejeno serijo kompaktnega karavana Auris Touring Sports Freestyle. S tem je še razširila družino modelov Auris, predstavili pa so tudi osveženo paleto barv in notranje opreme modelnega leta 2018.

/
Hibridni uspeh modela Auris

Toyota je v model Auris svoj hibridni pogonski sklop bencinskega in električnega motorja vpeljala leta 2010 in od takrat se prodajni rezultati in tržni deleži vsako leto izboljšujejo. Za hibridni pogon se odloča čedalje več kupcev, ki so v preteklosti prisegali na bencinske ali dizelske motorje. Toyotino hibridno tehnologijo odlikujejo izjemna okoljska ozaveščenost, nizke emisije ogljikovega dioksida in majhna poraba goriva. Poleg tega pa navdušuje tudi z izjemno tiho in sproščujočo vožnjo.

Leta 2016 je prodaja Aurisa v karavanski in kombilimuzinski različici s hibridnim pogonom dosegla skoraj 60 odstotkov prodaje na evropskem trgu. Rast se je nadaljevala tudi letos, saj se več kot dve tretjini kupcev modela Auris odločita za hibridni pogon.

/

Toyota je v Evropi prodala več kot 1,26 milijona primerkov obeh dosedanjih generacij modela Auris, od tega jih ima približno 400.000 hibridni pogon. Še posebno navdušujoč je podatek, da se je vsako leto od leta 2012 prodaja hibridnih različic povečevala. Leta 2016 so tako prodali več kot 144.000 primerkov.

Posebna serija Auris Touring Sports Freestyle

Posebno različico Aurisa Freestyle odlikuje premišljeni urbani slog, ki še nadgrajuje uspeh karavanske različice modela Auris.

Omejeno serijo je mogoče prepoznati po črnih plastičnih stranskih obrobah in aluminijastih podložnih ploščah. Atraktivnost podobe povečujejo tudi zračnik motorja v črni barvi, pokrovi zunanjih vzvratnih ogledal v svetlo srebrni barvi in petkraka 17-palčna platišča v kombinaciji črne in srebrne barve.

Tudi omejena serija Freestyle ponuja vse Toyotine hibridne, bencinske in dizelske pogonske sklope. Poleg tega pa tudi prostoren prtljažni prostor, ki ga je mogoče povečati na 1685 litrov, kar je več kot dovolj za različno športno opremo.

Omejena serija modela Auris Touring Sports Freestyle bo na evropskih trgih na voljo decembra 2017.

/
Toyota Auris modelnega leta 2018

Na avtomobilskem salonu v Frankfurtu je bil prvič predstavljen tudi Auris modelnega leta 2018, ki ponuja sveže barve zunanjosti in notranjosti ter tako še dodatno poudarja svojo sodobno športno naravo.

Auris bo po novem na voljo tudi v dvobarvni različici, pa tudi v povsem novi sivi barvi Manhattan. To barvo, ki navdušuje s svojo prefinjeno globino, je mogoče združiti s streho, zadnjim spojlerjem in pokrovi zunanjih vzvratnih ogledal v črni barvi. Pri različici Auris Style pa bodo na voljo tudi stranske letve in zračnik motorja v črni barvi.

Več o tej temi

Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.