Brezplačno preizkusite Toyoto Ceniki in katalogi E-novice Sestavite svojo Toyoto

Toyotin avtomobilski

muzej

V Toyotinem avtomobilskem muzeju v Nagakuteju v prefekturi Aiči bodo počastili 25. obletnico obstoja s posebno razstavo z naslovom "Čas je za zgodbo – Verižna reakcija, ki je navdihnila več generacij". Razstava bo na ogled od 1. novembra do 12. aprila 2015.

V muzeju, ki je 25. obletnico praznoval aprila, ne razstavljajo samo avtomobilov, pač pa tudi predstavljajo njihovo vlogo v zgodovini, strast, s katero so bili izdelani, in družbo v obdobju njihovega nastanka. Slogan ob 25. obletnici se glasi: "Muzej, ki pripoveduje zgodbe".
Posebna razstava je del novega projekta, s katerim želijo promovirati avtomobilsko kulturo prek razstav vozil in strokovnih predavanj. Prvo predavanje "Čas je za zgodbo" bo na sporedu januarja 2015. (Podrobnosti bodo znane mesec dni prej.) Naslov "Verižna reakcija, ki je navdihnila več generacij" se nanaša na zmožnost avtomobilov, da navdihnejo ustvarjanje novih avtomobilov skozi več generacij avtomobilskih navdušencev.
Poudarek razstave bo na zanimivih športnih avtomobilih. Po 2. svetovni vojni so na ameriškem trgu športnih avtomobilov kraljevali MG "Midget" Type TC (1947, Združeno kraljestvo) in drugi britanski modeli. Ti avtomobili so močno vplivali na Chevroletovo "Corvette" (1953, ZDA) in na Toyotin model "2000 GT" Speed Trial "Replica" (1966, Japonska), ki je podrl številne hitrostne vzdržljivostne rekorde. S posebno razstavo in s stalnimi razstavami v muzeju pripovedujejo zgodbo o ustvarjalnosti, ki jo je spodbudila konkurenca med japonskimi, ameriškimi in evropskimi proizvajalci.
Poleg tega bodo prvi obiskovalci med 1. in 16. novembrom prejeli razglednice z motivi s posebne razstave in spominsko priponko 25. obletnice v znak zahvale. Med 7. oktobrom in 1. februarjem bodo v muzejski galeriji pripravili razstavo z naslovom "Vesela vožnja!".
 
Na njej bodo razstavljene slike vozil slikarja Tomohira Todorokija, ki uporablja originalno tehniko gvaš z akrilnimi barvami. 25. oktobra ter 1. in 9. novembra si bodo obiskovalci lahko ogledali prikaz vožnje z modelom Cord "810" (1936, ZDA), ki so ga uporabljali na Japonskem pred vojno, in z dvema drugima modeloma.
/
Naš pravilnik o zasebnosti na spletni strani

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev.  Če se z uporabo piškotkov strinjate, lahko nemoteno nadaljujete z uporabo spletne strani, lahko pa si ogledate tudi nastavitve piškotkov.