Rok Lampe je zmagovalec letošnjega

Rdečega volana s Toyoto Yaris GRMN

Toyota je sicer sinonim za avtomobilsko zanesljivost, varnost, visoko tehnologijo in kakovost. In model Yaris je eden izmed najbolj priljubljenih malih avtomobilov na številnih trgih.

Toyota je sicer sinonim za avtomobilsko zanesljivost, varnost, visoko tehnologijo in kakovost. In model Yaris je eden izmed najbolj priljubljenih malih avtomobilov na številnih trgih. A Toyota ima vendarle že od nekdaj tudi dirkaško srce. In seveda obstaja tudi "poredna" različica Yarisa, ki jo označuje kratica GRMN (GAZOO Racing tuned by Meister of Nürburgring). To je mala avtomobilska raketa na štirih kolesih, ki je nastala na legendarnem dirkališču Nordschleife, ki velja za eno izmed najzahtevnejših na svetu.

/

Poganja ga zmogljivi 1.8-litrski bencinski motor s superpolnilnikom, ki zmore 212 konjskih moči pri 6800 obratih. Yaris GRMN se do 100 kilometrov na uro izstreli v 6.4 sekunde, njegova največja hitrost pa znaša 230 km/h. Na voljo je bila le omejena serija 600 primerkov - 400 za evropski, 200 za japonski trg. Vsi avtomobili pa so bili razprodani v manj kot 72 urah. Dirkaške Yarise je v Toyotini tovarni v francoskem Valenciennsu ročno sestavljalo dvajset najbolj izkušenih delavcev, ki so jih še dodatno izšolali za izdelavo tega ekskluzivnega modela.

/

In z enim izmed teh Yarisov, katerega motor nosi številko 6, so tekmovali tudi udeleženci letošnjega tekmovanja za Rdeči volan. Med sredino aprila in koncem maja so se dirkači v petih predtekmovalnih krogih zbrali na dirkališču Raceland v Krškem. Vsak krog je dal dva finalista. Tekmovalci so morali doseči najboljši čas in se hkrati tudi umikati postavljenim stožcem na progi. Konec maja pa se je deset najboljših pomerilo v velikem finalu. Zmagovalec pa je postal Rok Lampe, ki je štiri hitre kroge prevozil v času 1:57,02.

volan

Več o tej temi

Toyota Yaris 2017 dosegel varnostno oceno 5 zvezdic organizacije Euro NCAP Toyota Yaris 2017 dosegel varnostno oceno 5 zvezdic organizacije Euro NCAP Toyota Yaris 2017, ki je bil predstavljen v letošnjem letu, je dosegel najvišjo varnostno oceno 5 zvezdic na najnovejšem testiranju organizacije Euro NCAP za leto 2017. Ta uspeh jasno dokazuje, da Toyota na prvo mesto postavlja varnost vozil. Toyota Yaris GRMN Toyota Yaris GRMN Po premieri na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi se intenziven razvoj na modelu Toyota Yaris GRMN nadaljuje v sklopu priprav na začetek proizvodne visokozmogljivega modela ob koncu letošnjega leta. Zgodovinski rezultati za Toyoto Yaris WRC na domačem terenu Zgodovinski rezultati za Toyoto Yaris WRC na domačem terenu Z Esapekko Lappijem, ki je slavil svojo prvo zmago, in Juho Hanninenom na tretjem mestu je imela ekipa prvič dva dirkalnika na zmagovalnih stopničkah. Toyota na avtomobilskem salonu v Ženevi 2017 Toyota na avtomobilskem salonu v Ženevi 2017 Kot se spodobi za eno izmed najdražjih evropskih mest, Toyota v Ženevi predstavlja svojo bogato ponudbo. Od dinamičnega novega modela Yaris, njegove privlačne izvedbe GRMN in radikalnega urbanega konceptnega vozila i-TRIL do najnovejšega energičnega stroja TOYOTA GAZOO Racing – letošnjega mednarodnega avtomobilskega salona v Ženevi oboževalci Toyote ne smejo zamuditi.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.