Brezplačno preizkusite Toyoto
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto

Cité lib by

Ha:mo

Nova vrsta urbane mobilnosti v Grenoblu z ultrakompaktnimi električnimi vozili, povezana z javnim prevozom.

  • Inovativna storitev skupne rabe avtomobilov naj bi mesto Grenoble z okolico pripravila na električno mobilnost v okviru celovitega multimodalnega načrta mobilnosti.
  • Triletni poskusni projekt združuje zmožnosti in storitve petih partnerjev: mesta Grenoble, njegovega metropolitanskega območja, francoskega ponudnika električne energije EDF in njegove podružnice Sodetrel, Toyote ter družbe Cité lib, lokalnega ponudnika skupne rabe avtomobilov.
  • 35 trikolesnih vozil Toyota i-ROAD in 35 štirikolesnih vozil Toyota Auto Body COMS bo na voljo za kratke mestne vožnje na 27 napajalnih postajah, ki jih bo postavilo in vzdrževalo podjetje Sodetrel, vključno z enosmernimi vožnjami od ene postaje do druge. 120 napajalnih točk v okviru projekta in 41 napajalnih postaj za druga priključna vozila bodo dodali v mestno prometno infrastrukturo.
  • Meščanom Grenobla bodo ponudili preprost cenovni načrt z imenom »3, 2, 1 evro« za podaljšanje uporabe za prvih, drugih in tretjih 15 minut. Imetniki letnih kart za javni prevoz bodo deležni znižane cene, ki bo znašala 2 evra, vsakih nadaljnjih 15 minut pa jih bo stalo dodaten evro.
  • Storitev Cité lib by Ha:mo bo na voljo od 1. oktobra 2014.

V čistem mestu prihodnosti bo osebna električna mobilnost v sožitju povezana s sistemom javnega prevoza. Ta vizija je povezala pet partnerjev – francosko mesto Grenoble, njegovo metropolitansko območje Grenoble-Alpes Metropole ter družbe EDF s podružnico Sodetrel, Toyota Motor Corporation in Cité lib – in danes so predstavili novo storitev z imenom »Cité lib by Ha:mo«.

Nova storitev je inovativna v več pogledih:
  • Ne gre zgolj za še eno od storitev skupne rabe avtomobilov. Storitev naj bi z novo vrsto mobilnosti, ki temelji na ultrakompaktnih električnih vozilih, dopolnila omrežje javnega prevoza v Grenoblu z rešitvijo za kratke vožnje, tudi enosmerne, ki lahko sestavljajo del skupne mestne vožnje.
  • Vozila in napajalne postaje so povezane z informacijsko infrastrukturo prometnega omrežja Grenobla, ki nudi tako načrtovanje poti kot tudi rezervacije prek spleta/mobilne aplikacije.
  • Uporabniki lahko najamejo eno od 70 vozil in ga vrnejo na poljubno postajo v bližini njihovega cilja. Ni jim ga treba vrniti na izhodiščno točko najema. Plačati morajo samo ceno vožnje.
  • Storitev vključuje 35 vozil Toyota i-ROAD, kar je največ tovrstnih vozil v uporabi na svetu. Toyota i-ROAD je inovativno in zabavno trikolesno osebno vozilo, opremljeno z revolucionarno tehnologijo aktivnega nagibanja, ki posnema gibanje pri smučanju. i-ROAD se ponaša z okretnostjo skuterja, zaprta platnena kabina pa nudi avtomobilsko udobje. V projekt bo vključenih tudi 35 štirikolesnih vozil COMS družbe Toyota Auto Body.
  • Uporabnikom storitve ne bo treba iskati parkirnega prostora. Poleg tega bo zaradi kompaktnosti vozil lažje načrtovati in graditi parkirno in napajalno infrastrukturo.
Z novo storitvijo bo metropolitansko območje Grenobla nadaljevalo tradicijo inovacij in postalo poskusno prizorišče mestne mobilnosti prihodnosti. »Grenoble ima zmožnost podpreti nove pobude in jih spremeniti v zgodbe o uspehu. Z novo okolju prijazno rešitvijo mobilnosti, ki dopolnjuje kolesarski in javni prevoz, poskusna storitev ‘Cité lib by Ha:mo’ nadaljuje to tradicijo,« trdi Jacques Wiart, podžupan, ki je odgovoren za mobilnost in promet v Grenoblu.
V skupnosti Grenoble-Alpes Metropole, ki skrbi za omrežje javnega prevoza, verjamejo, da je pomembno promovirati prehod na različne načine mobilnosti pri vožnjah, ki jih morajo ljudje opraviti vsakodnevno, kot so vožnja na delo, v šolo ali službene poti. S tem bi znatno pripomogli k zmanjšanju izpusta CO2 in izboljšali kakovost zraka.
»Projekt ‘Cité lib by Ha:mo’ je zgolj začetek, vendar ima potencial, da spodbudi naše meščane, da aktivno sodelujejo pri ustvarjanju jutrišnje mobilnosti. To je pot, ki smo si jo začrtali,« doda Christophe Ferrari, predsednik skupnosti Grenoble-Alpes Metropole.
Pri družbi EDF že vse od svoje ustanovitve raziskujejo in uvajajo novosti, zato so ponosni, da lahko pri projektu v Grenoblu sodelujejo s svojimi zmožnostmi s področja infrastrukture za napajanje z elektriko in s svojim znanjem s področja energetskega upravljanja. »Energetski prehod nas vodi do inovativnih rešitev za nizkoogljično mobilnost, s katerimi lahko dvignemo kakovost življenja v krajevnih skupnostih.
To je tudi glavni namen tega edinstvenega poskusnega projekta za družbo EDF in njene partnerje,« pove Jean-Pierre Frémont, direktor za javne trge pri skupini EDF. S sodelovanjem pri projektu so v skupini EDF pokazali svojo predanost razvoju nizkoogljične mobilnosti v vlogi ponudnika storitev električne mobilnosti. Skupina EDF bo s svojo podružnico Sodetrel spodbujala vse svoje stranke, javne, poslovne in zasebne, k premiku proti okolju prijaznim, manj hrupnim načinom prevoza brez izpusta CO2.
Toyota pri projektu ne sodeluje samo s 70 električnimi vozili. Odgovorni so tudi za sistem upravljanja skupne rabe vozil, ki se imenuje Ha:mo (harmonična mobilnost) in so ga uspešno uvedli že v svojem domačem mestu Toyota na Japonskem. Pri Toyoti verjamejo, da so električna vozila del skupne rešitve za nizkoogljični prevoz in so zlasti primerna za krajše mestne vožnje.
