Rok Lampe je zmagovalec letošnjega

Rdečega volana s Toyoto Yaris GRMN

Toyota je sicer sinonim za avtomobilsko zanesljivost, varnost, visoko tehnologijo in kakovost. In model Yaris je eden izmed najbolj priljubljenih malih avtomobilov na številnih trgih.

Toyota je sicer sinonim za avtomobilsko zanesljivost, varnost, visoko tehnologijo in kakovost. In model Yaris je eden izmed najbolj priljubljenih malih avtomobilov na številnih trgih. A Toyota ima vendarle že od nekdaj tudi dirkaško srce. In seveda obstaja tudi "poredna" različica Yarisa, ki jo označuje kratica GRMN (GAZOO Racing tuned by Meister of Nürburgring). To je mala avtomobilska raketa na štirih kolesih, ki je nastala na legendarnem dirkališču Nordschleife, ki velja za eno izmed najzahtevnejših na svetu.

/

Poganja ga zmogljivi 1.8-litrski bencinski motor s superpolnilnikom, ki zmore 212 konjskih moči pri 6800 obratih. Yaris GRMN se do 100 kilometrov na uro izstreli v 6.4 sekunde, njegova največja hitrost pa znaša 230 km/h. Na voljo je bila le omejena serija 600 primerkov - 400 za evropski, 200 za japonski trg. Vsi avtomobili pa so bili razprodani v manj kot 72 urah. Dirkaške Yarise je v Toyotini tovarni v francoskem Valenciennsu ročno sestavljalo dvajset najbolj izkušenih delavcev, ki so jih še dodatno izšolali za izdelavo tega ekskluzivnega modela.

/

In z enim izmed teh Yarisov, katerega motor nosi številko 6, so tekmovali tudi udeleženci letošnjega tekmovanja za Rdeči volan. Med sredino aprila in koncem maja so se dirkači v petih predtekmovalnih krogih zbrali na dirkališču Raceland v Krškem. Vsak krog je dal dva finalista. Tekmovalci so morali doseči najboljši čas in se hkrati tudi umikati postavljenim stožcem na progi. Konec maja pa se je deset najboljših pomerilo v velikem finalu. Zmagovalec pa je postal Rok Lampe, ki je štiri hitre kroge prevozil v času 1:57,02.

volan

Več o tej temi

Novi Toyota Yaris GRMN Novi Toyota Yaris GRMN Zaradi izjemne kombinacije moči in preciznosti, ki izvirata iz reli športa, se pri zmogljivi vožnji z Yarisom GRMN počutite, kot da ste eno s cesto. Toyota na avtomobilskem salonu v Ženevi 2017 Toyota na avtomobilskem salonu v Ženevi 2017 Kot se spodobi za eno izmed najdražjih evropskih mest, Toyota v Ženevi predstavlja svojo bogato ponudbo. Od dinamičnega novega modela Yaris, njegove privlačne izvedbe GRMN in radikalnega urbanega konceptnega vozila i-TRIL do najnovejšega energičnega stroja TOYOTA GAZOO Racing – letošnjega mednarodnega avtomobilskega salona v Ženevi oboževalci Toyote ne smejo zamuditi. Toyota na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi 2017 Toyota na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi 2017 Predstavitev novega modela Yaris 2017 in vozila Yaris GRMN, Toyotine pristne nove športne kombilimuzine Reli na Švedskem: 4. dan Reli na Švedskem: 4. dan Latvala je zmagovalec relija na Švedskem in vodi v prvenstvu Novi vrhunski Yaris Novi vrhunski Yaris Novi vrhunski Yaris predstavljamo na ženevskem salonu Nov 1,5-litrski bencinski motor za Yaris Nov 1,5-litrski bencinski motor za Yaris V pričakovanju standarda Euro 6c in homologacijskega standarda RDE (Real Driving Emission) pri realnih pogojih vožnje Toyota opremlja vozila Yaris z novim 1,5-litrskim bencinskim motorjem Yaris Trend v dveh novih izvedenkah; Sky in Fresh. Yaris Trend v dveh novih izvedenkah; Sky in Fresh. Priljubljen model Yaris Trend je dobil dve novi izvedenki. Za ljubitelje prostranega pogleda smo pripravili paket Sky, ki poleg bogate opreme vključuje tudi veliko panoramsko streho ter dodaten paket varnosti. V čem se trimilijonta Toyota Yaris razlikuje od prve? V čem se trimilijonta Toyota Yaris razlikuje od prve? V tovarni Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) so izdelali trimilijonto Toyoto Yaris. Yaris 2016 je še elegantnejši in privlačnejši Yaris 2016 je še elegantnejši in privlačnejši Dvobarvnost (Yaris Bi-TONE) – nov pridih dinamike in elegance. Yaris hibrid Yaris hibrid Toyota je pionir v hibridni tehnologiji, saj smo prvi serijski hibrid predstavili leta 1997. Toyota Motosport se vrača v svetovno prvenstvo v reliju Toyota Motosport se vrača v svetovno prvenstvo v reliju Družba TOYOTA Motorsport GmbH (TMG) se bo leta 2017 vrnila v svetovno prvenstvo v reliju (WRC). Toyota Yaris - 15. obletnica Toyota Yaris - 15. obletnica Zasnovan in izdelan je bil, da postane vrhunski avtomobil za vožnjo in življenje v mestu
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.

V REDU