Brezplačno preizkusite Toyoto
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto

Svetovni dan Zemlje

22. april

22. april je svetovni dan Zemlje, ki ga na pobudo civilne družbe po vsem svetu praznujemo od leta 1970.

Na današnji dan po vsem svetu potekajo dogodki za ozaveščanje o varovanju okolja. Dogodek koordinira mednarodna organizacija Mreža dneva Zemlje.
Danes tako tudi v Sloveniji potekajo številne akcije urejanja okolja, posebna pozornost je namenjena urejanju okolic jezer in nabrežij rek, pri katerem sodelujejo turistična društva in organizacije. Slovenija je med najbolj biotsko raznolikimi državami na svetu. Skupno v Sloveniji živi kar 24.000 živalskih vrst.
Toyota skozi številne projekte ozavešča o pomenu varovanja okolja. Že danes moramo skrbeti za lepše in bolj urejeno okolje, da bodo naši zanamci dihali čistejši zrak. Tudi otroci že nekaj let sodelujejo v projektu Okolje in inovacija ter skrbijo za inovativne projekte za zmanjšanje števila odpadkov, za ponovno reciklažo in uporabo.
Toyota pa po svetu skrbi tudi za ohranjanje gozda ter ogroženih živalskih vrst in rastlin. Onesnaževanje okolja in klimatske spremembe namreč ogrožajo favno in floro. Toyota tako s svojimi projekti med drugim skrbi za Toyotin gozd in metulje v Tokiu, za ohranjanje želv, za ohranjanje ogroženih vrst v Braziliji, papig, mangrov in koralnih grebenov.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.