Za daljša potovanja so primernejši hibridi, priključni hibridi in vozila na gorivne celice. »Projekt je obrodil sadove zaradi skupnih ambicij vseh partnerjev – vsi želimo sodelovati pri ustvarjanju urbane mobilnosti prihodnosti. Rešitve za urbano mobilnost bodo v prihodnosti ključno področje razvoja za Toyoto. Zelo se veselimo sodelovanja z meščani Grenobla pri reševanju težav z mestnim prometom,« pove Takeši Učijamada, predsednik družbe Toyota Motor Corporation.
Cité lib by Ha:mo: preprosta storitev za meščane Grenobla
Družba Cité lib s skoraj desetletnimi izkušnjami s področja storitev izposoje 80 avtomobilov (z bencinskim, hibridnim, plinskim in električnim pogonom) bo skrbela za tekoče delovanje nove storitve. Z dodatnimi 35 vozili i-ROAD in COMS bodo podvojili svojo floto in svojim strankam ponudili drugačno storitev. 
 
»Glavna prednost za stare in nove uporabnike bo v tem, da bodo lahko najeli in vrnili vozila na različnih lokacijah ter da bodo lahko najeli zelo majhno vozilo za krajše vožnje,« razloži Martin Lesage, direktor družbe Cité lib.
Kdo lahko uporablja storitev Cité lib by Ha:mo?
• Vse polnoletne osebe z veljavnim vozniškim dovoljenjem.
• Uporabniki se morajo registrirati na spletni strani Cité lib (www.citelib.com) ali pa osebno obiskati enega od treh uradov za multimodalni prevoz v Grenoblu.
Kje so napajalne postaje?
• Skupaj bo na voljo 27 napajalnih postaj v bližini železniških ali avtobusnih postaj v mestih Grenoble, Fontaine, Gières, St Martin D’Hères, Seyssinet-Pariset in La Tronche.
• Vsaka postaja bo imela vsaj štiri parkirna mesta za vozila i-ROAD in COMS.
• Nekatere postaje imajo tudi eno ali dve parkirni mesti za druga električna ali priključna hibridna vozila.
Kako rezerviraš vozilo?
• Ko postanete registriran uporabnik storitev Cité lib, lahko na svoj pametni telefon ali tablični računalnik prenesete aplikacijo (Cité lib by Ha:mo v spletnih trgovinah), lahko pa jo na svoj osebni računalnik prenesete s spletnega naslova www.citelib.com.
• Prek aplikacije lahko uporabniki vidijo lokacije, na katerih so vozila z zadostno količino električne energije. 
• Ko uporabnik vrne vozilo na postajo in ga priključi v električno omrežje, se baterija začne polniti.
Koliko stane storitev?
• Cena storitve naj bi spodbujala kratke vožnje z velikimi popusti za celoletne naročnike storitev javnega prevoza v Grenoblu (MetroVelo, TAG, Itinisere ali vlaki TER).
Koliko stane napajanje električnega vozila/priključnega hibrida?
• Po plačilu administrativnih stroškov in članarine v višini 25 evrov bodo uporabniki priključnih vozil lahko brezplačno uporabljali napajalne postaje do 31. decembra 2014. Od januarja 2015 naprej bodo znane tarife, ki naj bi znašale od 2 do 5 evrov za uro napajanja, odvisno od hitrosti napajanja (običajno ali hitro napajanje). Čas napajanja bo omejen, zlasti v dnevnem času, s čimer naj bi odvrnili uporabnike od daljšega parkiranja in omogočili maksimalen dostop do parkirnih mest.
»Cité lib by Ha:mo« bo javnosti na voljo od 1. oktobra 2014, poskusno obdobje pa naj bi trajalo tri leta. V tem času naj bi partnerji projekta zbrali dragocene podatke o tehničnih vidikih in navadah uporabnikov ter tako z zelo konkretno in praktično pobudo prispevali k mobilnosti prihodnosti.
Več o:
Grenoble-Alpes Métropole: Grenoble s svojo okolico v osrčju izjemnega naravnega okolja francoskih Alp nudi vrhunsko kakovost življenja na živahnem gospodarskem območju. Metropolitansko območje s 450.000 prebivalci in 49 mesti ima nalogo organizirati mobilnost, razvoj gospodarstva, varovanje okolja in skrbeti za stanovanjske razmere ter mestne socialne programe. Celotno območje bo leta 2015 postalo eno od 12 francoskih metropolitanskih območij, ki jih bo francoska vlada označila za »pomembna središča gospodarskega razvoja« z večjimi zmožnostmi.
Skupina EDF, ki spada med vodilne družbe na evropskem energetskem trgu, je integrirano energetsko podjetje, ki je aktivno na vseh poslovnih področjih: proizvodnji, prenosu, distribuciji, zalogi in prodaji energije. Skupina je vodilni proizvajalec električne energije v Evropi. V Franciji ima v lasti predvsem nuklearke in hidroelektrarne, v katerih je 95,9 % električne energije proizvedene brez izpusta CO2.
Podrejene družbe skupine EDF, ki skrbijo za prenos in distribucijo v Franciji, upravljajo z 1.285.000 km električnih vodov z nizko in srednjo napetostjo in s približno 100.000 km vodov v omrežjih z visoko in zelo visoko napetostjo. Skupina sodeluje pri dobavi električne energije in storitev v približno 28,5 milijona gospodinjstvih v Franciji. Skupina je v letu 2013 imela 75,6 milijard evrov prihodkov, 46,8 % od tega zunaj Francije. Delnice EDF kotirajo na pariški borzi, skupina pa je članica indeksa CAC 40.
SODETREL, ki je v stoodstotni lasti družbe EDF SA, je partner javnih lokalnih vlad in družb za razvoj inovativnih rešitev električne mobilnosti. SODETREL upravlja storitve napajanja, vključno z zasnovo, postavitvijo, namestitvijo, vodenjem in vzdrževanjem napajalne infrastrukture za električna in priključna hibridna vozila.
SODETREL v realnem času upravlja več sto napajalnih infrastruktur in s svojim strokovnim znanjem predlaga inteligentne, zanesljive in učinkovite rešitve napajanja. SODETREL ponuja tudi celovito rešitev skupne rabe električnih vozil z infrastrukturo, vozili in sistemom upravljanja. SODETREL je vodilni francoski ponudnik izposoje in vzdrževanja baterij za javni električni promet in zagotavljanja prvega/zadnjega kilometra mestne vožnje.
