Brezplačno preizkusite Toyoto
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto

Zaključek humanitarne akcije

Srce Sloveniji

Projekt Srce Sloveniji je velik dogodek, ki ima zelo veliko srčno in nacionalno noto ter združuje pomembnejše humanitarne akterje.

V soboto, 21. 8. 2015, se je zaključil humanitarni projekt Srce Sloveniji. Z veseljem smo se  pridružili srčni akciji ekstremnega športnika Mateja Markoviča. Matej je od 17. do 22. avgusta preplaval slabih 30 kilometrov ob slovenski obali, prekolesaril dobrih 950 kilometrov dolgo etapo okrog Slovenije in pretekel več kot 250 kilometrsko pot v obliki srca.
Toyota je s hibridom Auris poskrbela za tiho in uglajeno vožnjo spremljevalnega vozila in prispevala k nizkemu ogljičnemu odtisu.
Matej Markovič je velik humanitarec, zato želi s svojim dejanjem, s svojo zgodbo, širiti sporočilo: »Srce je tisto najmočnejše orožje, ki premaga prav vse ovire, ki nam jih življenje znova in znova postavlja in nas z njimi preizkuša.« Hkrati želi s svojim zgledom ljudem dati upanje. »Upanje, da je treba vztrajati, se boriti, včasih z zadnjimi atomi moči,« pravi Matej.
/
Projekt Srce Sloveniji je velik dogodek, ki ima zelo veliko srčno in nacionalno noto ter združuje pomembnejše humanitarne akterje, še posebej športno humanitarno društvo Never give up in Anino zvezdico, ki je med močnejšimi in najbolj odmevnimi humanitarnimi organizacijami v Sloveniji.
S spremljevalnim vozilom Toyoto Auris hibrid je prispeval tudi k nižjemu ogljičnemu odtisu. Med kratkimi »odmori« je trenutke preživel v vozilu in odmislil vse napore ter negativne misli. Z vozilom se je lahko poistovetil, saj Auris odlikujejo nizke emisije, nizka poraba goriva, predvsem pa tiha in uglajena vožnja.
/
Matej je strnil svoje misli o spremljevalnem vozilu:
»Pred dobrim mesecem dni sem se prvič usedel v Toyoto Auris ... ter seveda prvič sedel za volanom hibrida. Moram reči, da sem bil na začetku ob vseh funkcijah kar malo zgubljen, a kaj hitro se je izkazalo, da je avto prav prijazen in da te lepo popelje preko vsega tistega, kar potrebuješ med varno in zanesljivo vožnjo.
Ker sem zaradi obilice nalog, povezanih s projektom, opravil kar nekaj sto kilometrov, sva na koncu postala že prava prijatelja :) Navdušen sem nad njeno mehkobo, nizko porabo, ki se je na relaciji spustila tudi pod 4 litre na 100 km, ter nad domačnostjo, ki ti jo ponuja tak avto. Škoda, da nima šest sedežev, da bi jo lahko uporabil tudi kot družinski avto :) Hvala Toyota za čudovito vožnjo.«
Tiho in uglajeno je Matej premagoval zadnje kilometre in z velikim veseljem ter občudovanjem spremljevalne ekipe ter podpornikov zaključil humanitarni projekt 21. avgusta. Toyota Slovenija je ponosna, da je Matej zaključil projekt in dokazal, da je ovire moč premagovati.
Z dosedanjimi prispelimi sporočili smo zbrali sredstva za šolske potrebščine za 700 otrok, akcija pa se nadaljuje do konca septembra.
Vse do konca septembra vas pozivamo, da po svojih močeh darujete sredstva za nakup šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin.

Preberite več

Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.