Brezplačno preizkusite Toyoto
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto

Toyota širi obseg

napajalnih storitev

Družba Toyota Motor Corporation je predstavila razširjeno storitev napajanja priključnih hibridnih vozil, ki omogoča lastnikom modelov Prius PHV uporabo napajalnih postaj podjetja Nippon Charge Service, LLC (NCS) po vsej Japonski.

Nova dodatna plačljiva storitev PDS Plus (PHV Drive Support Plus) bo na voljo od 1. decembra, pri Toyoti pa so z današnjim dnem začeli zbirati prijave. Od konca oktobra je podjetje NCS ustvarjalo omrežje 700 standardnih napajalnih postaj, ki naj bi tekom poslovnega leta 2015 obsegalo že 5500 napajalnih postaj in se tudi v naslednjih letih dodatno širilo.
Uporaba razširjenega omrežja bo na voljo po plačilu mesečne naročnine v višini 324 jenov (2,25 evra), minuta napajanja na napajalni postaji podjetja NCS pa bo stala 1,62 jena (1 cent). Obe ceni že vključujeta davek na porabo. Članarino in napajanje bodo svojim članom prvih šest mesecev ponudili brezplačno, saj želijo uporabnikom na ta način predstaviti praktičnost sistema.
Družbe Toyota Motor Corporation, Nissan Motor Co., Ltd., Honda Motor Co., Ltd., Mitsubishi Motors Corporation in Japonska razvojna banka so 26. maja skupaj ustanovili podjetje NCS z namenom razvoja napajalne infrastrukture, ki bi bila na voljo z enotno članarino. Storitev PDS Plus bo omogočila lastnikom vozil Prius PHV uporabo omrežja in vseh prednosti, ki jih nudi izjemno varčni Prius PHV, saj bodo lahko svoj avtomobil priključili na električno omrežje, tudi ko bodo zdoma.
Toyotina obstoječa storitev PDS (PHV Drive Support), ki so jo uvedli januarja 2012 ob začetku prodaje Priusa PHV, omogoča dostop do približno 1500 standardnih napajalnih postaj, ki so na voljo pri prodajalcih Toyotinih vozil. S članarino dobijo uporabniki brezplačen dostop do številnih praktičnih storitev, vključno z napajanjem pri prodajalcih Toyotinih vozil in možnostjo preverjanja stanja napolnjenosti baterije ali iskanja napajalnih postaj prek pametnega telefona. Z uvedbo storitve PDS Plus so se pri Toyoti odločili, da ostane osnovna storitev PDS brezplačna tudi v četrtem letu lastništva1.
/
Toyota si prizadeva povečati prodajo Priusa PHV in s tem spodbujati nastanek praktične nizkoogljične družbe inteligentne mobilnosti.
 
1Lastniki vozil, opremljenih z namenskim modulom za digitalne komunikacije (DCM), potrebujejo posebno stalno pogodbo "G-BOOK mX Pro".

Preberite več

Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.