Toyota Motor Corporation (TMC) je vodilni globalni proizvajalec avtomobilov. Leta 1997 so začeli prodajati Prius, prvo hibridno vozilo serijske proizvodnje, in do danes prodali več kot 6,5 milijona hibridnih vozil po vsem svetu. S svojima hčerinskima družbama Daihatsu Motor Co., Ltd in Hino Motors, Ltd. proizvajajo celovito paleto vozil, od avtomobilov, luksuznih vozil, tovornjakov do mini vozil. Toyota proizvaja vozila v 60 proizvodnih obratih po vsem svetu in ima 330.000 zaposlenih.
Družba Toyota Motor Europe NV/SA (TME) skrbi za veleprodajo in trženje vozil, delov in dodatne opreme znamk Toyota in Lexus ter za Toyotino evropsko proizvodnjo in tehniko. Pri Toyoti posredno in neposredno zaposlujemo okrog 94.000 Evropejcev, od leta 1990 pa smo v proizvodnjo vložili že več kot osem milijard evrov. Toyotino delovanje v Evropi temelji na omrežju 30 uvoznikov v 56 državah, okrog 3000 prodajnih mestih in devetih proizvodnih obratih. V letu 2013 je Toyota v Evropi prodala 847.540 vozil znamk Toyota in Lexus.
Cité lib je zadružni operater skupne rabe vozil v Grenoblu, kjer deluje zadnjih deset let. Družba Cité lib je članica omrežja Citiz, prvega zadružnega omrežja za skupno rabo vozil v Franciji. Družba, ki je bila ustanovljena leta 2002 pod imenom France Auto-Partage, danes združuje 15 neodvisnih krajevnih operaterjev. Omrežje je danes prisotno v 50 mestih po Franciji in omogoča 15.000 članom uporabo več kot 700 vozil na več kot 300 lokacijah.

Preberite več

Premikanje meja do roba zmogljivosti. Toyota na svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu WEC. Premikanje meja do roba zmogljivosti. Toyota na svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu WEC. Svetovno vzdržljivostno prvenstvo vsebuje vse: motorje s 1000 konjskimi močmi, ki dosežejo hitrosti do 330 km/h. Za ekipo TOYOTA GAZOO Racing so te dirke tudi priložnopst za razvoj novih generacij hibridnih pogonskih sklopov. Prenos dirke Le Mans 24h Prenos dirke Le Mans 24h Dirka Le Mans 24h bo predvajana v živo, tako da bodo kamere postavljene na dve Toyote TS050 hibrid. Začetek dirke, ki traja cel dan bo 16.06 ob 15.00. TOYOTA GAZOO Racing TOYOTA GAZOO Racing Od puščav do sipin, od gramoza do snega in od dneva do noči smo predani premagovanju vsakršnih omejitev pri izdelavi vse boljših avtomobilov. Odkrijte več o dejavnosti TOYOTA GAZOO Racing na področju motošporta. NOVI AYGO – Zgodba o uspehu se nadaljuje z osveženim obrazom in še večjim užitkom pri vožnji NOVI AYGO – Zgodba o uspehu se nadaljuje z osveženim obrazom in še večjim užitkom pri vožnji Novi Toyota AYGO bo svetovno predstavitev doživel na prihajajočem ženevskem avtosalonu. Fernando Alonso se pridružuje ekipi TOYOTA GAZOO Racing Fernando Alonso se pridružuje ekipi TOYOTA GAZOO Racing Pri ekipi TOYOTA GAZOO Racing so potrdili, da se njihovi ekipi v vzdržljivostni seriji FIA World Endurance Championship (WEC) za sezono 2018-19 pridružuje legendarni španski dirkač Fernando Alonso. Koncert tradicionalne Japonske glasbe Koncert tradicionalne Japonske glasbe V Siti teatru v Ljubljani Toyota organizira zanimiv koncert tradicionalne japonske glasbe. Uživali boste lahko v japonski piščali šakuhači in japonskih citrah koto. Toyotina pomoč pri zmanjšanju števila žrtev prometnih nesreč Toyotina pomoč pri zmanjšanju števila žrtev prometnih nesreč Toyotina vizija – avtomatska vožnja bo izničila prometne nesreče TOYOTA GAZOO Racing se posveča vzdržljivostnim dirkam TOYOTA GAZOO Racing se posveča vzdržljivostnim dirkam Tudi v sezoni 2018–2019 bo ekipa Toyota Gazoo Racing sodelovala na dirkah svetovnega vzdržljivostnega prvenstva WEC, ki poteka pod okriljem svetovne avtomobilistične organizacije FIA. Sklad Toyota Mobility Foundation – izziv za neomejeno mobilnost Sklad Toyota Mobility Foundation – izziv za neomejeno mobilnost 4 milijone dolarjev vreden izziv za izboljšanje življenja ljudi s paralizo spodnjih okončin. Vodik bi lahko igral vlogo pri zastavljenem cilju 20 % zmanjšanja emisij CO2 do leta 2050 Vodik bi lahko igral vlogo pri zastavljenem cilju 20 % zmanjšanja emisij CO2 do leta 2050 Vodikov svet (Hydrogen Council) v prvi tovrstni študiji postavlja vodik kot glavni steber energetskega prehoda TOYOTA na 45. Tokyo Motor Showu TOYOTA na 45. Tokyo Motor Showu Na 45. tokijskem avtosalonu, ki med 25. oktobrom in 05. novembrom 2017 poteka na sodobnem razstavišču Tokyo Big Sight, je Toyota predstavila številne zanimive koncepte. Nagrada Safetybest za varnostni sistem Toyota Safety Sense Nagrada Safetybest za varnostni sistem Toyota Safety Sense 31-članska žirija združenja Autobest je varnostni sistem Toyota Safety Sense nagradila z nagrado SAFETYBEST 2017. Stopničke v Teksasu za Toyota Gazoo Racing Stopničke v Teksasu za Toyota Gazoo Racing Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je dirko 6 ur Austina na dirkališču Circuit of the Americas, ki je bila šesta dirka Svetovnega vzdržljivostnega prvenstva (FIA WEC) 2017, po neprekinjeni borbi za zmago končala na stopničkah. Težka dirka v Mehiki za ekipo Toyota Gazoo Racing Težka dirka v Mehiki za ekipo Toyota Gazoo Racing Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je na peti