Toyota začenja evropski del projekta

»5 Continents Drive«

Današnja slovesnost v tovarni Toyota Caetano Portugal (TCAP) je oznanila uradni začetek projekta »5 Continents Drive« v Evropi.

  • Sedemletni svetovni projekt razvoja in raziskav za izdelavo vse boljših avtomobilov
  • Projekt, ki se je začel leta 2014 v Avstraliji, se bo zaključil leta 2020 na Japonskem
  • 19.000 km dolga pot bo prečkala 24 evropskih držav

Današnja slovesnost v tovarni Toyota Caetano Portugal (TCAP) je oznanila uradni začetek projekta »5 Continents Drive« v Evropi.

»Tovarna Caetano na Portugalskem je simbolično mesto za uradni začetek tega izvirnega projekta na stari celini, saj so bila tu pred 46 leti izdelana prva vozila Toyota v Evropi,« je povedal dr. Johan Van Zyl, predsednik in izvršni direktor družbe Toyota Motor Europe.

/

V okviru cilja izdelovati vedno boljše avtomobile, ki si ga je zadal predsednik Akio Tojoda, je družba Toyota Motor Corporation leta 2014 zagnala sedemletni raziskovalni in razvojni projekt edinstvenih razsežnosti: trajno svetovno pobudo, da bi vozila Toyota preizkusili na vseh možnih terenih in v podnebjih vseh kontinentov.


Pot pelje po nekaterih najzahtevnejših terenih posameznih celin in vključuje obiske Toyotinih glavnih obratov. Ne gre samo za vožnjo po znanih poteh, ampak za raziskovanje neznanega in iskanje novih možnosti vožnje.

»Ceste usposabljajo ljudi in ljudje izdelujejo avtomobile,« to je temeljna filozofija projekta »5 Continents Drive«. Inženirjem namreč omogočamo, da zapustijo svoje delovne prostore in začutijo cesto, da sami izkusijo, kako na zmogljivost vozila vplivajo različne vozne razmere po svetu, in s tem pridejo do novih spoznanj. S pravilno povezavo s strankami in upoštevanjem njihovih mnenj lahko Toyota bolje razume njihove potrebe in vzorce uporabe.

Pot po prvih dveh od petih celin se je končala varno, z odmevnim uspehom in izrednimi odzivi udeležencev. Od Avstralije (2014), Severne Amerike (2015) in Latinske Amerike (2016) je bilo s ciljem izdelati boljša, čistejša in varnejša vozila prevoženih skoraj 70.000 km cest.


Zdaj je na vrsti Evropa, zibelka avtomobilske industrije, ki ponuja povsem drugačen nabor izzivov in priložnosti. Preplet političnih režimov, zgodovine, kulture in zakonov je ustvaril vozne razmere, ki so v vsaki evropski državi edinstvene.

»Evropa je eden od najzahtevnejših in najkonkurenčnejših trgov,« je dodal dr. Van Zyl. »Za Toyoto je izjemno pomembna regija, saj pomaga postavljati merila kakovosti in zmogljivosti naših proizvodov na trgu, ki zahteva doseganje najvišjih standardov.«

V osmih tednih bo konvoj modelov Toyota in Lexus prevozil 13.000 km po zahodno- in južnoevropskih državah, preden bo prispel do sedeža družbe Toyota Motor Europe v Bruslju.

Druga štiritedenska zimska odprava se bo iz Kopenhagna podala na sever in vzhod, na 6000 km dolgo pot s ciljem v tovarni ekipe TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team v Puppoli na Finskem.

Po obisku Evrope se bo sedemletni cikel nato preselil še v Afriko in Azijo, kjer se bo projekt leta 2020 na Japonskem tudi zaključil. Takrat bo Tokio gostil olimpijske in paraolimpijske igre. Toyota je glavni partner iger in bo zagotovila trajnostno mobilnost za oba dogodka.

Več o tej temi

Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.