Brezplačno preizkusite Toyoto
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto

Toyota spodbuja

študente

Toyota spodbuja študente iz desetih evropskih držav, naj s poizvedovanjem in raziskovanjem svojega naravnega okolja pripomorejo k biotski raznovrstnosti.

 
Če ste kjer koli na svetu zaposleni pri Toyoti, kmalu ugotovite, da stvari niso samoumevne in da morate slediti dogajanju ter situacijo oceniti z lastnimi očmi. Po japonsko temu rečemo »genči genbucu« in pomeni »dejanski kraj, dejansko stvar«.
»Opazujte proizvodnjo brez predsodkov in neobremenjeno. Pri vsaki stvari se petkrat vprašajte, zakaj,« je dejal Taiiči Ohno, oče Toyotinega proizvodnega sistema.
Z novo pobudo, ki jo ta mesec uvajajo v desetih evropskih državah, poskušajo pri Toyoti spodbuditi šolarje, da naredijo natanko to, gredo po stopinjah Charlesa Darwina in se z enako radovednostjo sprašujejo o svetu okoli sebe.
Ta projekt je pobuda družbe Toyota Motor Europe, Sklada za okoljsko izobraževanje (FEE) in Kraljevih botaničnih vrtov Kew za podporo izobraževanju o biotski raznovrstnosti v šolah po vsej Evropi.
Pobuda je del projekta »Veliki lov na rastline« fundacije Wellcome Trust, ki se pod okriljem Kraljevih botaničnih vrtov Kew izvaja v Združenem kraljestvu in v Indiji. Cilj kampanje je izobraževanje študentov o biotski raznovrstnosti in njenem pomenu ter spodbujanje študentov k ukrepanju. Središčna točka kampanje je biotska raznovrstnost s posebnim poudarkom na rastlinah in sorodnih vrstah.
/
Pobudo bodo novembra predstavili v desetih evropskih državah: Belgiji, Danski, Nemčiji, Irski, Italiji, Latviji, Poljski, Sloveniji, Španiji in Turčiji.
Pobudi se lahko pridružijo šole iz omenjenih desetih držav, ki so del omrežja FEE. Za več informacij se lahko šole obrnejo na svoje nacionalne urade ekoloških šol.
/
Toyota bo krila stroške prevoda gradiva in sklad FEE bo poskrbel, da bo gradivo šolam na voljo v njihovem jeziku. Ciljno občinstvo kampanje v letu 2015 so otroci, stari od 6 do 8 let.
Pri Toyoti upajo, da bodo prek pobude spodbudili mlade, da postanejo zagovorniki varovanja okolja in promocije dejavnosti na področju lokalne biotske raznovrstnosti.
Steve Hope, generalni direktor za okoljske zadeve in korporativno državljanstvo: »Na globalni ravni je promocija biotske raznovrstnosti ena od glavnih Toyotinih nalog pri prizadevanju za obogatitev življenja v skupnosti. Ta pobuda predstavlja pomemben korak v našem prihodnjem šestem petletnem okoljskem delovnem načrtu, s katerim bomo pomagali osveščati o okolju na splošno in še zlasti o biotski raznovrstnosti.
Veseli smo, da nadaljujemo odnos, ki smo ga v zadnjih letih vzpostavili s Skladom za okoljsko izobraževanje in Kraljevimi botaničnimi vrtovi Kew. S tem projektom smo združili strokovno znanje obeh organizacij, da bi zagotovili znanstveni pristop in širjenje omrežja med študenti.«
Julia Willison, pri Kraljevih botaničnih vrtovih Kew odgovorna za vsebino in izobraževanje: »Veseli smo, da družba Toyota Europe in Sklad za okoljsko izobraževanje širita domet Velikega lova na rastline in pomagata osveščati najmlajše o naravni biotski raznovrstnosti in o rastlinskih vedah.«
Sklad za okoljsko izobraževanje je nevladna, neprofitna dobrodelna organizacija za promocijo trajnostnega razvoja prek okoljskega izobraževanja. Več kot 80 držav po vsem svetu sodeluje v različnih programih sklada FEE. UNESCO priznava organizacijo kot vodilno na področjih okoljskega izobraževanja in izobraževanja o trajnostnem razvoju.
Kraljevi botanični vrtovi Kew. Naloga vodilnega svetovnega botaničnega vrta je biti globalni vir znanja o rastlinah in gobah. Wellcome Trust je globalna dobrodelna fundacija, namenjena izboljšanju zdravja s podporo naprednim znanstvenikom, humanistiki in družbenim vedam ter javni udeležbi.
S financiranjem Velikega lova na rastline je fundacija Wellcome Trust počastila 200. obletnico rojstva Charlesa Darwina. Gradivo za Veliki lov na rastline so ustvarili in razvili v Kraljevih botaničnih vrtovih Kew.
Družba Toyota Motor Europe je ustanovila Toyotin sklad za Evropo z namenom sodelovanja z neprofitnimi organizacijami pri družbenih dejavnostih, ki podpirajo okoljevarstvo, strokovno izobraževanje in varnost na cesti. Cilj projektov, ki jih podpira Toyotin sklad za Evropo, je osveščanje in ustvarjanje pozitivnih sprememb.
Če želite izvedeti več o pobudi in se prijaviti, kliknite tukaj.

Preberite več

Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.