dirki Svetovnega vzdržljivostnega prvenstva (WEC) 2017 za 6 ur Méxica kljub uvrstitvi na stopničke doživela razočaranje. Mehiška misija ekipe Toyota Gazoo Racing Mehiška misija ekipe Toyota Gazoo Racing Ekipa TOYOTA GAZOO Racing ta konec tedna na drugi strani Atlantika s peto preizkušnjo, 6 ur Ciudada de Mexico, začenja drugo polovico sezone svetovnega vzdržljivostnega prvenstva (WEC) FIA 2017. Toyota začenja evropski del projekta »5 Continents Drive« (Vožnja po petih celinah) v tovarni Toyota Caetano Portugal Toyota začenja evropski del projekta »5 Continents Drive« (Vožnja po petih celinah) v tovarni Toyota Caetano Portugal Današnja slovesnost v tovarni Toyota Caetano Portugal (TCAP) je oznanila uradni začetek projekta »5 Continents Drive« v Evropi. Zgodovinski rezultati za Toyoto Yaris WRC na domačem terenu Zgodovinski rezultati za Toyoto Yaris WRC na domačem terenu Z Esapekko Lappijem, ki je slavil svojo prvo zmago, in Juho Hanninenom na tretjem mestu je imela ekipa prvič dva dirkalnika na zmagovalnih stopničkah. Stopničke na Nürburgringu za Toyoto GAZOO Racing Stopničke na Nürburgringu za Toyoto GAZOO Racing Ekipa Toyota GAZOO Racing se je na četrti preizkušnji svetovnega vzdržljivostnega prvenstva (WEC) FIA 2017 po težavnem dnevu na 6-urni dirki na Nürburgringu prvič uvrstila na stopničke. Toyota Gazoo Racing se odpravlja na Nürburgrin Toyota Gazoo Racing se odpravlja na Nürburgrin Ekipa TOYOTA GAZOO Racing ta teden nadaljuje sezono svetovnega prvenstva FIA 2017 v vzdržljivostni avtomobilski vožnji (WEC) s kratkim skokom do pogorja Eifel, kjer bo potekala 6-urna dirka na dirkališču Nürburgring. Ekipa Toyota Gazoo Racing pripravljena za dirko v Le Mansu Ekipa Toyota Gazoo Racing pripravljena za dirko v Le Mansu Ekipa Toyota Gazoo Racing se ta mesec vrača na prizorišče enega svojih najbolj dramatičnih trenutkov – na 85. dirko 24 ur Le Mansa, tretjo v sklopu svetovnega prvenstva FIA 2017 v vzdržljivostni avtomobilski vožnji World Endurance Championship (WEC). Priznanje »ičiban« že deveto leto zapored osvojil Center Jereb Priznanje »ičiban« že deveto leto zapored osvojil Center Jereb Družba Toyota Motor Europe (TME) je na dogodku v Antwerpu v Belgiji objavila seznam dobitnikov priznanj »ičiban«, ki jih podeljujejo po priporočilih evropskih kupcev. Dober začetek za Toyota Gazoo Racing v Spaju Dober začetek za Toyota Gazoo Racing v Spaju Ekipa Toyota Gazoo Racing je zaključila naporen dan tako, da je dosegla najhitrejši čas kroga na treningu za dirko 6 ur Spa-Francorchampsa, drugo preizkušnjo Svetovnega vzdržljivostnega prvenstva (WEC) FIA 2017 Naša eko zgodba Naša eko zgodba V sodelovanju s časnikom Finance drugo leto organiziramo družinski dogodek Moja eko zgodba. Zeleni volan z zeleno Toyoto Zeleni volan z zeleno Toyoto Ob petkih popoldan ob 16. uri se zbiramo v različnih mestih po Sloveniji. Gremo v hribe in vozimo hibride Gremo v hribe in vozimo hibride In to soboto, 13. maja, začenjamo sezono Gremo v hribe. Že tradicionalno (in legendarno) si bomo v pozdrav dobrodošlice pomahali na idiličnem zasavskem. Toyota Gazoo World Rally Team na četrti dirki WRC Toyota Gazoo World Rally Team na četrti dirki WRC Ekipa Toyota Gazoo Racing World Rally Team in njuna voznika Jari-Matti Latvala in Juho Hänninen potujejo na Korziko. Toyota kot olimpijski in paraolimpijski partner Toyota kot olimpijski in paraolimpijski partner Ponosno oznanjamo, da smo z Mednarodnim olimpijskim komitejem in Mednarodnim paraolimpijskim komitejem sklenili partnerstvo do leta 2024. Toyotina pot na reli Dakar 2017 Toyotina pot na reli Dakar 2017 Dakar se osmo leto zapored vrača v Južno Ameriko, zato se pridružite dogajanju in spremljajte nastope Toyotinih moštev. Toyota Gazoo Racing World Rally Team - reli v Mehiki Toyota Gazoo Racing World Rally Team - reli v Mehiki Ekipa TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team se podaja na reli v Mehiki z optimističnim razpoloženjem, saj je Jari-Matti Latvala zmagal na prejšnji preizkušnji na Švedskem. Toyota na avtomobilskem salonu v Ženevi 2017 Toyota na avtomobilskem salonu v Ženevi 2017 Kot se spodobi za eno izmed najdražjih evropskih mest, Toyota v Ženevi predstavlja svojo bogato ponudbo. Od dinamičnega novega modela Yaris, njegove privlačne izvedbe GRMN in radikalnega urbanega konceptnega vozila i-TRIL do najnovejšega energičnega stroja TOYOTA GAZOO Racing – letošnjega mednarodnega avtomobilskega salona v Ženevi oboževalci Toyote ne smejo zamuditi. Modeli družbe Toyota Motor Corporation z nagradami v desetih segmentih Modeli družbe Toyota Motor Corporation z nagradami v desetih segmentih Ocene družbe za raziskave svetovnih trgov J.D. Power Toyota Motor Europe (TME) Toyota Motor Europe (TME) Družba Toyota Motor Europe (TME) je v letu 2016 prodala 928.500 vozil ter beležila rekorden promet s hibridnimi modeli in vozili Lexus YUKO 2016 YUKO 2016 Toyota v okviru pilotnega programa souporabe vozil kot prva ekskluzivno ponuja polne hibride S Toyoto in MetOdo za boljši naš planet S Toyoto in MetOdo za boljši naš planet Čeprav smo ponosni na svoj sloves inovatorja na področju okoljskih tehnologij, smo prepričani, da lahko dosežemo še veliko