MOBILNOST

ZA VSE

V sredo, 21. februarja 2018, so v Zagrebu Brend7, AMZS in Toyota predstavili prvi korak projekta »Mobilnost za vse«

• V sredo, 21. februarja 2018, so v Zagrebu Brend7, AMZS in Toyota predstavili prvi korak projekta »Mobilnost za vse«;
• Toyota in BDF. sta tudi svečano podpisala pogodbo o sodelovanju za uresničevanje mobilnosti za vse;

• Toyota se je povezala s proizvajalcem vrhunskega pripomočka za vožnjo – BDF. Ročice za invalide ter s priznano institucijo s področja mobilnosti, AMZS;
• Toyota prva ponuja možnost, da invalidi lahko testirajo vozila z ročico pred nakupom pri 5- ih pooblaščenih prodajalcih in serviserjih Toyote;
• AMZS omogoča strokovno vgradnjo BDF.Ročice in omogoča usposabljanje v AMZS šoli vožnje ter AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

/

»Ko je prizadeta svoboda gibanja, je treba vsak dan skleniti veliko kompromisov. Eden takih je vožnja.« Tanja Cerkvenik, paraolimpijka na OI v Pekingu in Londonu.

Toyotina prizadevanja so usmerjena v omogočanje boljše mobilnosti za vse in enake možnosti za vse. Gibanje je človekova pravica, je nekaj, kar si zaslužimo vsi. Naj gre za naše prve korake ali zmagovalne kroge. Ko se lahko premikamo, je namreč mogoče prav vse. Ravno zato je Toyota sklenila partnerstvo s proizvajalcem vrhunskega pripomočka za vožnjo – BDF. Ročice in priznano institucijo s področja mobilnosti, AMZS.

BDF. Ročica je plod slovenskega znanja in rok. Razvila jo je ekipa vizionarjev in inženirjev pod budnim očesom invalida paraplegika, ki na trgu ni našel dovolj kakovostnega izdelka za ročno upravljanje svojega vozila. Tako so vozniki invalidi dobili zanesljiv, všečen, uporaben, predvsem pa varen izdelek.

BDF. Ročica predstavlja nadgradnjo in posodobitev tovrstnih izdelkov v svetovnem merilu, ima vsa potrebna dovoljenja za uporabo ter vso zahtevano tehnično dokumentacijo za pridobitev homologacije. Namenjena je ljudem, ki ne morejo uporabljati nog, imajo pa neovirano oz. delno ovirano delovanje rok.

/

Uporabljajo jo paraplegiki, lažje gibalno ovirani tetraplegiki, osebe nižje rasti, osebe brez nog, bolniki s cerebralno paralizo ali multiplo sklerozo in drugi, ki ne morejo ali težje uporabljajo noge pri vožnji avtomobila. Zaradi načina delovanja ter prednosti je prva izbira za vse, ki postavljajo kakovost, zanesljivost in varnost na prvo mesto.

AMZS kot sinonim za mobilnost in največji zastopnik interesov udeležencev v prometu, združuje in opravlja široko paleto storitev za vozilo in voznika. Visoko prepoznavna in zanesljiva blagovna znamka namenja pozornost tudi najranljivejšim v prometu in si prizadeva, da bi bila varna mobilnost omogočena prav vsem.

Zato AMZS omogoča strokovno vgradnjo BDF.Ročice, priskrbi homologacijo, nudi šolo vožnje skupaj s Toyoto ter posebne programe varne vožnje, kjer udeleženci lahko opravljajo usposabljanja in spoznavanje delovanja pripomočkov za vožnjo, BDF. Ročice v hibridu Toyota.

