Brezplačno preizkusite
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto
Poiščite Toyota partnerja

Hilux – Po divjem avstralskem brezpotju

s hišo na kolesih

Skupina navdušenih avstralskih terenskih voznikov in ljubiteljev narave GallBoys (oče Barry, pet sinov in zdaj tudi že vnuki) je na spletu objavila novo serijo izjemnih posnetkov avanture 4 x 4 po avstralski divjini. Njihova značilnost je, da prek brezpotja s svojimi Toyotami vlečejo tudi bivalne prikolice, prirejene za najbolj surove terene.

Bitka za vsak kilometer pod žgočim soncem
Ekipa GallBoys se je s Toyotami tokrat pognala od otoka Fraser prek osrednjega Queenslanda do severne obale. S seboj so znova imeli terensko bivalno prikolico. Gre za izdelek specializiranega družinskega podjetja Kedron Caravans, v katerem že tretja generacija izdeluje te posebne hiše na kolesih, prirejene za vleko po najtežjih terenih.
/
Naša afriška avantura …
Sredi maja smo podobno avanturo za volanom nove Toyote Hilux doživeli tudi na Avtomotu, ko smo se podali v divjino namibijskih gora, puščave in sipin.

Šest dni smo daleč na jugu črne celine preverjali terenske sposobnosti Toyote in se vrnili polni vtisov. Kliknite na spodnje povezave in se prepričate, zakaj je v Afriki in Avstraliji Toyota prva izbira vseh, ki kilometre in spomine nabirajo onstran asfalta.

Daleč tam spodaj, globoko pod ekvatorjem, v čarobni deželi na jugozahodu Afrike, Namibiji, smo okusili čar in pasti peščenih avtocest črne celine. Verjemite, v sončnem dnevu in pod nebom brez oblačka lahko vidljivost za volanom v hipu postane nična. Veter z boka je na peščeni avtocesti odrešitev za oči. Postanek za fotografijo zahteva previdnost, tam zunaj je divjina, čisto prava. Ob cesti se sončijo tudi kobre in črne mambe.

Foto: Jure Gregorčič
Vir: SiolNET.
/

Preberite več

2017 TOYOTA Five Continents Drive 2017 TOYOTA Five Continents Drive Vedno boljši avtomobili se rojevajo na resničnih cestah Hilux »Invincible 50« na avtosalonu v Frankfurtu Hilux »Invincible 50« na avtosalonu v Frankfurtu Legendarni poltovornjak Toyota Hilux praznuje letos 50-letnico svoje prevlade na svetovnem trgu. Prav zato so na nedavnem avtosalonu v Frankfurtu razstavili posebno različico modela Hilux in jo poimenovali "Invincible 50". Fedor Konjukov začel svojo pot okoli sveta Fedor Konjukov začel svojo pot okoli sveta 12. julija ob 7. uri po avstralskem času je Fedor Konjukov začel svoj poskus postavitve novega svetovnega rekorda za neprekinjen solo polet s toplozračnim balonom okoli sveta.