več. Toyotin Gozd: En hibrid. Eno drevo Toyotin Gozd: En hibrid. Eno drevo Toyota Adria d.o.o. za vsak prodan hibrid zasadi novo drevo v okolju, kjer je to najbolj potrebno. Zasadili smo Toyotin gozd v okolju, kjer je žled uničil precejšnje število dreves. Odprava Toyota EverTest: misija zaključena Odprava Toyota EverTest: misija zaključena Velik in ambiciozen projekt Toyota EverTest je bil uspešno zaključen. Potekal je od aprila do junija 2016 in je združil legendarna Toyotina športna terenca Land Cruiser, pogumne ljudi in Mount Everest, najvišji vrh sveta. Organizacija WWF in družba Toyota Motor Corporation sta podpisali dogovor Organizacija WWF in družba Toyota Motor Corporation sta podpisali dogovor Organizacija WWF in družba Toyota Motor Corporation sta podpisali dogovor o petletnem sodelovanju na področju pospeševanja globalnega prehoda k trajnosti. Fedor Konjukov začel svojo pot okoli sveta Fedor Konjukov začel svojo pot okoli sveta 12. julija ob 7. uri po avstralskem času je Fedor Konjukov začel svoj poskus postavitve novega svetovnega rekorda za neprekinjen solo polet s toplozračnim balonom okoli sveta. Delna prenova Toyote 86 Delna prenova Toyote 86 Družba Toyota Motor Corporation bo delno prenovljeno Toyoto 86 začela prodajati 1. avgusta pri trgovcih vozil Toyota, Toyopet, Toyota Corolla in Netz, in sicer po vsej državi. Pokažite svojo staro legendo Pokažite svojo staro legendo Toyota letos praznuje že 50. leto obstoja Corolle. Ker Corolla ni ena sama, postavite ob bok novi tudi svojo »staro legendo«. En hibrid. Eno drevo. En hibrid. Eno drevo. Za vsak prodan Toyotin hibrid bomo posadili novo drevo v okolju, kjer je to najbolj potrebno. Toyota pokrovitelj 11. dm teka za ženske Toyota pokrovitelj 11. dm teka za ženske Ob koncu prireditve smo izmed vseh tekmovalk izžrebali Samantho Berginc, ki je v trajno last prejela yaris hibrid. Tekmovanje s Toyoto GT86 – Rdeči volan Tekmovanje s Toyoto GT86 – Rdeči volan Zmagovalec tekmovanja je postal Jaka Žvab, ki bo Toyoto GT86 odpeljal na 14-dnevno preizkušnjo. Trusted Brand 2016 Trusted Brand 2016 Podelitev nagrad Reader's Digest Trusted Brand 2016. Zmagovalci izbora PAL 2016 Zmagovalci izbora PAL 2016 S slovesnim dogodkom na Mestnem trgu v Škofji Loki pri časniku Finance zaključili izbor Poslovni avto leta 2016. Toyota na čelu najboljših globalnih znamk Toyota na čelu najboljših globalnih znamk Po Interbrandovi lestvici stotih najboljših globalnih znamk ostaja Toyota najbolj cenjena avtomobilska znamka na svetu že enajsto leto zapored. Korporativna revija Toyota »KAIZEN« Korporativna revija Toyota »KAIZEN« Z veseljem vas obveščamo, da je izšla nova številka korporativne revije «KAIZEN«. Toyota partner projekta »Gremo v hribe« Toyota partner projekta »Gremo v hribe« Projekt »Gremo v hribe« je že tradicionalen ter spodbuja zdrav način življenja in preživljanja prostega časa. Lastniki RAV4 na poligonu AMZS Vransko Lastniki RAV4 na poligonu AMZS Vransko Lastniki RAV4 preizkušali spretnost in znanje na poligonu AMZS Vransko Priznanje »ičiban« Priznanje »ičiban« Priznanje »ičiban« že osmo leto zapored osvojil Center Jereb iz Izole. Toyota Hilux Toyota Hilux Poveljniško vozilo na čelu težke gradbene mehanizacije TOYOTA na EKOnova Rally Slovenija TOYOTA na EKOnova Rally Slovenija EKOnova Rally Slovenija bo potekal med 30. marcem in 2. aprilom 2016 v Avstriji in Sloveniji. Toyota pokrovitelj 3. Istrskega maratona Toyota pokrovitelj 3. Istrskega maratona Istrski maraton je športni dogodek, ki povezuje tri istrska mesta, Izolo, Koper in Piran. Toyota na avtomobilskem salonu v Ženevi 2016 Toyota na avtomobilskem salonu v Ženevi 2016 Avtomobilski salon v Ženevi ob kulisi z zasneženimi gorami in čudovitim jezerom vsako leto prinese obilo novosti za ljubitelje avtomobilov ter poteši njihove želje po inovacijah na področju vozil. Hokejska zveza Slovenije odslej z eko Toyoto Hokejska zveza Slovenije odslej z eko Toyoto 9. februarja smo v Ljubljani uradno predali vozila Hokejski zvezi Slovenije. Reli Dakar 2016 Reli Dakar 2016 Toyota Hilux znova na zmagovalnem odru. Toyotina pot na reli Dakar 2016 Toyotina pot na reli Dakar 2016 Dakar se še osmo leto zapored vrača v Južno Ameriko. Sledite dogajanju in si oglejte, kako napredujejo Toyotina moštva. Bodimo povezani Bodimo povezani Rezultati nagradne igre. Z gozdarjema in Toyoto Hilux v globokem objemu gozda Z gozdarjema in Toyoto Hilux v globokem objemu gozda Poglejte, kako smo se z njo znašli v gozdovih Bele krajine in v družbi dveh izkušenih gozdarjev, ki sta zmagala v natečaju medija Siol. Toyota pokrovitelj Robo lige Toyota pokrovitelj Robo lige Roboti zavladali na cesti brez meja Toyota spodbuja študente Toyota spodbuja študente Toyota spodbuja študente iz desetih evropskih držav, naj s poizvedovanjem in raziskovanjem svojega naravnega okolja pripomorejo k biotski raznovrstnosti. Projekt Eko vozni park 2015 Projekt Eko vozni park 2015 Včeraj se je s slavnostno podelitvijo v Smledniku zaključil projekt EKO vozni park 2015 v organizaciji časnika Finance in pod pokroviteljstvom Toyote Adria d.o.o. Toyota Mirai: inovacija desetletja Toyota Mirai: inovacija desetletja Toyota