Brezplačno preizkusite Toyoto
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto
Poiščite Toyota partnerja

Toyota na čelu

najboljših globalnih znamk

Po Interbrandovi lestvici stotih najboljših globalnih znamk ostaja Toyota najbolj cenjena avtomobilska znamka na svetu že enajsto leto zapored. Toda Audi, Volkswagen in Nissan sestavljajo trojico, ki se naglo vzpenja in meša štrene med svetovnimi avtomobilskimi znamkami.

»Avtomobilski industriji na splošno precej dobro kaže na novi lestvici,« pove globalni generalni direktor Interbranda, Jez Frampton.
Doda: »Proizvajalci avtomobilov so pametno spoznali, da morajo ustvariti močne blagovne znamke za prihodnost. Če želijo uspeti v novem svetu mobilnosti, morajo zavzeti drugačen položaj, zato so njihovi poskusi ustvarjanja močne blagovne znamke precej naprednejši.«
/
Toyota ohranja primat v panogi, saj je na osmem mestu na skupni lestvici, na kateri vodijo Apple (AAPL +1,08 %), Google (GOOGL +0,2 %) in Coca-Cola. Toyota se je povzpela za dve mesti v primerjavi z lansko lestvico, na kateri je zasedla 10. mesto, in sicer po zaslugi kampanj, kot sta bili »Let's go places« in »Go fun yourself.«
»Tradicionalno zanesljiva in zaupanja vredna blagovna znamka, ki morda bolj kot po osebnosti slovi po visoki kakovosti svojih izdelkov. Jasen cilj Toyotinih kampanj je dodati bolj zanimiv in igriv vtis,« so še dodali v družbi s sedežem v New Yorku. Zbujanje tovrstnega vtisa pri celotni ponudbi znamke, kar bo vse bolj opazno pri izdelkih in tudi pri hitrosti, s katero bodo predstavljali novosti, je prednostna naloga Toyotinega generalnega direktorja, Akia Tojode, vnuka ustanovitelja znamke.
Toyota je naredila korak naprej tudi na drugih področjih, kot so raznolikost delovne sile, mobilna tehnologija in alternativni pogoni, vključno z novim vozilom na gorivne celice.

Preberite več

Avtomobilski romantik, ki verjame v moč ekipe Avtomobilski romantik, ki verjame v moč ekipe Z Andrejem Jerebom se ob tem pogovoru seveda nisva srečala prvič. Na različnih prireditvah je bil on običajno za volanom kakšnega hitrega avtomobila, jaz pa na sovoznikovem sedežu, s širokim nasmehom. Toyota Gazoo Racing z Andrejem Jerebom tudi v Sloveniji Toyota Gazoo Racing z Andrejem Jerebom tudi v Sloveniji Toyota Gazoo Racing Slovenija združuje težnjo Toyote po izdelavi vse boljših avtomobilov, izpostavlja njihovo vozno dinamiko in dopolnjuje serijske športne avtomobile tudi s tekmovalnim programom. Premikanje meja do roba zmogljivosti. Toyota na svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu WEC. Premikanje meja do roba zmogljivosti. Toyota na svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu WEC. Svetovno vzdržljivostno prvenstvo vsebuje vse sestavine razburljive akcije. Glavna atrakcija so zagotovo motorji s 1000 konjskimi močmi, ki dosežejo hitrosti do 330 km/h. Za ekipo TOYOTA GAZOO Racing so te dirke tudi priložnopst za razvoj novih generacij hibridnih pogonskih sklopov. Prenos dirke Le Mans 24h Prenos dirke Le Mans 24h Dirka Le Mans 24h bo predvajana v živo, tako da bodo kamere postavljene na dve Toyote TS050 hibrid. Začetek dirke, ki traja cel dan bo 16.06 ob 15.00.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.