Brezplačno preizkusite Toyoto
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto

Lastniki RAV4 preizkušali spretnost in znanje na

poligonu AMZS Vransko

V petek, 13. maja 2016, so se na AMZS Vransko zbrali lastniki RAV4 na dogodku, posvečenem varnosti, varčni vožnji in spretnostnim nalogam. Ob kratki predstavitvi varnostnih sistemov Toyota Safety Sense in nasvetov za varčno vožnjo so povabljenci preizkušali svoje znanje še na poligonu.

Tako so med drugim lahko preizkusili:
  • Sistem predhodne zaznave in opozorila na morebitni trk s samodejno aktivno pomočjo pri zaviranju (PCS): Če se zazna nevarnost trka, se aktivirajo zvočna in vizualna opozorila za voznika in aktivira se pomoč pri zaviranju. Če voznik ne zavira pravočasno, se zavore samodejno vključijo, da se prepreči ali omili trčenje  (op.: sistem smo demonstrirali z uporabo tarče).
  • Sistem za prepoznavanje prometnih znakov (RSA): Asistent za prepoznavanje prometnih znakov paketa Toyota Safety Sense spremlja prometne znake pred vami ter prikazuje uporabne informacije, npr. trenutno omejitev hitrosti ali omejitve prehitevanja na preglednem novem zaslonu TFT v kokpitu. Sistem vas tudi vizualno in zvočno opozori, če ne upoštevate prometnih znakov.
  • Spretnostno vožnjo in vožnjo na drsni plošči
  • Spretnostno vožnjo po poligonu offroad in prikaz zmogljivosti novega RAV4
  • Spretnostno vožnjo in varno drsenje s Toyoto GT86
/
/
Na dogodku se nam je pridružil tudi Dejan Zavec, Toyotin ambasador. Lastniki so po prijetnem druženju domov odšli polni dobrih vtisov, pridobljeno znanje pa bodo z veseljem uporabili v vsakdanji vožnji.
Veselimo se ponovnega druženja z našimi ambasadorji.

Preberite več

Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.