Mirai je najbolj izstopajoča inovacija zadnjega desetletja po izboru nemškega inštituta CAM (Center of Automotive Management). LC offroad po Islandiji LC offroad po Islandiji Z legendarnim terencem po deželi gejzirjev, ledenikov in ognjenikov. Hibridni izziv Hibridni izziv V sodelovanju z medijem Volan pripravljamo nadaljevanje hibridnega izziva. Toyota ostaja najbolj cenjena avtomobilska znamka Toyota ostaja najbolj cenjena avtomobilska znamka Vrednost blagovne znamke Toyota je zrasla za 16 % in ostaja na prvem mestu v avtomobilskem sektorju. Dogodek Toyota Safety Sense na AMZS Vransko Dogodek Toyota Safety Sense na AMZS Vransko Na poligonu varne vožnje AMZS smo širši javnosti predstavili novi Auris in Avensis ter napredne sisteme aktivne varnosti Toyota Safety Sense. 10 razlogov za Toyotino testno vožnjo 10 razlogov za Toyotino testno vožnjo Testna vožnja: včasih – zdaj ali kako se mi „dopade“ avto Toyota spremljevalno vozilo na obalnem maratonu Toyota spremljevalno vozilo na obalnem maratonu 27. septembra bo v Kopru tradicionalni obalni maraton. Toyota Center Jereb bo z RAV4 poskrbel za uglajeno spremstvo tekmovalcev. Avtomobilski salon v Frankfurtu Avtomobilski salon v Frankfurtu Frankfurt velja za enega najbolj prestižnih avtomobilskih salonov na svetu, zato je pravi kraj za predstavitev vznemirljivih novosti. Za leto 2015 je Toyota pripravila številne, ki vas bodo privabile in navdušile. Zaključek humanitarne akcije Srce Sloveniji Zaključek humanitarne akcije Srce Sloveniji Projekt Srce Sloveniji je velik dogodek, ki ima zelo veliko srčno in nacionalno noto ter združuje pomembnejše humanitarne akterje. Sejem Gornja Radgona Sejem Gornja Radgona AH Furman je na tradicionalnem sejmu v Gornji Radgoni sodeloval že 8. Leto. Novi Prius – preporod pionirja Novi Prius – preporod pionirja Na prihajajočem avtomobilskem salonu IAA v Frankfurtu bo svojo javno premiero doživela nova Toyota Prius. Nova Toyota Avensis s petimi zvezdicami na preizkusu varnosti Euro NCAP Nova Toyota Avensis s petimi zvezdicami na preizkusu varnosti Euro NCAP Nova Toyota Avensis je prejela prestižnih pet zvezdic na preizkusu varnosti Euro NCAP. Prihodnost je prispela v Evropo Prihodnost je prispela v Evropo Evropa pozdravlja novo Toyoto Mirai, prvo serijsko limuzino na svetu s pogonom na gorivne celice. Arnold Schwarzenegger s Toyoto Mirai vodil kolono serije NASCAR Arnold Schwarzenegger s Toyoto Mirai vodil kolono serije NASCAR Hollywoodski zvezdnik v alternativnem vozilu prihodnosti Toyota Mirai. Priznanje »ičiban« Priznanje »ičiban« Priznanje »ičiban« že sedmo leto zapored osvojil Center Jereb iz Izole. Toyota na 10. DM teku za ženske Toyota na 10. DM teku za ženske V parku Tivoli in v središču Ljubljane je 30. Maja 2015 potekal tradicionalni 10. DM tek za ženske. Vpoklici kot kaizen Vpoklici kot kaizen Za Toyoto so vpoklici učinkovito orodje za povečevanje kvalitete in zanesljivosti vozil. Projekt i-Road v Tokiu Projekt i-Road v Tokiu Poziv k ustvarjalnosti pri Toyotinem raziskovalno razvojnem projektu i-Road v Tokiu. Toyota je najbolj cenjena avtomobilska znamka na svetu Toyota je najbolj cenjena avtomobilska znamka na svetu Toyota je znova najbolj cenjena avtomobilska znamka med stotimi najbolj cenjenimi globalnimi znamkami po danes objavljenih rezultatih raziskave BrandZ™. Zgodbe Auris Zgodbe Auris Naš bralec prvič za volanom hibrida. Auris z največ prevoženimi km Auris z največ prevoženimi km Zapeljite se med prvimi z novim Aurisom Auris zgodbe Auris zgodbe Vozite se varčneje, odgovorneje in ceneje so zapisali v mediju Siol. Rast prodaje Toyote v Evropi Rast prodaje Toyote v Evropi Nenehna rast prodaje Toyote Motor Europe v prvem četrtletju 2015. Toyota in Mazda s skupnimi močmi do boljših avtomobilov Toyota in Mazda s skupnimi močmi do boljših avtomobilov Družbi Toyota Motor Corporation in Mazda Motor Corporation sta danes sklenili dogovor o vzajemno koristnem dolgoročnem partnerstvu. Toyota Aygo plava po Ljubljanici in igra košarko v Stožicah Toyota Aygo plava po Ljubljanici in igra košarko v Stožicah Toyotin urbani avtomobilček se druži s košarkarji in slovensko prestolnico raziskuje kar na vodi. Graeme Calvin in njegova Toyota Corolla Deluxe iz leta 1977 Graeme Calvin in njegova Toyota Corolla Deluxe iz leta 1977 Toyotine zgodbe. Intervju: gospod vodik, Kacuhiko Hiroše Intervju: gospod vodik, Kacuhiko Hiroše Zakaj Japonci razmišljajo drugače kot mi? Boštjan Bajc zmagovalec hibridnega izziva Boštjan Bajc zmagovalec hibridnega izziva 7. maja smo na idilični lokaciji Posestva Trnulja v Črni vasi organizirali zaključni dogodek hibridnega izziva. Spa vabi svetovne prvake Spa vabi svetovne prvake Moštvo TOYOTA GAZOO Racing se bo podalo v bližnjo Belgijo, kjer bo ta konec tedna druga dirka svetovnega prvenstva vzdržljivostnih dirk. Dva Guinnessova rekorda™ za Kiroba Dva Guinnessova rekorda™ za Kiroba Dva Guinnessova svetovna rekorda™ za robotskega astronavta Kiroba. Intervju Didier Leroy Intervju Didier Leroy Toyotin Leroy kljubuje dvomljivcem in se pripravlja na Volkswagnov izziv. Sodelovanje Toyote in DM na 10. DM teku za ženske Sodelovanje Toyote in DM na 10. DM teku za ženske Toyota