Brezplačno preizkusite Toyoto
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto

Slovo od edinstvene

Toyote Supre

Toyota Supra z letnico 1996 je bila del starejšega voznega parka družbe Toyota UK, namenjenega novinarjem, dokler je niso nedavno prodali na dražbi v okviru Toyotine akcije zbiranja denarja za dan rdečih noskov.

Toda preden smo se poslovili od nje, je fotograf Nick Williams posnel še zadnje osupljive fotografije avta v Castrolovih bojnih barvah, s katerimi je Supra dirkala v videoigri Gran Turismo. Nicka smo povprašali, zakaj je želel fotografirati avtomobil.
Razložil nam je, da je ta avto pred osmimi leti v njem zanetil ustvarjalno iskrico: »Supro sem zagledal na dogodku na posestvu Goodwood House in takoj sem se spomnil na to, kako sem s Toyoto Supro v Castrolovih barvah dirkal v videoigri Gran Turismo. Precejšen del svoje mladosti sem preživel z igralno konzolo PlayStation in vedno je bila Supra tista, ob kateri mi je zaigralo srce.
Na omenjenem dogodku sem spoznal, da bi rad svojo ljubezen do umetnosti in fotografije kombiniral s svojo ljubeznijo do avtomobilov.«
S to fotografijo se je Nick podal novi karieri naproti.
/
Supra z letnico 1996 je eden zadnjih britanskih modelov, ki so bili opremljeni z vrsto športnih dodatkov. Trilitrski vrstni šestvaljnik razvije okrog 370 konjskih moči, medtem ko poganja zadnji par koles prek štiristopenjskega samodejnega menjalnika.
V avtu najdemo tudi spredaj nameščeni hladilnik polnilnega zraka HKS, cevi za vodo in polnilni zrak Samco, zračni filter Blitz SUS, izpušni sistem iz nerjavnega jekla Blitz Nur Spec-R cat back in izpihovalni ventil Blitz Super-sound.
/
Opremljen je s platišči 5 × 19 Ace 130, na katerih so pnevmatike z merami 235/35 × 19. Na avtomobilu so vsi dirkalni karoserijski dodatki, vključno z zadnjim spojlerjem in znižanim vzmetenjem z blažilniki Eibach.
Notranjost je oblečena v usnje, dopolnjuje pa jo zmogljiv avdiosistem znamke Kenwood, ki je prek ojačevalnika razreda D z 2000 vati povezan z zvočniki Memphis.
Podrobnosti dražbe bodo znane kmalu.
/

Preberite več

Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.