Direktor Toyota Slovenije, Primož Tiringar je izjavil: »Strankam invalidom želimo omogočiti enako storitev kot vsem ostalim strankam – da imajo pred odločitvijo o nakupu možnost preizkusiti vozilo, ki ga bodo kasneje tudi kupili. Preko naših pooblaščenih trgovcev, ki imajo v svoji floti testnih vozil vsaj eno hibridno vozilo opremljeno tudi z BDF ročico jim kot prva avtomobilska blagovna znamka v Sloveniji to tudi omogočamo.«

/

Tudi direktor BDF (BREND7 d.o.o.), Dominik Grbec se je strinjal in dodal »Mobilnost nam je vsem nekaj vsakdanjega, samoumevnega. Za voznike invalide je mobilnost osnova, izbira in testiranje vozila, opravljanje vozniškega izpita ali zgolj tečaj varne vožnje, pa nemogoč izziv.

Danes jim skupaj s partnerjema TOYOTA in AMZS vse to omogočamo. Primerno šolo vožnje, testne vožnje v Toyota salonih, kakovostno in strokovno vgradnjo BDF ročice v AMZS enotah, tečaje varne vožnje v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem in kakovosten ter varen izdelek.

/

Direktorica AMZS, d. d., Lucija Sajevec dodaja: “ AMZS je že pooblaščeni partner za vgradnjo BDF ročice, a smo prepričani, da je naša naloga kot partnerja tega izjemnega družbeno odgovornega projekta še veliko večja. Prizadevali si bomo, da pripomoremo k uveljavljanju varnostnih standardov na področju vgradnje tovrstne opreme, saj je kakovostna in tehnično brezhibna oprema vozil eden od predpogojev zagotavljanja varnosti voznika in drugih udeležencev v prometu.

V našem centru varne vožnje na Vranskem omogočamo celostno vozniško izkušnjo v smislu nadgradnje in treninga vozniških spretnosti, s simulatorjem pa ponujamo tudi možnost usposabljanja za pravilno uporabo opreme. Kot prvi v Sloveniji bomo v naši šoli vožnje invalidom zagotovili avtomobil s to opremo, kar jim bo učenje vožnje in opravljanje vozniškega izpita nedvomno zelo olajšalo.”

Več o tej temi

Parašportniki leta 2019 Parašportniki leta 2019 Alpska parasmučarka Anja Drev in parastrelec Franček G. Tiršek sta parašportnika za leto 2019. Toyota partner Specialnih olimpijskih iger v Evropi Toyota partner Specialnih olimpijskih iger v Evropi Specialne olimpijske igre so svetovno gibanje, ki spodbuja vključevanje v družbo otrok in odraslih z različnimi oblikami intelektualnih omejitev. Toyota za olimpijske igre v Tokiu 2020 pripravlja celovito paleto elektrificiranih vozil Toyota za olimpijske igre v Tokiu 2020 pripravlja celovito paleto elektrificiranih vozil - Toyota za olimpijske in paralimpijske igre v Tokiu 2020 pripravlja paleto vozil, med katerimi bo približno 90 odstotkov elektrificiranih modelov. S tem bodo poskušali doseči čim nižjo stopnjo emisij do zdaj na vseh olimpijskih igrah. Hkrati bodo s tem zmanjšali breme za okolje.
- Toyota bo izdelala nekaj unikatnih modelov, ki so jih namensko razvili prav za uporabo med igrami v Tokiu 2020.
Toyota je za olimpijske igre v Tokiu 2020 izdelala posebno vozilo APM Toyota je za olimpijske igre v Tokiu 2020 izdelala posebno vozilo APM Vozilo bo obiskovalcem in funkcionarjem služilo kot prevozno sredstvo za tako imenovano zadnjo miljo do olimpijskih prizorišč.
Uporaba piškotkov spletnega mesta
Piškotki služijo zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje na naši spletni strani, zagotavljanju storitev in orodij tretjih oseb, zagotavljanju lažjega razumevanja in izboljšanja delovanja spletne strani ter oglaševanju. Priporočamo, da potrdite vse piškotke. Če pa se z njimi ne strinjate, jih lahko enostavno spremenite na spodnji povezavi nastavitve piškotkov.