EKO POTEP

Avtokamp Menina v Rečici ob Savinji je prava oaza neokrnjene narave in svežega zraka.

Avtokamp Menina v Rečici ob Savinji je prava oaza neokrnjene narave in svežega zraka. Prav zato tja zahajajo okoljsko ozaveščeni ljudje, ki skrbijo za to, da s svojim početjem v okolju pustijo čim manj sledi. Zato se seveda vozijo tudi z ekološko dovršenimi in okolju prijaznimi avtomobili.

In hibridi Toyota so na seznamu tovrstnih vozil na samem vrhu, saj že več kot dvajset let orjejo ledino in izumljajo vedno nove tehnologije, ki zmanjšujejo porabo goriva in škodljivih emisij. Prav zato je bil Avtokamp Menina idealno prizorišče za letošnji Eko potep. Slovenska oaza se je za kratek čas spremenila v prizorišče predstavitve najsodobnejše japonske tehnologije, ki skrbi za lepšo prihodnost našega planeta.

Na zanimivem dogodku se je zbralo več kot 150 somišljenikov, ki že vozijo ali pa si bodo v bližnji prihodnosti omislili avtomobil, ki ga odlikujejo tiha vožnja, nizka poraba goriva in izjemno majhne emisije. Prišli so stari in mladi, moški, ženske in otroci. Seveda ni manjkal niti predsednik Toyota Adria Kensuke Cučija.

/

Skoraj 200 obiskovalcev je bilo navdušenih nad najnovejšimi modeli znamke Toyota, ki delujejo na hibridni pogon. Zelo zanimivo je svoje občutke strnil Zmago Kopčič iz Maribora, ki pravi, da ga vožnja hibrida pomirja, na cesti je postal bolj strpen. Poleg tega pa ga seveda navdušuje nizka poraba goriva. Podobnega mnjenja je bil tudi Aljoša Verčič, ki trenutno še vedno vozi Avensisa z dizelskim motorjem, vendar že sedaj ve, da bo njegov naslednik zanesljivo hibrid. "Treba je iti v korak s časom. Ko sem speljal s Priusom, najprej sploh nisem vedel, ali je prižgan.

/

Po pritisku na gumb za zagon se ni prav nič slišalo, le nadzorna plošča je sporočala, da je vse pripravljeno za vožnjo. Navdušen sem nad tehnologijo. Hibridni avtomobil te kar sam sili k varčni vožnji, saj bi kar tekmoval s samim seboj v nizki porabi. Neslišna vožnja na elektriko je ob tem tudi zelo prijetna, prehod z električnega na bencinski pogon in nasprotno pa je hipen in komaj zaznaven."

Zadovoljni pa so bili tudi predstavniki Toyota Slovenije, ki si z organizacijo tovrstnih zabavno-družabno-izobraževalnih dogodkov prizadevajo za osveščanje ljudi o vseh okoljskih in uporabnostnih prednostih avtomobilov na hibridni pogon. "Za nas je pomembno, da hibridno tehnologijo širimo med ljudi. Všeč nam je, da se družine tako zelo zanimajo za hibridne avtomobile, jih spoznajo in da jih ti navdušijo," je povedala Danijela Stojanović, vodja marketinga in predstavnica za stike z javnostjo pri Toyota Slovenija.

/

Več o tej temi

Globalna prodaja hibridov Toyota je presegla magično mejo 15 milijonov Globalna prodaja hibridov Toyota je presegla magično mejo 15 milijonov Toyota je kot pionir in postavljalec standardov hibridne tehnologije dosegla simbolični mejnik 15 milijonov prodanih hibridnih vozil. Hibridna električna vozila Hibridna električna vozila V prvem četrtletju so hibridna električna vozila predstavljala 45 % prodaje družbe Toyota Motor Europe (TME) Skupina Toyota Motor Europe (TME) je v letu 2017 prodala več kot milijon vozil, od tega več kot 40 odstotkov predstavljajo vozila na  hibridni pogon Skupina Toyota Motor Europe (TME) je v letu 2017 prodala več kot milijon vozil, od tega več kot 40 odstotkov predstavljajo vozila na hibridni pogon Toyota Motor Europe je v letu 2017 prodala 1.001,700 vozil Toyota in Lexus. To v primerjavi z letom 2016 pomeni 8-odstotno povečanje. Tržni delež skupine se je povečal na 4,8 odstotka. Ekipa TOYOTA GAZOO Racing pripravljena na težek boj v Bahrajnu Ekipa TOYOTA GAZOO Racing pripravljena na težek boj v Bahrajnu Ekipa TOYOTA GAZOO Racing želi letošnje svetovno vzdržljivostno prvenstvo (WEC) FIA 2017 zaključiti na vrhu s tretjo zaporedno zmago na zadnji dirki sezone, 6 ur Bahrajna.