Brezplačno preizkusite Toyoto
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto

Center Jereb

že deveto leto zapored osvojil priznanje »ičiban«

Družba Toyota Motor Europe (TME) je na dogodku v Antwerpu v Belgiji objavila seznam dobitnikov priznanj »ičiban«, ki jih podeljujejo po priporočilih evropskih kupcev.

»Ičiban« je japonska beseda, ki smo si jo izposodili iz besedne zveze »okyakusama ičiban«, kar pomeni: »kupec je na prvem mestu«. »Ičiban« v tem primeru pomeni »prvi« ali »številka ena«. Filozofija, po kateri je kupec na prvem mestu, je od nekdaj del Toyotinega DNK-ja.
Pri izboru so upoštevali priporočila kupcev, kar pomeni, da glavni cilj ni več zadovoljiti kupce, temveč jim ponuditi izjemno izkušnjo ob nakupu. V svojem govoru na prireditvi je dr. van Zyl, predsednik in generalni direktor družbe TME, dejal: »Pokazali ste, da postavljanje stranke na prvo mesto vodi v uspeh. « Dodal je še: » Toyota želi biti številka ena po priporočilu strank povsod v Evropi. Najpomembnejši cilj je, da je kupec številka ena v srcih in glavah vsakega zaposlenega.«


Za to je potreben način razmišljanja, ki je kombinacija sočutja in neomajne odločnosti, da se za stranko naredi vse, kar je treba. Ocenili so poslovanje približno 2300 evropskih prodajalcev in pri tem upoštevali tako priporočila kupcev kot tudi poslovni uspeh.

To leto je bilo podeljeno prav posebno priznanje trgovcem, ki so nagrado prejeli osmič ali devetič v enajstih letih.
Tudi letos se je med slovenskimi kandidati zgodil »déjà vu«. Ičibana bodo v vitrini, kjer hranijo priznanja, razstavili v izolskem Centru Jereb. Družbo mu dela še osem predhodnikov. Še več, Center Jereb je namreč nagrado dobil že devetič zapored in s tem postal evropski rekorder.


»Toyota je izjemno globoka in predvsem čista znamka. Toyotin način, ki temelji na poštenosti, kvaliteti in spoštovanju, mi je tudi osebnostno izjemno blizu. Prav zaradi tega celoten proces izbora za nagradi Ičiban jemljemo izjemno resno. Poleg tega smo izjemno ponosni, da smo jo dobili že deveto leto zapored. To je ne nazadnje tudi odraz našega razumevanje korporativnih vrednost in dokaz, da smo na pravi poti in da dobro delamo,« je povedal direktor Andrej Jereb.

Preberite več

Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.