Adria z veseljem podpira tradicionalni DM tek za ženske. Novo obdobje za svetovne prvake Novo obdobje za svetovne prvake Moštvo TOYOTA Racing vstopa v sezono 2015 svetovnega prvenstva vzdržljivostnih dirk pripravljeno, da začne novo obdobje z obrambo obeh naslovov prvaka. Anthony Davidson in Sebastien Buemi ambasadorja kampanje varnosti Anthony Davidson in Sebastien Buemi ambasadorja kampanje varnosti Anthony Davidson in Sebastien Buemi podpirata mednarodno akcijo izboljšanja varnosti v cestnem prometu FIA »FIA Action for Road Safety«. GAZOO Racing GAZOO Racing Toyota Racing, Lexus Racing in GAZOO Racing združeni pod imenom. Japonska vlada donirala hibridna vozila v Republiki Srbiji Japonska vlada donirala hibridna vozila v Republiki Srbiji Japonska vlada donirala hibridna vozila Toyota in Lexus vladi v Republiki Srbiji. Izdelava vedno boljših avtomobilov: poročilo o napredku Izdelava vedno boljših avtomobilov: poročilo o napredku Izdelava boljših avtomobilov prek TNGA. Slovo od edinstvene Toyote Supre Slovo od edinstvene Toyote Supre Toyota Supra je bila del starejšega voznega parka družbe Toyota UK, dokler je niso nedavno prodali na dražbi. Toyota na 52. salonu v Beogradu Toyota na 52. salonu v Beogradu Toyota na letošnjem avtomobilskem salonu v Beogradu na razstavnem prostoru v dvorani 1 prikazuje trenutno ponudbo modelov v Srbiji. Toyota uprizorila velikansko partijo šaha šogi Toyota uprizorila velikansko partijo šaha šogi V naslovu omenjena partija je bila morda celo največja na svetu, saj so za figure uporabili prava vozila, igralna deska pa je bila večja od olimpijskega plavalnega bazena. Četrti nastop slovenske posadke na reliju v Monte Carlu Četrti nastop slovenske posadke na reliju v Monte Carlu Gregor Zdovc po nove točke v pokalu FIA. Toyota je postala TOP-partner Mednarodnega olimpijskega komiteja Toyota je postala TOP-partner Mednarodnega olimpijskega komiteja Toyota je danes objavila sodelovanje z Mednarodnim olimpijskim komitejem, kot del programa The Olympic Partner (TOP). Toyota Zavarovanje Toyota Zavarovanje Vašo Toyoto imamo radi tako kot vi, zato smo prav za vas oblikovali celovito zavarovanje za vašo Toyoto. Si.mobil z novimi Toyotami skrbi za čistejši zrak v Sloveniji Si.mobil z novimi Toyotami skrbi za čistejši zrak v Sloveniji Toyota Lovše in Si.mobil sklepata trdnejše sodelovanje na področju dobave in vzdrževanja njihovega voznega parka. Toyota v središču pozornosti v Ženevi Toyota v središču pozornosti v Ženevi Naš razstavni prostor na 85. mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi ima vse za ljubitelje Toyote: predstavitve novih modelov, inovativno tehnologijo, dirkalnike in celo revolucionarni novi avtomobil, ki oddaja samo vodo! Toyota Mirai Toyota Mirai Mirai naznanja začetek nove dobe vozil. Limuzina Mirai je z uporabo vodika, pomembnega vira za ustvarjanje električne energije v prihodnosti, okolju prijazna ter zagotavlja uporabnost in užitek pri vožnji, ki ju pričakujemo od vsakega avtomobila. Toyota Safety Sense Toyota Safety Sense Paket Toyota Safety Sense nudi na novo razvit nabor tehnologij aktivne varnosti, ki vam pomaga pri varni vožnji na vašem dnevnem potovanju. Prenovljeni Auris na salonu v Ženevi Prenovljeni Auris na salonu v Ženevi Na prihajajočem avtomobilskem salonu v Ženevi bo Toyota predstavila novi Auris. Toyota Motor Europe želi nazaj svoje baterije Toyota Motor Europe želi nazaj svoje baterije Hibridne baterije imajo običajno daljšo življenjsko dobo kot vozila, zato njihovo zbiranje poteka le ob koncu življenjske dobe vozila ali v primeru nezgode. Toyota Motosport se vrača v svetovno prvenstvo v reliju Toyota Motosport se vrača v svetovno prvenstvo v reliju Družba TOYOTA Motorsport GmbH (TMG) se bo leta 2017 vrnila v svetovno prvenstvo v reliju (WRC). Rast prodaje v Evropi Rast prodaje v Evropi Toyota Motor Europe je v letu 2014, ki je bilo četrto zaporedno leto z rastjo prodaje, dosegla rekordno prodajo hibridov. 5600 patentov je na voljo za prosto uporabo 5600 patentov je na voljo za prosto uporabo Toyota odpira vrata in vabi avtomobilsko industrijo v vodikovo prihodnost. Reli Dakar 2015 Reli Dakar 2015 Prava preizkušnja za človeka in stroj. Naš pregled leta 2014 Naš pregled leta 2014 Kaj je Toyota dosegla v Evropi v letu 2014? Toyota na vrhu Auto Bildovega poročila o kakovosti Toyota na vrhu Auto Bildovega poročila o kakovosti Toyota že tretje leto zapored na vrhu Auto Bildovega poročila o kakovosti. Zapišite sem med Toyotine ZVEZDESREČE Zapišite sem med Toyotine ZVEZDESREČE Toyota letošnje leto zaključuje z dobrim in ustvarjalnim delom. Pridružite se nam in osrečujte skupaj z nami. Toyota bo na tržišče dala povsem nove pakete rešitev aktivne varnosti Toyota bo na tržišče dala povsem nove pakete rešitev aktivne varnosti Leta 2015 bo družba Toyota predstavila nov sklop tehnologij aktivne varnosti, ki naj bi pomagale preprečiti ali ublažiti trčenja. Kooperativni sistemi infrastrukture vozil Kooperativni sistemi infrastrukture vozil Toyota bo v letu 2015 svoje nove modele opremila s kooperativnimi sistemi infrastrukture vozil. Novi sistem svetil LED Novi sistem svetil LED Toyotina vozila bodo od