Brezplačno preizkusite Toyoto
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto

Toyota Aygo

plava po Ljubljanici in igra košarko v Stožicah

Toyotin malček želi v evropskih mestih pustiti pečat iskrive urbane mobilnosti. Mali Aygo je v Ljubljani postal član košarkarskega moštva Union Olimpija in se v mesto podal kar po Ljubljanici.

Dovolj lahek in majhen za splavarjenje po Ljubljanici
Splav je bil videti povsem stabilen tudi v trenutku, ko je aygo po aluminijastih podnicah zapeljal nanj. Splav je bil videti povsem stabilen tudi v trenutku, ko je aygo po aluminijastih podnicah zapeljal nanj.
Aygova podoba poudarja vozniško zabavo. Nova oblika karoserije kljub skoraj nespremenjenim meram v prid boljši aerodinamiki znižuje strešno linijo ter hkrati povečuje prostornost potniške kabine. Krona vizualizacije sodobne japonske kulture mladih pa so tri posebne različice po videzu in opremi: x-cite, x-clusiv, x-pure.
/
Mestni avtomobilček, v katerega značaj in videz naj bi inženirji umestili tudi japonskega risanega junaka Astroboya (tistega robotka, ki se zna zabavati kot človek), je tudi v Ljubljani sami sebi poiskal zabavo. Kar nekaj začudenih pogledov je bilo mogoče opaziti, ko se je živo oranžen avtomobilček namesto po mestnih ulicah kar na vodi lotil raziskovanja naše prestolnice.
Svojevrsten amfibijski podvig so mu sicer pomagali uresničiti fantje iz Društva rečnih kapitanov Ljubljana, a lahka zasnova in kompaktne mere ayga so aduti, ki štejejo v mestnem prometu in očitno tudi na vodi.
/
Naslednji izziv so morda Benetke. Aygo kot prvi avtomobilski taksi v beneških kanalih?
Majhen avtomobil za košarkarske velikane
Ta mestni avtomobilček je svojo uporabnost dokazoval tudi na parketu dvorane v Stožicah, kjer so za njegov volan sedli košarkarji Uniona Olimpije.
O svežem sodelovanju z najuspešnejšim slovenskim košarkarskim klubom pa je Gregor Mauko, direktor Toyota Centra Ljubljana, povedal: »Igralci Uniona Olimpije, ki nastopajo v regionalni ligi ABA in EuroCupu, si zaslužijo vrhunski vozni park. Veseli nas, da smo lahko del družine pokroviteljev Uniona Olimpije, ki je najbolj prepoznavna slovenska znamka v športu.«
/

Preberite več

Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.