Brezplačno preizkusite Toyoto
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto

Vpoklici kot kaizen

intervju Jernej Bolka

Za Toyoto so vpoklici učinkovito orodje za povečevanje kvalitete in zanesljivosti vozil.

Zadeva je vse prej kot poceni, a se zagotovo splača, saj pomaga znamki že vrsto let ohranjati najvišja mesta na lestvicah zadovoljstva in zanesljivosti.  Sistem deluje kot učinkovit preventivni zdravstveni sistem pri ljudeh, kjer medicina ves čas ugotavlja vzroke in dejavnike tveganja posameznih bolezni in potem na rizičnih skupinah izvaja preventivne preglede in ukrepe, s katerimi prepreči nastanek bolezni. 
Osnova Toyotinega sistema je kakovostna servisna mreža z dobro izšolanim osebjem, ki budno spremlja stanje vozil ter hitro in temeljito poroča o morebitnih napakah. Pomembna je tudi centralna tehnična služba, ki spremlja tehnična poročila z vsega sveta in nenazadnje strokovne ekipe, ki poznajo produkt in proizvodni proces, znajo vsako napako podrobno raziskati in se dokopati do izvirnega vzroka zanjo.
Nato so na vrsti inženirji, ki predpišejo izboljšave v proizvodnem procesu ter na obstoječih vozilih, zagotovijo ustrezen material in izdelajo ustrezna navodila za servisno mrežo. Uvoznik nato glede na nujnost akcije, razpoložljivost nadomestnih delov in servisnih kapacitet pripravi načrt izpeljave akcije, obvesti mrežo in razpošlje vpoklicna pisma.

Video: Avtomobilnost RTV SLO

Preberite več

Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.