leta 2015 opremljena z novo generacijo svetil LED. Toyota uradni prevoznik konference SPORTO Toyota uradni prevoznik konference SPORTO V Portorožu se je začela konferenca o marketingu in sponzorstvih v športu. Toyota predstavi izboljšane sisteme za pomoč pri parkiranju Toyota predstavi izboljšane sisteme za pomoč pri parkiranju Toyota je izboljšala svojo tehnologijo inteligentnega sonarja za merjenje oddaljenosti (ICS). Ekipa TOYOTA Racing zmagala Ekipa TOYOTA Racing zmagala Ekipa TOYOTA Racing zmagala in osvojila naslov prvaka med vozniki. Mirai s pogonom na gorivne celice Mirai s pogonom na gorivne celice Toyota utira pot prihodnosti z limuzino ‘Mirai’ s pogonom na gorivne celice Pomoč v boju proti izbruhu ebole Pomoč v boju proti izbruhu ebole Člani skupine Toyota pomagajo v boju proti izbruhu ebole v Zahodni Afriki. 15 let sedme generacije Toyote Celice 15 let sedme generacije Toyote Celice Vrnimo se 15 let nazaj v čas britanske predstavitve sedme generacije Celice in se spomnimo, zakaj je bila Celica tako izvrsten športni kupe. Eko vozni park 2014 Eko vozni park 2014 Toyota je v sodelovanju s časnikom Finance že drugo leto zapored izvedla natečaj »Eko vozni park« in nagradila podjetja. Moštvo TOYOTA Racing prevladovalo na Kitajskem Moštvo TOYOTA Racing prevladovalo na Kitajskem Moštvo TOYOTA Racing je z zmago s prednostjo več kot enega kroga na dirki 6 ur Šanghaja doseglo drugo zaporedno dvojno zmago. Calty: štiri desetletja avtomobilske ustvarjalnosti Calty: štiri desetletja avtomobilske ustvarjalnosti Calty Design Research, prvi Toyotin severnoameriški center za oblikovanje, je bil ob svoji ustanovitvi leta 1973 v kalifornijskem mestu El Segundo drzen eksperiment. Sedem Toyotinih proizvodov, ki jih niste poznali Sedem Toyotinih proizvodov, ki jih niste poznali Katere inovativne ne avtomobilske proizvode še izdelujejo pri Toyoti po vsem svetu? V nadaljevanju je sedem zanimivih. Razlaga pomenov imen desetih kultnih Toyotinih modelov Razlaga pomenov imen desetih kultnih Toyotinih modelov Raziskali smo izvor desetih imen nekaterih najbolj kultnih Toyotinih avtomobilov preteklosti in sedanjosti. Nov športni motorni čoln Ponam-31 Nov športni motorni čoln Ponam-31 Družba Toyota Motor Corporation je predstavila novo jahto »Ponam-31«, ki bo naprodaj v maloprodajni mreži 49 japonskih družb. Toyota praznuje 20 let proizvodnje v Turčiji Toyota praznuje 20 let proizvodnje v Turčiji Toyota praznuje 20 let proizvodnje v Turčiji in v prihodnosti načrtuje povečanje proizvodnje in naložb. Informacija o vpoklicu vozil Informacija o vpoklicu vozil Slovenski mediji so objavili netočno novico povzeto po francoski AFP, po kateri naj bi v Sloveniji vpoklicali Toyote zaradi težav z zavorami. Toyotinih 14 najboljših avtomobilov v reliju Toyotinih 14 najboljših avtomobilov v reliju Zgodbe iz vitrine s pokali. Proizvodnja v Evropi dosegla devet milijonov vozil Proizvodnja v Evropi dosegla devet milijonov vozil Po pariškem avtosalonu je Toyota naznanila svoj nov mejnik v Evropi, saj so na evropskih tleh izdelali že devet milijonov avtomobilov. Toyotin avtomobilski muzej Toyotin avtomobilski muzej Toyotin avtomobilski muzej pripravlja razstavo ob 25. obletnici Sedem milijonov prodanih Toyotinih hibridov Sedem milijonov prodanih Toyotinih hibridov Toyota je objavila, da je skupna globalna prodaja njihovih hibridnih vozil presegla sedem milijonov vozil. Toyota 2000GT (1967) brez strehe Toyota 2000GT (1967) brez strehe #UtrinkiIzPreteklosti: Toyota 2000GT ima sloves prvega japonskega super športnika. Toyota ostaja med najbolj cenjenimi avtomobilskimi znamkami Toyota ostaja med najbolj cenjenimi avtomobilskimi znamkami Toyota se je v letu 2014 povzpela na osmo mesto Interbrandove lestvice najboljših globalnih znamk 2014 z 20-odstotno rastjo vrednosti znamke. Prius+ 2015 Prius+ 2015 Prius+ 2015, znatna posodobitev edinega evropskega polnega hibrida s sedmimi sedeži. Avtomobili na gorivne celice Avtomobili na gorivne celice Kako so Toyotine stoletne izkušnje s tekstilom vplivale na avtomobile na vodikove gorivne celice. TOYOTA sodelovala na 5. EKO MARATONU v Mariboru TOYOTA sodelovala na 5. EKO MARATONU v Mariboru 14. septembra je potekal že 5. EKO MARATON v Mariboru. TOYOTA sodelovala na Dnevu odprtih vrat Kobilarne Lipica TOYOTA sodelovala na Dnevu odprtih vrat Kobilarne Lipica 14. septembra 2014 je bil v Lipici prav poseben dan. 8 najbolj kul Toyotinih avtomobilov po Top Gear 8 najbolj kul Toyotinih avtomobilov po Top Gear 8 najbolj kul Toyotinih avtomobilov po mnenju ustvarjalcev oddaje Top Gear. TOYOTA pokrovitelj KK Union Olimpija TOYOTA pokrovitelj KK Union Olimpija KK Union Olimpija je predstavila tudi sodelovanje z novim pokroviteljem kluba podjetjem Toyota Center Ljubljana. Zavarovanje Toyota Zavarovanje Toyota Toyota Adria d.o.o. v sodelovanju z zavarovalnico GENERALI d.d. ponuja zavarovanje TOYOTA za lastnike vozil blagovne znamke Toyota in Lexus. TS040 hibrid TS040 hibrid Novo obdobje za ekipo TOYOTA RACING s hibridom TS040. Toyota FCV Toyota FCV Toyota predstavila zunanjo podobo svoje limuzine na gorivne celice
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.

V REDU