Brezplačno preizkusite Toyoto
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto

Zmagovalci izbora

PAL 2016

S slovesnim dogodkom na Mestnem trgu v Škofji Loki so pri časniku Finance zaključili izbor Poslovni avto leta 2016.

Kipce in priznanja so dobili naslednji avtomobili
  • EKO avto leta 2016: Toyota Prius
  • Službeni avto leta 2016: Renault Megane
  • Poslovni avto leta 2016: Renault Talisman
  • Menedžerski avto leta 2016: Mercedes-Benz razreda E
  • Najlepši avto leta 2016: BMW serije 7
  • Avtomobilska inovacija leta: Opel Astra (sistemi IntelliLux LED matrični žarometi, vmesnik IntelliLink in sistem OnStar)
Za avtomobile so glasovali novinarji časnika Finance, bralci in v menedžerski kategoriji tudi skupina devetih slovenskih menedžerjev.
Razpoloženje na dogodku, ki se ga je udeležilo prek 200 gostov iz avtomobilske in drugih panog, sta dvigovali slovenska trubaška zasedba Pivo in čevapi s pristno trubaško glasbo ter plesna skupina Chair Dance, ki prepleta zapeljivo koreografijo plesnih elementov na stolu z atraktivnim aerobnim gibanjem ter s tem vzpostavlja harmonijo telesa, duha in emocij.
Generalni pokrovitelj PAL je tudi letos zavarovalnica Generali, na dogodku jo je predstavljal direktor prodaje, Tihomir Zilevski.
/
Kaj so o zmagovalcih zapisali pri časniku Finance:
EKO avto leta 2016 – Toyota prius: Pred 19 leti je bil prius posebnež s pozitivno vizijo, naslednji dve generaciji sta ga uveljavili kot dobro alternativo zgolj bencinskim in dizelskim tekmecem, novi prius pa je postal tudi vozniško prijeten, prostoren in udoben avto, ki se prilagaja vam in ne obratno. EKO izkušnja, ki ji ta hip na trgu ni para.
/
Službeni avto leta 2016 – Renault Megane: Drzen, futurističen, značajski in udoben, obenem pa še varčen in vozniško prijeten. Takšen je Renault, ki si zasluži nekdanji sloves, in natanko takšen je novi Megane, ki omenjenim vrlinam dodaja še ugodno ceno in najem. Tare ga le pomanjkanje prostora in praktičnosti.
/
Poslovni avto leta 2016 – renault talisman: Na velike Renaulte smo že skoraj pozabili, dokler ni lani prišel modni espace, letos pa še talisman v limuzinski in karavanski različici. Iskreno rečeno od francoske znamke, ki se rada naredi »Francoza«, nismo kaj dosti pričakovali.
Pri Talismanu pa se je izšlo vse – od prostora, tehnike, udobja, sodobnosti in res ugodne cene. Katera znamka pa vam še ponudi 4,9 metrsko limuzino za 20 tisočakov, in to zelo dobro!
Menedžerski avto leta 2016 – Mercedes-Benz razreda E: Novi razred E ponuja tisto, kar je značilno za prave zmagovalce. Nemška limuzina je nabita z inovacijami, na varnostnem področju se zdi nepremagljiva, pri udobju postavlja nova merila, obenem pa kljub naprednosti ni predraga. Natanko tako si na Financah predstavljajo menedžerski avto leta.
Avtomobilska inovacija leta 2016 – Opel Astra: Opel Astra na trg prinaša v praksi učinkovite in širšemu krogu kupcev dostopne sisteme, torej inovacije, ki delujejo in dejansko, ne le v teoriji, izboljšujejo varnost ter vozniško izkušnjo. Gre za sisteme IntelliLux LED matrične žaromete, vmesnik IntelliLink, povezljiv z iOS in android, ter sistem OnStar.

Preberite več

Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.