Brezplačno preizkusite Toyoto
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto

Četrti nastop slovenske posadke na

reliju v Monte Carlu

Gregor Zdovc bo s sovoznico Ano Ivanšek letos prav gotovo napadal sam vrh razvrstitve priljubljenega, šestnajstega Relija alternativnih energij v Monte Carlu (16e Rallye Monte-Carlo des Energies Nouvelles). Na tekmovanje je prijavljenih več kot sto posadk in pomeni vrhunec tekmovanja v pokalu alternativnih energij FIA.

Tekmovalci bodo morali prevoziti skoraj 700 kilometrov, čaka jih 7 točnostnih voženj, ob vsem tem pa bodo morali porabiti še najmanj goriva.
Prvi dan bodo morali tekmovalci prevoziti koncentracijske etape. Posadke bodo štartale iz Lugana, Annecy-le-Vieuxa (od tam štartata Gregor in Ana), Clermont-Ferranda in iz Montaubana. Vse posadke pa se zvečer srečajo v Gapu, rojstnem mestu svetovnega prvaka v reliju, Sebastiena Ogiera. Naslednji dan se začne povsem zares: iz Gapa do Digne les Bainsa (prva točnostna vožnja) ter od Digne les Bainsa do Monaka, kjer bo treba opraviti še dve točnostni vožnji. Po nočitvi v Monaku tekmovalce čakajo še štiri točnostne vožnje. Vse ceste teh preizkušenj so znane predvsem iz pravega relija WRC Monte Carlo.
Na reliju bi morala nastopiti še ena (delno) slovenska posadka, in sicer Primož Lemež in Isabelle Barciulli, vendar se je Primožu zataknilo in tik pred tekmovanjem je moral odpovedati svoj nastop zaradi poslovno-pravnih težav.
/
Gregor Zdovc, ki bo tako vodil edino slovensko posadko, je dobil štartno številko 2.
Gregor se na reli odpravlja s Toyoto Prius. Poleg tega, da je avtomobil že v osnovi hibrid, ga je Gregor opremil še s plinom. Avtomobil se je v preteklosti že izkazal, prav tako Gregor in Ana, tako da nas njune morebitne dobre uvrstitve tudi na tem reliju ne bi smele presenetiti. Je pa res, da je konkurenca prav na tem tekmovanju najmočnejša in da za dober rezultat potrebuješ tudi obilico sreče.
/

Preberite več

Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.